Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
oleje Millers Oils
To je snad normální ne?pavproch píše:Takže včera proběhla praktická zkouška: brambor včera ráno po týdenním stání bez pohybu na mrazu v Le2Alpes (když sem nastartoval, ukazovalo to mínus 13) chytnul na první ťuk, protočil se velmi lehce a i řazení nebylo nijak extra moc ztuhlé..... věřím, že díky Millersům...

Tohle neni zkouška. To je jen tvuj subjektivní pocit. Oleje se zkouší na stolici. Jednu takovou amatérskou stolici jsme postavili ve škole. Motor otáčí hřídelí, která je mazaná zkoušenym olejem. Na hřídel působí páková třecí brzda. V předepsanym čase se na páku přidávaji závaží. Ve chvíli, kdy se na hřídeli objeví opškození test končí.
Zkušebna paliv a maziv co má SGS by ten olej uměla otestovat podstatně líp.
P.S. zajímalo by mě, proč výrobci, nebo prodejci nenechaji ty svý zázračný maziva nezávisle otestovat ve zkušebně. Investice je to vzhledem k investici do reklamy zcela zanedbatelná. Vlastnosti maziva jsou pak prokazatelně ověřený.
- pavproch
@Teddy: Samozřejmě to může být subjektivní placebo efekt, ale já rád žiju ve svých iluzích a nejsem rád když mi je někdo rozbourává...
@vlasta: třeba jim ty ruce netrhají proto, že a) Millersové nejsou ochotni jít na dumpingové velkoobchodní ceny.... anebo třeba za b) proto, že malá rodinná firma nemá absolutně šanci se dostat mezi velké hráče... co já vím?
I dyž to b), no.... taky mám svou vlastní firmu - malou rodinnou - a protože sme v EU v tom našem oboru enem dva, taxa mi daří sa dostať i mezi velké hráče... a na dumping jim taky nekývám... takže možná enem mají u Millersů nesprávně zvolenou a prováděnou obchodní strategii... ale těm jejich wolejům prostě věřím a věřit budu a nějakej Teddy mi mou víru nevyvrátí...
(peace...
)

@vlasta: třeba jim ty ruce netrhají proto, že a) Millersové nejsou ochotni jít na dumpingové velkoobchodní ceny.... anebo třeba za b) proto, že malá rodinná firma nemá absolutně šanci se dostat mezi velké hráče... co já vím?
I dyž to b), no.... taky mám svou vlastní firmu - malou rodinnou - a protože sme v EU v tom našem oboru enem dva, taxa mi daří sa dostať i mezi velké hráče... a na dumping jim taky nekývám... takže možná enem mají u Millersů nesprávně zvolenou a prováděnou obchodní strategii... ale těm jejich wolejům prostě věřím a věřit budu a nějakej Teddy mi mou víru nevyvrátí...

(peace...

Víra hory přenáší....
Nicméně olej, kterej dokáže o 30% snížit tření v motoru, o 30% prodloužit jeho životnost, skoro o 4% zvýšit výkon a skoro o 3% krouťák...... Proč ty blbý automobilky vynakládaji tolik prostředků na zvyšování výkonu a krouťáku, když by stačilo nalejt do motoru zázračnej olej?
Třeba jsem nevěřící tomáš, ale přijde mi to úsměvný.
P.S. spojení "dumpingové velkoobchodní ceny" mě málem sundaly ze židle.
Nicméně olej, kterej dokáže o 30% snížit tření v motoru, o 30% prodloužit jeho životnost, skoro o 4% zvýšit výkon a skoro o 3% krouťák...... Proč ty blbý automobilky vynakládaji tolik prostředků na zvyšování výkonu a krouťáku, když by stačilo nalejt do motoru zázračnej olej?
Třeba jsem nevěřící tomáš, ale přijde mi to úsměvný.
P.S. spojení "dumpingové velkoobchodní ceny" mě málem sundaly ze židle.

Jestli se v tom pohybuješ, tak určitě víš, že dumpingová cena je taková, prodejní cena, která nepokreje výrobní náklady. Ty sám píšeš o ceně na úkor kvality. Tím si vlastně hned odporuješ.
Dumpingová cena se ve většině případů považuje za nekalou soutěž. Nicméně v praxi se dost často využívá. Já jsem to taky tak dělal. Například jedna zakázka byla za dumpingovou cenu (tedy ztrátová), ale hned jsme podepsali kontrakt na jiné zakázky a ty už bilanci zákazníka přehouply do plusu.
Blbě se to obhajuje. Každej se ptá proč se vyrábí ztrátová zakázka. Málo kdo dokáže pochopit, že bez tý ztrátový by nebyla ta zisková, která s přehledem pokreje ztráty z té ztrátové zakázky a ještě zbyde slušná marže.
P.S.
S průserem ceny na úkor kvality s tebou souhlasim. Je to smutná realita poslední doby.

Dumpingová cena se ve většině případů považuje za nekalou soutěž. Nicméně v praxi se dost často využívá. Já jsem to taky tak dělal. Například jedna zakázka byla za dumpingovou cenu (tedy ztrátová), ale hned jsme podepsali kontrakt na jiné zakázky a ty už bilanci zákazníka přehouply do plusu.
Blbě se to obhajuje. Každej se ptá proč se vyrábí ztrátová zakázka. Málo kdo dokáže pochopit, že bez tý ztrátový by nebyla ta zisková, která s přehledem pokreje ztráty z té ztrátové zakázky a ještě zbyde slušná marže.
P.S.
S průserem ceny na úkor kvality s tebou souhlasim. Je to smutná realita poslední doby.
Snažil jsem se najít nějakou zmínku, že to někdy nějaká zkušebna testovala. Nenašel jsem nic. Jak jsem tak brouzdal, tak jsem zkusil hledat zkušenosti běžných uživatelů. Zkušenosti lidí na všech fórech, který jsem našel jsou skoro jak přes kopírák. Někde v úvodu je tam zkušenost někoho - to je v podstatě přepis marketingovýho materiálu Millerů. Jsou tam přesně uváděný 3,8% zvýšení výkonu a 2,9% krouťák atd. Dost často to tam dal uživatel s čerstvou registrací a skoro prvním příspěvkem. Pak podobný reakce, jak maji i lidi pocit, že jim to jede líp. Může to bejt pravda a může to bejt placebo efekt.
Nenašel jsem žádný oficiální doporučení automobilek používat právě tento olej, jak se píše na stránkách millerů. Našel jsem jen prohlášení, kdy je olej schválen pro použití (společně s miliardou dalších olejů).
Nejvíc mě mrzí ty certifikáty a protokoly ze zkušeben. To co maji na svých stránkách nejsou protokoly z měřících mašin. Nikde to neobsahuje identifikátory zkušebny, datum, čas, podmínky testu, teplotu, atd. atd. Toto protokoly ze strojů (za který se to vydává) obsahujou vždycky. Naopak tyhle "protokoly" působí tak trochu jako poskládaný print screeny. Dokonce se to místy překrývá a navzájem maže.
Na druhou stranu až na jeden případ jsem nenašel žádnou negativní zkušenost. Takže ten olej určitě neuškodí! Cena je podobná ostatním olejům, takže nevidim důvod proč to do auta nelejt.
Nenašel jsem žádný oficiální doporučení automobilek používat právě tento olej, jak se píše na stránkách millerů. Našel jsem jen prohlášení, kdy je olej schválen pro použití (společně s miliardou dalších olejů).
Nejvíc mě mrzí ty certifikáty a protokoly ze zkušeben. To co maji na svých stránkách nejsou protokoly z měřících mašin. Nikde to neobsahuje identifikátory zkušebny, datum, čas, podmínky testu, teplotu, atd. atd. Toto protokoly ze strojů (za který se to vydává) obsahujou vždycky. Naopak tyhle "protokoly" působí tak trochu jako poskládaný print screeny. Dokonce se to místy překrývá a navzájem maže.
Na druhou stranu až na jeden případ jsem nenašel žádnou negativní zkušenost. Takže ten olej určitě neuškodí! Cena je podobná ostatním olejům, takže nevidim důvod proč to do auta nelejt.
Na Miller´s jsem si zvykl v předchozím autě (Subaru), byl jsem podobně jako tady registrovaný na Subaru klubu a tam v podstatě lidi do aut ani nic jiného nelili, než právě Miller´s, členové klubu měli i na oficiálním Miller´s webu 10 % slevu na ceně výrobků + zlevněné poštovné (pevná taxa 100,-). Do jisté míry platí, že Subaru = rally, v rally je Miller´s hodně aktivní značka, jejich produkty používá několik privátních týmů ve WRC. Možná i proto tam tyhle maziva tak frčely a frčí 
Když jsem koupil BMW E61 xDrive, které bylo do té doby servisované jen v autorizáku (s intervaly výměn oleje bohužel 30 tis. km), řešil jsem, co tam lít. Věděl jsem, že budu měnit po 15 tis. km a rozhodoval jsem se mezi origo BMW oleji a Miller´s. Cena origo oleje v autorizáku je nesmysl, za dobrou cenu se dá ale pořídit jinde, narazil jsem na ABV autodíly apod., kde byl origo olej i levnější, než Miller´s. Nakonec jsem chtěl ale autu dát nějakou přidanou hodnotu (vím, třeba je to jen placebo), tak objednávám i do BMW dál Miller´s a využívám 10% slevu z předchozího klubu. A když už, tak beru rovnou řadu NANOdrive.
Mám v autě toto:
motor: Miller´s Oils EE Longlife C3 5w30 NANO (splňuje BMW LL04, neměl by škodit DPF) - nedávno jsem ho dával do auta už potřetí, takže na Miller´s NANO mám naježděno zatím cca 33 tisíc km; kecal bych, kdybych tvrdil, že vlastními smysly pozoruju hladší zimní starty, klidnější běh motoru atd. Možná o decku nižší spotřeba, ale to nemusí být olejem, každopádně nikdy se mi nestal sebemenší problém na motoru, vždycky jsem nastartoval, olej neubývá a drží pořád stejnou hladinu na měrce, nikdy jsem nemusel dolévat, přitom mám najeto aktuálně už přes 270 tis. km. Rozhodně ten olej autu ničím neškodí, aspoň jsem nic takového nezaznamenal.
Kromě toho jsem naposledy měnil i další náplně - oleje v předním a zadním diferenciálu, tam jsem dal Miller´s Oils EE Transmission 75W-90 NANO, a olej v manuální převodovce – tam šel Miller´s Oils Premium TRX Synth 75W-80 GL5 (tady jsem NANO nedával, protože v NANO verzi mají jen 75W-90 a já jsem chtěl přesně dodržet specifikaci, kterou předepisuje BMW, což je 75W-80, kterou Miller´s prodává "jen" v běžné řadě plné syntetiky). Jediné, co jsem logicky koupil origo v autorizáku, byla olejová náplň rozvodovky (Verteilergetriebeöl), tady se neexperimentuje a náhradu pokud vím Miller´s ani v sortimentu nemá.
Auto po výměně normálně jezdí a nestěžuje si
Jediné, co mě překvapilo, že z manuální převodovky vytekl docela hustý sajrajt (BMW celoživotní náplň) a po aplikaci nové náplně Miller´s stejné specifikace řadila převodovka paradoxně o něco víc ztuha, hlavně pětku a šestku (předtím převodovka šlapala hladce, olej jsem měnil jen z preventivních důvodů), ale připadá mi, že už se to upravilo do normálu (snad to není jen tím, že jsem si zvykl).
Abych to shrnul, kdo má možnost dostat se k Miller´s Oils za rozumnou cenu, není vcelku důvod váhat, je to docela vážená značka a když nic jiného, autům BMW ničím neuškodí, možná naopak prospěje, teda pokud je marketing Miller´s aspoň zčásti pravdivý

Když jsem koupil BMW E61 xDrive, které bylo do té doby servisované jen v autorizáku (s intervaly výměn oleje bohužel 30 tis. km), řešil jsem, co tam lít. Věděl jsem, že budu měnit po 15 tis. km a rozhodoval jsem se mezi origo BMW oleji a Miller´s. Cena origo oleje v autorizáku je nesmysl, za dobrou cenu se dá ale pořídit jinde, narazil jsem na ABV autodíly apod., kde byl origo olej i levnější, než Miller´s. Nakonec jsem chtěl ale autu dát nějakou přidanou hodnotu (vím, třeba je to jen placebo), tak objednávám i do BMW dál Miller´s a využívám 10% slevu z předchozího klubu. A když už, tak beru rovnou řadu NANOdrive.
Mám v autě toto:
motor: Miller´s Oils EE Longlife C3 5w30 NANO (splňuje BMW LL04, neměl by škodit DPF) - nedávno jsem ho dával do auta už potřetí, takže na Miller´s NANO mám naježděno zatím cca 33 tisíc km; kecal bych, kdybych tvrdil, že vlastními smysly pozoruju hladší zimní starty, klidnější běh motoru atd. Možná o decku nižší spotřeba, ale to nemusí být olejem, každopádně nikdy se mi nestal sebemenší problém na motoru, vždycky jsem nastartoval, olej neubývá a drží pořád stejnou hladinu na měrce, nikdy jsem nemusel dolévat, přitom mám najeto aktuálně už přes 270 tis. km. Rozhodně ten olej autu ničím neškodí, aspoň jsem nic takového nezaznamenal.
Kromě toho jsem naposledy měnil i další náplně - oleje v předním a zadním diferenciálu, tam jsem dal Miller´s Oils EE Transmission 75W-90 NANO, a olej v manuální převodovce – tam šel Miller´s Oils Premium TRX Synth 75W-80 GL5 (tady jsem NANO nedával, protože v NANO verzi mají jen 75W-90 a já jsem chtěl přesně dodržet specifikaci, kterou předepisuje BMW, což je 75W-80, kterou Miller´s prodává "jen" v běžné řadě plné syntetiky). Jediné, co jsem logicky koupil origo v autorizáku, byla olejová náplň rozvodovky (Verteilergetriebeöl), tady se neexperimentuje a náhradu pokud vím Miller´s ani v sortimentu nemá.
Auto po výměně normálně jezdí a nestěžuje si

Abych to shrnul, kdo má možnost dostat se k Miller´s Oils za rozumnou cenu, není vcelku důvod váhat, je to docela vážená značka a když nic jiného, autům BMW ničím neuškodí, možná naopak prospěje, teda pokud je marketing Miller´s aspoň zčásti pravdivý
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Do mechanické převodovky nemám dobrou zkušenost s alternativními oleji krom Castrolu.
Nalil jsem jednou v nějakém pominutí smyslů do převodovky S5G 320Z olej Fuchs Titan Sintofluid 75W80, prý náhrada za MTF-LT2 a LT3. Šlo velmi špatně řadit, vyměnil jsem za originální MTF-LT2 a jako bych dal novou převodovku.
Nalil jsem jednou v nějakém pominutí smyslů do převodovky S5G 320Z olej Fuchs Titan Sintofluid 75W80, prý náhrada za MTF-LT2 a LT3. Šlo velmi špatně řadit, vyměnil jsem za originální MTF-LT2 a jako bych dal novou převodovku.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Ja radsi neexperimentuju, bojim se prilis moznych nasledku, nicmene mam minuly tyden vymenu ve sve getriebe almare a olej vytekl naprosto nadherny, cisty ridky, jako "novy". Nemuzu posoudit nejakou uzitnou hodnotu, bylo to pro klid v dusi protoze se delal i kloub razeni, nicmene radit jde o mnoho presneji nez slo, ale hlavne diky tomu kloubu.
Spis mne zarazi ten husty sajrajt, nemam o moc mene, mam necele dve kila, to zas neni extra rozdil.
Spis mne zarazi ten husty sajrajt, nemam o moc mene, mam necele dve kila, to zas neni extra rozdil.
Jaká je prosím teda náhrada za MTF-LT1 popřípadě MTF-LT2,jsou tyto dva totožné???Mám na převodovce žlutej štítek-teda MTF-LT1 a chci olej vyměnit..Mám teda koupit origo nebo třeba Castrol..Francis píše:Do mechanické převodovky nemám dobrou zkušenost s alternativními oleji krom Castrolu.
To slovo "hustý" bylo myšleno spíš podle slovníku mladších ročníků, tak nějak mi to pomocník mechanika popisoval - ne že by to mělo konzistenci medumatiz píše: Spis mne zarazi ten husty sajrajt, nemam o moc mene, mam necele dve kila, to zas neni extra rozdil.

-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Při frekvenci výměny a možnosti nákupu včas před výměnou doporučuji náhradu neřešit a koupit originální kapalinu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Taky mam Millers 5w40 uz 2x vymenen. Auto jede rychleji, je tiche, zere mene benzinu, olej zadny, lepe stira i sviti....
) Ted vazne, asi budu davat Motul 8100 nebo mobil 3000 x1, preci jen je to polovina ceny a pri prechodu z castrolu na nanocastice jsem subjektivne nezaznamenal prakticky nic, jen mensi dunivost po nastartovani. Zavodni esterovy millers CFS by me zajimal, ale ta cena 2100 za 5l je dost...

No tak samozřejmě je možnost, že aktuální náplň Miller´s v manuální převodovce budu považovat za nějaký dočasný "výplachový mezistupeň", dál si s ní už jen zatopí můj mechanik v dílně v olejovém kotli a do převodovky vrazím originální náplň, pokud tedy opravdu manuálním skříním BMW tak moc nedělá dobře jakákoli jiná značka, než Castrol nebo kdo vlastně ten "originál" vyrábí, přestože i ta anglická alternativa je stejná specifikace (plná syntetika 75W-80) a je to GL5.Francis píše:Při frekvenci výměny a možnosti nákupu včas před výměnou doporučuji náhradu neřešit a koupit originální kapalinu.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Dneska proběhla výměna za 10w-40 nanodrive millers oils. A musím říct že je to neskutečnej luxus. Auto se stišilo o 50procent a táhne to mnohem líp. Musel jsem si dat malej městskej okruh přes 20kilometru a jsem z něj opravdu nadšenej. Předtím jsem měl nějakej obyč dolívanej cca 2,5litru jsem dolil než proběhla výměna.
Je to mazec budu referovat další poznatky později. Jak se auto chová jak jede a případně zda se to projevilo na spotřebe u cest které jezdím stejně na tempomat na moravu k rodině.
Tak uvidíme co je to zač. Ale první chvilky byly úžasné jaká nastala změna.
Škoda že jsem nezměřil zvuk před a po výměně... až někdo budete měnit vyzkoušejte o kolik šel zvuk dolů a o kolik se motor utišil a uklidnil.
Za mě palec nahoru a dávám prozatím 100procent tomuto oleji.
Jako nejlepší volba co jsem motoru dal.
Je to mazec budu referovat další poznatky později. Jak se auto chová jak jede a případně zda se to projevilo na spotřebe u cest které jezdím stejně na tempomat na moravu k rodině.
Tak uvidíme co je to zač. Ale první chvilky byly úžasné jaká nastala změna.

Škoda že jsem nezměřil zvuk před a po výměně... až někdo budete měnit vyzkoušejte o kolik šel zvuk dolů a o kolik se motor utišil a uklidnil.
Za mě palec nahoru a dávám prozatím 100procent tomuto oleji.
Jako nejlepší volba co jsem motoru dal.