Já šrouby ale měním za nové a ty snesou klidně 200 ty staré třeba 15-20let se můžou urvat. Jinak ta vazelína je dobrá věc taky to dělám. BMW snad doporučuje utahovat na 100 ale hodně lidem už se při jízdách v Praze šrouby začali povolovatRomanM3 píše:já mažu šrouby měděnou vazelinou...
a k tomu momentu...200Nm je blbost podle mě....ten šroub je věčně přetaženej no ale jak kdo chce.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
moment utahování kol
-
PRAHAV8
- Klubové ID: 1723
-
Lucifer
- Klubové ID: 3086
Matky fordů mají většinou 80Nm a u mondea je to 90Nm
Ale když jim to stačí, on ten šroub extrémně namáhaný není když ta síla je rozložená mezi 5 šroubů.
Ale nechápal jsem několik pneuservisů, člověk by si řekl, že to jsou lidé profesionálové s profesionálním přístupem k práci. Jenže vezme rázovou pistoli, nastavenou na max utahovací moment což bývá minimálně 500Nm a víc a třískaj až nechaj tu pistoli dobouchat šroub na doraz. To mi málem vypadly oči když jsem to na místě viděl
Ale když jim to stačí, on ten šroub extrémně namáhaný není když ta síla je rozložená mezi 5 šroubů.
Ale nechápal jsem několik pneuservisů, člověk by si řekl, že to jsou lidé profesionálové s profesionálním přístupem k práci. Jenže vezme rázovou pistoli, nastavenou na max utahovací moment což bývá minimálně 500Nm a víc a třískaj až nechaj tu pistoli dobouchat šroub na doraz. To mi málem vypadly oči když jsem to na místě viděl