Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nejde natankovat víc než 30l e39 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
brb
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od brb »

Včera mně to kamarád rozdělával a na nic jsme nepřišli, takže asi budu muset na dovču tankovat pul hodinky nebo natankuju do kand´áku a potom to tam čváchnu.
Angelos

#22 Příspěvek od Angelos »

Tenhle problém jsem měl u obou benzínovejch E39. Nejlíp to uměl natankovat takovej děda na Shellce na jižní spojce, měl jí právě malinko povystrčenou a normálně tam dal tu zarážku a natankoval do plna :D Ptal jsem se ho, jak to dělá a ukazoval mi, kolik to mam povystrčit a o co opřít ale už se mi to nikdy tak dobře nepodařilo jako jemu napoprvý :D
Foldas

#23 Příspěvek od Foldas »

on je opravdu rozdíl v pistolích na benzinkách. Ja u e39 pistol nastrčím jen kousek do hrdla max 2 cm dám jí ůplně dolů a jedu až do plna u e36 jí vytočím asi na 45 stupnu dozadu zasunu do do půlky hrdla a už to tam teče. Tohle mi funguje jenom u benziny.
elektrik

#24 Příspěvek od elektrik »

Taky přihodim zkušenost. M5 e39 ať tam strčim pistoli jak strčim tak natankuju vždycky plnou a zatím na každé benzince. Ještě se mi nestalo, že by pistole cvakla dřív.
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

já snad natočím video a dám ho na youtube a postnu sem at všichni vidí jaké variace se zkouší. No třeba to půjde na okraji uplně hned za klapkou a dolu či nahoru s pistolí ale aspoň bude legrace... třeba na to přijdu už jsem dostal dalších asi 5tipů jak na to :lol:
jarda1976

#26 Příspěvek od jarda1976 »

ve vašich strojích závadu nehledejte. upozorněte obsluhu na špatne seřízený vypínací tlak pistole,asi vás pošlou do prdele,ale tohle to příčina.vono se o ty pistole potažmo stojany taky musí někdo starat,ne jenom prodávat tu předraženou pančovanou břečku (naftu).nejlepší je sledovat obsluhu která ví že je pistole v prdeli a chechtá se za pultem až se výloha třese. :(
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od aDAm_2 »

jop to bude ten problém, a ony ty kuwy tam na to mají extra tlačítko takže vždy když přijede někdo s BMW tak to přepnou aby to vypínalo ;)
Filozof

#28 Příspěvek od Filozof »

No tak nová informace. Vložena pistole na začátek kousek za klapku nádrže a natankováno bez problému OMV vyškov.

Tak to je zajimavé. Budu zkoušet další benzínky hlavně benzinu , příště strčím pistoli uplně dovnitř a vyzkouším případně pak zase na okraj zda to bude tím. :lol:
Perunwit

#29 Příspěvek od Perunwit »

ježiš to sem rád za todle téma... já už měl pomalu mindrák, že neumim natankovat :lol: u benzína E39 mi to dělá taky... musim citovku na spoušti a můžu zapomenout na to, že bych zaaretoval a nechal natočit full...
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Kelvin »

Tohle vubec neresim, prijedu k pumpe(vetsinou Benzina) zasunu pistoli nadoraz zaaretuju a klapne pri plne, pak jeste povysunu a par krat docvaknu a hotovo.Natural 95 nebo Verva 100 je uplne jedno.
Filozof

#31 Příspěvek od Filozof »

třeba e39/e38 a nějaké jiné modely mají užší hrdlo nádrže a zpetnej tlak vypne citlivě nastavené pistole u čerpačky.

A tam kde to není tak citlivě nastavené to prostě projde. Fakt nevím kde hledat příčinu ale na jiné benzínce to šlo v pohodě ale zkusil jsem fakt na okraj a natankováno v pohodě bez problému.

Zkusím zase tu benzinu tento týden a taky na okraj a uplně zasunutá pistole uvidíme zda to půjde nebo ne. Podle mě to bude nastavení citlivosti a úzké hrdlo nádrže dvě věci co to budou dělat.

Pak už tedy asi jen technika jakou člověk tankuje když se vyskytne tato kombinace.
petr520

#32 Příspěvek od petr520 »

Ahoj tak dnes tankování u agip na Kladně. Pistole strčená na kraji a vycvakla při plné nádrži. Před tím dvakrát tankováno ,jednou shell na Kladně a omw na Kladně a to jsem tam dostal trochu nad polovinu nádrže. Vždy jsem tankoval když v nádrži bylo okolo 20 litrů.
Odpovědět