matiz píše:Ty mas ale krapet jiny motor nez ja myslim, ja mam N52B25A. N53uz jsou zase nejak v klidu. Nevim co soudruzi posrali, neco asi ano. Moje N52 si neco malo veme, mam trochu vic nalitano... Ja jsem dolival vzdy kdyz pri vytazeni klicku z CAS na mne zamrkala olejnicka.
V jakem intervalu menis olej a jaky mu davas?
Zvazuju vymenu PCV, jenze nevim zda to pomuze, neni uplne nejlevnejsi, srani s tim je taky dost. Hlavne nevim jestli by to nebyly zcela nesmyslne vyhozene prachy, protoze jak jsem rikal neco stoji, a pristup k nemu taky nic moc, videl bych to lehce na minimalne den v servisu. Se znacne nejistym vysledkem.
Sel bych do toho s vidinou ze dolivat prestanu...
mam stejnej motor jako ty. spotreba oleje me trapi od zacatku, co auto mam. Kontaktoval jsem i puvodniho majitele, podle nej byla spotreba oleje od vyroby cca 1-2 litry na 5000km. Mne to zere vyrazne vic. Prumerne tak litr na 1500km, coz je ale furt v normach BMW. Nekde na netu jsem nasel ofiko vyjadreni, proc je normalni, kdyz benzinovy motor BMW zere 0,7 litru na 1000km. Je to ale strasnej opruz furt myslet na to, ze musis mit u sebe olej a dolejvat.
Osobne tomu el. meraku taky neverim. Pred tydnem na me blikla kontrolka, dolil jsem litr. Druhy den jsem se rozjel a jen co se motor zahral, ozvala se kontrolka znovu a merak ukazoval dokonce dil pod spodni hranici. Cekalo me cca 600km, takze moc fajn. Dolejvat se mi nechtelo, pac sem si rikal, ze tam ten olej musi bejt, na druhou stranu me furt desila vyhlidka zadreneho motoru (jednou jsem uz zazil). Ujel jsem cca 300km, merka se vubec nehla a furt na me kricelo doliti. Pak auto 2 dny stalo a jel jsem dalsich 300km. Po dojezdu jsem se podival na olej (celou cestu sem si nechtel kazit naladu) a merka ukazovala uplne plnou. To uz sem nevydrzel a jel jsem k mechanikovi, abychom olej vypustili a podivali se realne, kolik tam je. Bylo tam kolem 7 litru. Olej jsem ted vymenil za hustsi - stale ale dle specifik BMW a Castrolu. 5w40 nebo 10w40, ted si nejsem jistej. Tak jsem zvedavej. Neobeslo se to ovsem bez perlicky, nalili jsme tam dobre k 7 litrum oleje a za jizdy mi auto ukazuje jeden dilek nad spodni ryskou. Na miste mi ukazuje 3/4 rysky... No proste je to peklo.
Premyslim, jestli je treba spatne zkalibrovana ta merka a ja tam permanentne dolevam o litr vic nez tam ma bejt, jestli to nemuze zpusobovat tu vetsi spotrebu, myslim, ze kdyz tam je vic nez predepisujou normy, pali se olej asi vic, ne?
Separator jsem uz taky menil. Rekl bych, ze se spotreba nijak nehla nebo jestli, tak hodne malinko. U E90 uz to neni tak zasadni jako u E46...