Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
- soukupadam
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Jaký hadičky furt, vždyť tam jsou origo asi 4 a zbytek máš ten slavnej plyn, kterej nikde nenajdeš. Sežeň plynaře a ukaž mu to.
https://www.newtis.info/
https://www.newtis.info/
Dnes jsem dostal SZ s popisem těch trubiček tak snad budu vědět.
Řeším stále to samé do kolena sacího potrubí má vést hadička z regulace tlaku paliva a nevede. V motorovém prostoru, ale žádná volná není to znamená, že třeba vede někam kam nemá a pokud ano tak vede někam kam měla vést ta správná a a ta teď také vede jinam. Nikde na netu jsem nenašel schéma těchto hadiček, v manuálech se to neřeší. Z DD má vést hadička s odvětráním, ale nikde se neřeší kam teda. Není to v jediném návodu, fotce nic. Blbě to brzdí tak mohou bejt přehozený i hadičky z vývěvy. Hrozně z toho teče olej a přitom ten motor je oblitej silikonem, co když je špatně i odvětrání motoru. Takhle bych mohl pokračovat a nedozvíš se to na fórech v TISu, prostě nikde.
Řeším stále to samé do kolena sacího potrubí má vést hadička z regulace tlaku paliva a nevede. V motorovém prostoru, ale žádná volná není to znamená, že třeba vede někam kam nemá a pokud ano tak vede někam kam měla vést ta správná a a ta teď také vede jinam. Nikde na netu jsem nenašel schéma těchto hadiček, v manuálech se to neřeší. Z DD má vést hadička s odvětráním, ale nikde se neřeší kam teda. Není to v jediném návodu, fotce nic. Blbě to brzdí tak mohou bejt přehozený i hadičky z vývěvy. Hrozně z toho teče olej a přitom ten motor je oblitej silikonem, co když je špatně i odvětrání motoru. Takhle bych mohl pokračovat a nedozvíš se to na fórech v TISu, prostě nikde.
-
olej ti bude chcat z drzaku alternatoru na ridicove strane. Dolej olej nastartuj nech chvili bezet a pak koukni pod auto odkud to vali. Dobry je to tipnout a pak koukat jak to tece...
- soukupadam
podle mě teda ta kterou hledáš jde z palivového filtru pod řidičem do sání, podle fotek je to ta s tim žluto-červenym cosi.
A pak z vakuové pumpy jde tlustá hadice do posilovače brzd, to je ta bez zažloutlýho válce. Ta s válcem je odvětrávání nádrže.
malá hadička z vakuovky je ovládání klapky na výfuku podtlakem
bmwfans.info tady zjistíš aspoň pro představu co k čemu patří atd
podivej se taky na membrany na ventildeklech
A pak z vakuové pumpy jde tlustá hadice do posilovače brzd, to je ta bez zažloutlýho válce. Ta s válcem je odvětrávání nádrže.
malá hadička z vakuovky je ovládání klapky na výfuku podtlakem
bmwfans.info tady zjistíš aspoň pro představu co k čemu patří atd
podivej se taky na membrany na ventildeklech
Naposledy upravil(a) soukupadam dne pát 10.07.2020 11:32, celkem upraveno 1 x.
xaler: zajeď k někomu, kdo to auto má a podívej se, kam mu vedou ty hadičky.
Motor oblitej silikonem
nepomohla by místo klasického přetěsnění montážní pěna ? 

Má někdo zkušenosti s levnější sadou ramen? Vydrží třeba 50 tis?
Hmmm přední snímač výšky v pr...... hned je to veselejší.
hadicky te nemusej zajimat na ty to nejezdi. do brzd vede jen jedna roura z vakuovky. jestli to nebrzdi mas deravej posilovac. zadny jiny hadicky tam k nicemu zajimavymu nejsou a nemaj na motor ani na brzdeni zadnej vliv
- soukupadam
Co je levnejsi? Kdyz to vymenis sam, tak s TRW bys mel bejt kolem 10k za predekxaler píše:Má někdo zkušenosti s levnější sadou ramen? Vydrží třeba 50 tis?
- soukupadam
Cau, fogging senzor se da nejak kalibrovat? Nemuzu to nikde najit ani Ista ani Inpa. Nebo hledam neco co neexistuje.Diky
Kalibraci nevim, ale určitě by se měl dát novej při výměně čelního skla, co si tak pamatuji
Nefunguje ti?

Nefunguje ti?
- soukupadam
Nefunguje právě od výměny okna. Při první výměně fungoval, při druhý už ne.
Tak ho asi budeš muset vyměnit
Myslím, že je to golden rule, že při výměně okna se musí dát nový...

Moji noví přátelé a kamarádi. Jdou na E65 vyndat přední ramena bez toho abych vysunul tlumič?
Malá ochutnávka toho co všechno se dá udělat s výfukem a jak přidělat senzor xenonů aby se zničil hned po odborné montáži.
P.S. Pod dnešním dni vím, že nejdou.

P.S. Pod dnešním dni vím, že nejdou.

Xalere, to jsou přece výsledky práce mechaniků, kteří zvolili své vlastní postupy a vykašlali se na TIS 

- soukupadam
Nechybí ti na výfuku klapka?
Ano chybí,budu ho muset nekde sehnat a dalších tisíc věcí.
V TISu je lautr hovno takže je dost možné že přesně podle nej postupovali.
V TISu je lautr hovno takže je dost možné že přesně podle nej postupovali.
Nech si poradit a radeji se toho zbav a venuj to na dily, dokud to jde a nestoji te to moc penez. Pokud z toho chces mit pekny auto, tak to bude stat mraky penez a casu. Na to abys vymenil ramena na predni naprave nemusis mit TIS, ale trochu inteligence. Ten vyfuk je taky liga. To musela mit nejaka fetka a susila v tlumici snad travu