jak pise icecold pokude remen a je jen i mirne popraskany tak bych ho urcite vymenil jelikoz u ty E 36 by se ti to mohlo potkat (v nehorsim pripade) a mohla by to byt daleko vetsi investice u e 46 je retez remen pohani tusim altika, klimu a jeste neco ale v uvozovkach se to nepotka maximalne nekde zustanu viset . ale nerozseka se mi to mot. casti.
ted jsem to byl zkusit projet motor ani za studena necvakal ujel jsem 12km zadne cvakani nic ............co to znaci ? ze jsou hydrostely nacate nebo zasrane?
Co tam je tet za olej? značka a specifikace, pokud tam máš nákej hustej humus, tak jak je chladnejc muže to dělat podobnej roblém. Jinak to cvakání nebude zřejmě nic jiného než hydra. motory M40 mají problémy se zanášením olejové sprchy vačkové hřídele, načež dojde k poškození vačky- to tak může rachtat, proto je důležité používat kvalitní olej!!
Ono není 10w40 jako 10w40 takže bacha na to, případně se envyhneš oddělání ventil deklu zkouknutí vačky, případné množství usazenin v nejhorším případě výměna hyder a vačky
uvidíš, že v tomhle stavu té hydra ještě výměnou oleje na "pár kilometrů" zachráníš. Kolik najezdíš normálně na olej?
Známi má mámu v místní chemárně, kde vyrábí mimo jiné, také oleje a má možnost prozkoumat kvalitu oleje. Když jsem vyděl výsledky různých olejů, z různých typů motorů, třeba po ujetí 8000km, tak jsem občas čuměl...po 8000km byl zralí na výměnu
Proto říkám, není olej jako olej Záleží jak jsou oleje aditivované, jak dlouho tam aditiva vydrží a jak motor chrání Jak jby se dalo říci, nejsem tak bohatý abych kupoval levné oleje , tady se to nevyplácí