Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E-36 diagnostika
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je v diagnostické zásuvce v autě obsazen pin č. 15, tak je potřeba ADS interface. Pokud ne, tak ADS interface být nemusí.
Pokud máš OBD interface, tak by na autě s neobsazeným pinem 15 v diag. zásuvce měl fungovat. Konkrétní zkušenost s OBD interface mám následující:
Carsoft 6.5 funkční přes USB-serial FTDI převodník
BMW Scanner 1.3.6 funkční přes USB-serial FTDI převodník
BMW Scanner 1.4.0 funkční
V ostatních případech používám GT1 nebo INPA. Někdo si možná klepe na čelo, proč tolik kabelů, ale například při zkoumání potíží s imobilizérem je Scanner 1.4.0 nedocenitelný a kam se na něj ostatní hrabou. Každý má v něčem nějakou výhodu. Pravdou ale je, že Carsoft a Scanner 1.3.6 už prakticky nepoužívám, to byly tak nějak začátky před několika lety.
Pokud máš OBD interface, tak by na autě s neobsazeným pinem 15 v diag. zásuvce měl fungovat. Konkrétní zkušenost s OBD interface mám následující:
Carsoft 6.5 funkční přes USB-serial FTDI převodník
BMW Scanner 1.3.6 funkční přes USB-serial FTDI převodník
BMW Scanner 1.4.0 funkční
V ostatních případech používám GT1 nebo INPA. Někdo si možná klepe na čelo, proč tolik kabelů, ale například při zkoumání potíží s imobilizérem je Scanner 1.4.0 nedocenitelný a kam se na něj ostatní hrabou. Každý má v něčem nějakou výhodu. Pravdou ale je, že Carsoft a Scanner 1.3.6 už prakticky nepoužívám, to byly tak nějak začátky před několika lety.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
u e36 su kilometre ulozene len v budikoch na 2ch pamatiach(niekedy na jednej)....takze nic nemusis srovnavat
ked svieti bodka znamena to ze kilometre vnutornej pamate na budikoch nesedia s kilometrami ktore su vo vonkajsej pamati...da sa to synchronizovat cez skryte menu budikov(nieje na vsetkych budikoch), pozor pri synchronizacii sa kilometre prepisu vzdy vacsimi kilometrami!!
v pamatiach sa tak tiez nachadza zcs kod ktory udava vybavu auta
btw kilometre ti nikto z diagnostikou nestoci...existuje taka cinska vecicka ktora to dokaze aj cez diag zasuvku ale funguje to asi na 1 z 10tich aut...mal by to dokazat este jeden pristroj ale ten stoji celkom pekne peniaze...dalsi sposob je naprogramovat cez programator kazdu pamat zvlast

ked svieti bodka znamena to ze kilometre vnutornej pamate na budikoch nesedia s kilometrami ktore su vo vonkajsej pamati...da sa to synchronizovat cez skryte menu budikov(nieje na vsetkych budikoch), pozor pri synchronizacii sa kilometre prepisu vzdy vacsimi kilometrami!!
v pamatiach sa tak tiez nachadza zcs kod ktory udava vybavu auta

btw kilometre ti nikto z diagnostikou nestoci...existuje taka cinska vecicka ktora to dokaze aj cez diag zasuvku ale funguje to asi na 1 z 10tich aut...mal by to dokazat este jeden pristroj ale ten stoji celkom pekne peniaze...dalsi sposob je naprogramovat cez programator kazdu pamat zvlast

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Hele a když jsme u toho, jak se to stáčí u BMW ty kilometry?:D Já mám totiž na svým najeto údajně 182k a koupil jsem při 178k. Jako to auto je ve stavu že tomu fakt nevěřím, jenže v TP je zapsanej jeden člověk a ještě to je zrovna máma toho, od koho jsem to koupil a údajně to auto 5 let stálo a hnilo na zahradě a pochybuju, že by se zrovna tenhle člověk namáhal stáčet kilometry, když to auto chtěl poslat do šrotu (mělo zaplacenou EKO).
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Tak a ještě z jiného soudku, dneska jsem si měnil řárovičky v podsvícení přístrojovky, protože nesvítily a udělal jsem strašnou blbost..=/ ..připojil jsem palubovku pod zaplým klíčkem a rozblikal se mi Air Bag=/ a teď furt svítí.=/ Kamarád zkoušel napíchnout diagnostiku Delphi ale bohužel s ní auto nekomunikovalo=/ Tak bych se chtěl zeptat, jestli tohle vyřeší diagnostika nebo stačí odpojit baterku nebo tak?
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Co bys chtěl.. Jednotka si načte chybu (např. když sundaváš volant, zjistí rozpojený okruh) a drží ji do doby, než se načte, abys věděl, kde chyba je, a pak případně smaže. To, že zvolíš nevhodný postup při sundavání volantu s bagem (buď neotáčet klíčem, nebo odpojit baterku), je už tak nějak jiná káva.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu