Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Mam absurdni auto!

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
laik

Re: Mam absurdni auto!

#21 Příspěvek od laik »

Hoody, ne ne, za 10 jede možná z kopce.
Myslel jsem, že na dojezdech si nastavím ekonoměr na 10 a plachtím a samozřejmě trochu zpomaluji. A je to teď v létě. V zimě hlavně cukačky a jdu min 2 litry nahoru.
Ve městě další 2 litry, ale tam moc nejezdím. A to mám E53 předface! To je asi nejhorší varianta na spotřebu. BV - Ostrovačice a zpět po dálnici asi 80% cca 170 km a na palubáku 12,5 což odhaduji na 13,5 - 14 reál. Jestli by šel ještě dolů a o kolik netuším. Zapnutý tempomat 130 a na ostatní prdím. Možná mám divný auto ; Trochu to napravím, dlouhodobou spotřebu mám na BC z 15ti na 14,7 teď v létě. Moc dynamicky nejezdím, normálně se rozjedu a pak tempomat, protože když chci někoho předjet tak přidává. Ko...ti, to je na potlamě.
Reál dlouhodobý jsem ještě nepočítal. Za mne maximální spokojenost.
Don
Klubové ID: 1990

#22 Příspěvek od Don »

Kdysi jsem tu daval obrazek, kdyz jsem zkousel chvili jezdit se 7er na klobouka, tak jsem se dostal pod 8l :P ale to se proste neda vydrzet, cloveka strasne svrbi ta prava noha potom
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
pavproch

#23 Příspěvek od pavproch »

Ty jo.... benzínová sedma s V8 či V12 za vosum na sto? Klobúk dole... já to jednou (naščestí enem raz) zkusil s R6 (N53) v mém 3er (celá nádrž s průměrem lehce pod 8/100) a pak dlouhodobě trpěl (psychickými) následky sebemrskačství a plýtvání (potenciálem auta).... :twisted:
pGb

#24 Příspěvek od pGb »

Jezdím krátké trasy s e65 750i a dynamicky, cca 4x15km (většinou 12km okresky 3km město) za den a spotřebu na nádrž mám BC 12,8, reál LPG 14. Pokud jedu dlouhou trasu tak 12,5 real lpg Hradec Králové - Salzburg. Nejméně co jsem dokázal, tak byla cesta Hradec Králové - Hodonín za cca BC8,5 na benzín (real neznám) - ale bylo to utrpení.
Hoody4

#25 Příspěvek od Hoody4 »

JaraX píše:tak jde o to v jakym stavu máš lambdy, váhu, jak je ten plyn sladěnej atd.
poznáš to i podle rozdílu BC spotřeby a skutečné spotřeby.
navíc pětka je jinak laděná než 7er.
Jj je mi jasný že lambdy, katy a nalazení plynu v tom hraje roli. Čekal bych ale že těžší 7er se stejným motorem bude žrát víc.
Mimochodem jak si to myslel poznat to z rozdílu BC spotřeby a skutečné? Dlouhodobou spotřebu mi BC mezi budíkama ukazuje 12,3l reálná po dotankování je okolo těch 15l(tak podle toho kde tankuju a jaký tam mají tlak). Ale nijak sem ten budík neadaptoval na LPG, takže předpokládám, že si BC myslí že jede na benzín. Co z toho tedy poznám? :D

Jinak pro honiče spotřeby (a nejenom je) můžu doporučit https://www.spritmonitor.de/, mají i appku na mobil, používám to již několik let a super. Zajímavé vidět kolik člověk za rok utopí jen v palivu :D
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JaraX »

no jednoduše, plyn žere pokud je to idealní případ tak o 10 procent víc jak na benzín,
takže pokud by ti auto ukazovalo na LPG spotřebu dle BC 10L, má žrát 11l skutečnou spotřebu LPG tankováním
mě třeba žere 15L a ukazuje 11,5 LPG, což znamemá že to mám bohaté, jelikož lambdy musí "ubírat"
pokud by mi to žralo 15 a ukazovalo 16, tak je chudá směs.
Hoody4

#27 Příspěvek od Hoody4 »

Takže při ideálně vylazeném nastavení LPG a řekněme plné funkčnosti auta je spotřeba +- 10% nahoru, beru.
Co nechápu je proč tvá reálná spotřeba je o 30% vyšší? (Předpokládám že auto máš v TOP stavu :D )
Nebo to máš na bohatší směs nastavené schválně? Proč?
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

já mám Prins LPG který si nejsem schopen sám poservisovat a dostat se někam at se na to podívá taky nemožný při mým pracovním vytížení
Jaris330D

#29 Příspěvek od Jaris330D »

Já jsem ted v těch vedrech hodně jezdil Pardubice - Chrudim - Vysočina a spotřeba podle palubáku kolem 15l. Styl jízdy, tak normální podle předpisů. Nejsem žádný závodník a mám rád jízdu klidnou, ono v tom dnešním provozu nemá ani cenu někam spěchat. Pro představu. Jeli jsme s bratrem vzdálenost 55 km z místa kousek od Chrotěboře. Já jel 745Li a on Merglem W211. Potkali jsme kolonu aut, protože u Ždírce byla nehoda. On začal předjíždět a já si jel v klidu těch 90 km/h v koloně. Ztratil se mně z dohledu a co myslíte? Doma jsme byli úplně stejně, on jen otáčel auto v ulici.
U té spotřeby hodně záleží, kde se jezdí. Na Vysočinu spotřeba kolem 15l, z Vysočiny se dá jet kolem 12l a po městě těch 16l. Vzdálenost Chrudim - Pardubice kolem 15l. Styl jízdy podle předpisů, žádné velké předjíždění. Protože ten provoz je tak hustý, že je to, až nebezpečný. Minulý týdne se ráno před Kolínem stala smrtelná dopravní nehoda, osobák čelně s kamionem a je to divný pocit, když kolem ní jedete a víte, že v tom autě vyhasl život. Nikdo neví jestli kvůli mikrospánku vybočil z pruhu nebo kvůli pár ušetřeným minutám nesmyslně předjížděl.
horan
Klubové ID: 4040

#30 Příspěvek od horan »

Ja jel dneska absurdni e65. Byla to faceliftova 730d, ale neco tak vybydlenyho jsem jeste nevidel. Bez vykonu (turbo) , olejnicka (ulomeny srouby na vyveve), voda kapala, bez vybavy (Ds69671) , svitil tomu jeden xenon (byla to nejaka hid sada pridelana paskou ke klima hadici) a v druhym svetle pro jistotu nebyla vybojka vubec (original kabliky byly v obou svetlech volne zastrceny), jedno svetlo dynamic, druhy obyc, obe ulomeny drzaky, zadni svetla zastrikany cernym sprejem, kolem dokola poskrabany, olamany......, koupeny udajne od nejaky smazky. Dal mu za to nejakyho hodne staryho a dojebanyho mercedesa a doplatil 50k. Vevnitr zahumuseny, smradlavy, zniceny....
:shock:
laik

#31 Příspěvek od laik »

Jarisi, maximální souhlas. Zkoušel jsem úsek 12 km na doraz - hořely gumy, stříhal jsem zatáčky i do protisměru - a pak dynamicky podle předpisu, měřeno na stopkách rozdíl 1:50 min. a to mě nikdo nepřekážel.
A na dálnici to není o moc lepší - jedeš chvilku 160, pak 5 min za předjíždějícím kamionem, pak zase chvilku 160 a pořád dokola.
Odpovědět