Jaris330D píše:No, kdysi jsem cetl tema na SMG a nekolik lidi, co to melo psalo, ze je SMG dobra, ale musi se s ni umet radit. Robot nic nezachranuje, pomud neumis s SMG, tak jsou to pry razy jako prase a odnasi to ostatni veci. A pry ty roboti odchazi taky, hlavne u M3 E46., pak vymena stoji ranec. Na e46bmwklubu to psali a nekolik kluku, co ma M5 e60. To jsem jen cetl a zadne zkusenosti nemam. Kdysi jsem chtel M5 e60, ale z provoznich duvodu mne to bylo rozmluveno.
...přesně takto jsem byl informován kdysi, tak nevím?
to sou zas kecy, asi jako M54B30, N53 a N47 jsou dobré motory, to jsou takové ty informace co jedou lidma kolem BMW, kteří to viděli ale tím jejich zkušenosti končí.
jak chceš jako ovlivnit řazení SMG? to dělá vše samo, a to jak zmáčknu to pádlo je uplně jedno, naopak SMG dává meziplyny, což hodně vše chrání. problém je ale jinej, většina lidí s tím jezdí domrtě, a tak ja je třeba měnit olej v automatu a manualu, tak je třeba i u SMG a navíc jednou za pár let udělat teach-in té převodovky, zrovna tady mám jednu E46 SMG, auto jezdilo dlouho v nouzáku, tisíc problému, vrtal se v tom kdo mohl a zkurvil co kde mohl. na utržené silentbloky diferaku to taky jezdilo dlouho, pánovi řekli že to bouchání od zadní nápravy je "přítlačák" tak mu objednali lamelu a pán mi donesl lamelu se slovama "mechanik říkal že to je tady ten přítlačák"
měl jsem na servis 645i, 350k najeto, SMG nejde, tak se udělali uhlíky v motorku a už to zas šlape jak hodinky, ale prostě co přijede s větším motorem a manualem, tak jsou ty převodovky posmrti, od 3.0d přes 4,4i všech možných verzí, všude vůle na vstupu, vůle na výstupu, chrastění, mrtvý dvouhmoty. v tom je zlatej automat, V8 s 6HP26 je skoro nesmrtelná kombinace.
tak e60 M5 je úplně jiná skříň a co jsem osobně četl a viděl tak odcházejí daleko více, větší přenosy sil a větší magoři za volantem, nikdo si nekoupí M5 aby se kochal.
Osobně mi SMG vyhovuje, dá se s tím zablbnout a dát se s tím jet jako s automatem. Vesměs si kvedlám furt sám, vyhovuje mi to více, v automat režimu se pohybuju minimálně. Až půjde v zimě nejspíš motor ven tak se udělá i spojka a vše kolem ... jenom mám výčitky, že náplň v převodovce je to jediný co jsem ještě nevyměnil
Zdravím,
Tohle auto vlastním já , a v roce 2016 z jara se dělal kompletně motor u Snejka v Praze. Důvod této opravy byl skrz volnější řetěz, tak jsem nechal na doporučení Snejka udělat i ty ostatní věci, když už byl vyndaný motor.
Btw:
Na forum moc nechodím ,kdyžtak jsem na telefonu