Chlape,udělej si rysku abys věděl kde ta hlava byla a vyhnul se týdenímu ladění,povol ty šroubky,vyměň těsnění,usaď hlavu,utáhni a hotovo.Práce na hodinu
Tak to jsme se tu bavili každej o něčem jinym.Vše jde udělat.Akorát tady to je trošku víc náročnější,musí se demontovat víc věcí okolo.Pak sundat opatrně tu rozdělovací hlavu,je to zase na 4 šroubkách a je tam "O" kroužek,ten budeš mít KO.
Tak to se omlouvam,tak cerpadlo mi vynda a nastavi kamarad ale neumi ho pretesnit.
Kdyz tedy budu mit venku cerpadlo povolim u ty rozdelovaci hlavy ty 4 sroubky tak jen vymenim O tesneni ?Jde mi o to aby tam na me neco nevyskocilo kdyz povolim.tu rozdelovaci hlavu a pak bych musel cerpadlo vyhodit
Nesmysl vyndávat čerpadlo z auta ven pokud to chceš přetěsnit pod rozdělovací hlavou. Dělám to na autě, ani rozdělovací hlavu nemusíš sundat, povolíš 4 šrouby na hlavě, 2 proti sobě vyšroubuješ úplně, pak zbylé dva postupně povoluješ dokud se neukáže těsnící ó kroužek, nesmí se to povolit víc, jen opravdu aby se ukázal ó kroužek, jinak se ti rozpadnou rolny, pokud to je povolený tak stačí přeříznout starej ó kroužek a navléknout přes hlavu novej, když je tam tak se zašroubujou vyndané dva šrouby a ty dva šrouby co tam jsou se vyndají aby pod ně zaskočil ó kroužek. Pak už jen všechny šrouby dotáhnout a můžeš jet.
BMWRichard píše:Tak to se omlouvam,tak cerpadlo mi vynda a nastavi kamarad ale neumi ho pretesnit.
Kdyz tedy budu mit venku cerpadlo povolim u ty rozdelovaci hlavy ty 4 sroubky tak jen vymenim O tesneni ?Jde mi o to aby tam na me neco nevyskocilo kdyz povolim.tu rozdelovaci hlavu a pak bych musel cerpadlo vyhodit
posledni dotaz,
obcas se mi zda ze auo skoci do nouzovyho rezimu.Kdyz jedu do kopce nebo i na rovince pri predjizdet a seslapnu plnej plyn tak se obcas stane ze spotreba mi ukaze maximum ale.auto nejede jede max ty 2tisice otacek na plnej plyn.Mohlo by to souvyset s tim cerpadlem?Kdyz plyn povolim chvily pockam a zkusim to znovu tak auto jede normalne diky moc
Oldaf popsal perfektně,čerpadlo nesundavat.Navíc jsi psal,že čerpadlo je OK,tak nechápu proč by ho měl kamarád nastavovat,není co.Pokud ti to teplé a studené chytá v cajku,tak se do toho NEVRTAT.
Jako resumé všech tvých otázek a faktu,že se do toho zapojí tři kamarádi a každý udělá něco bych to nechal udělat někoho kdo ví o co jde.Už jen to,že to chtěli zbytečně vyndavat,nastavovat když výše píšeš jak je to jinak ok a navíc ten co mí nastavit,že neumí přetěsnit mě v tom to někoho nechat udělat utvrzuje Klidně pokukuj jak se to dělá a příště třeba sám a nebo jestli si troufneš sám.Postup tu je.
Tak ten co to chtěl sundavat to je automechanik a prý to musí sundat z rozvodů a pak nandat a nastavit ,že zo prý jinak nejde....ted jsem koupil tesnení a jdu na to snad se to povede...
a jak jsem psal to s tím nouzákem má někdo zkušenost?
Tak jsem se pustil na přetěsnění.... vyměnil jsem těsnění utáhl a stejně to vesele kape dál....
a nejhorší je ,že auto nejde nastartovat a občas vstrikovací čerpadlo jakoby vrčí,zapíská nebo tak něco...
Postupoval jsem dle postupu.... až tedy na to ,že jsem si zapoměl vypojit baterii a jednou mi to i zajiskřilo....
Tak ti to teče jinde, pokud máš pod rozdělovací hlavou novej ó kroužek. Většinou to teče pod el. hlavou a stejká to dozadu po rozdělovací hlavě, proto to vypadá že to teče pod rozdělovací hlavou. Máš čerpadlo s přepadem nahoru nebo dozadu? Pokud máš přepad dozadu tak se podívej na těsnění u přepadu a jestli ti neteče přepadová hadička co vede od přepadů ze vstřiků.
Jak dlouho jsi to startoval? Funguje ti podávačka? Protože je čerpadlo zavzdušněný tak to dlouho trvá než to chytne a bez podávačky obzvlášť. Zvuky by to nemělo žádný vydávat. Co ti tam zajiskřilo?
čerpadlo mám s přepadem dozadu....
Jenže všude jinde je čerpadlo suchý....a při přidání plynu to vypadalo jako u té rozdělovací hlavy...
Startoval jsem hodinu až jsem vybil baterku...přes noc jsem ji nabil....
Podávací čerpadlo v nádrži mám měsíc starý.Funguje sice se mi zdá ,že tlačí málo ale tlačí....
Ráno jsem povolil odvzdušnovací štoub čerpadla aby se čerpadlo zalilo naftou a odvzdušnilo....Na šroub jsem dal těsnění a zašrouboval.Povolil jsem trubičky u vstřiků párkrát protočil ale ani kapka...
Kabely jsou zapojené správně ,odvzdušněné čerpadlo ale ty trubičky sou zavzdušněný a ty nevím jak odvzdušnit a navíc když protočim motor tak čerpadlo sice jakoby vrčí ale netlačí...
Ted k tomu jiskření (jsem opravdu idio....t ,že jsem nevypojil baterii ted mi mohlo startovat normálně).
červený drát který vede k plusu co je na sání (ten na startování přes kabely.Toho jsem se nešikovně šroubovákem dotknul kyž jsem povoloval tu rozdělovací hlavu a dotknul jsem se té hlavy což zajiskřilo a hned jsem odpojil baterii....
ted auto točí ale čerpadlo nedává a nestartuje....To ,že nestartuje je určitě tím ,že čerpadlo netlačí ale co s tím?
Spálená el.hlava čerpadla nebo řídící jednotka?
Všechny pojistky jsou ok....Nebo by to mohlo být nějaké relátko?
Jenže do čerpadla jde normálně proud jakoby v něm zacvaká
Bydlí někdo poblíž?Kralupy nad vltavou cestu a práci bych zaplatil
To žes škrtnul o ten plusovej drát tak tím to není žeby to nestartovalo. Spíš jsi povolil při výměně toho těsnění hlavu moc a vysypal se ti vnitřek čerpadla.