Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Náhradní klíč? Kopie...
Zdravím tě FX
jestli tomu teda dobře rozumím co jsi psal tak dokážeš udělat nebo sehnat a udělat náhradní klíč s imobilizérem a DO,mám e36 rok98 s origo DO a mám pouze jeden funkční klíč s DO a IMOB.CHIPEM..Dokážeš to nebo jedině v BMW??Dálku bych možná oželel,jde mi o rezervní klíč alespon s funkčním imobilizérem...

-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
bibikuba píše:Zdravím tě FXjestli tomu teda dobře rozumím co jsi psal tak dokážeš udělat nebo sehnat a udělat náhradní klíč s imobilizérem a DO,mám e36 rok98 s origo DO a mám pouze jeden funkční klíč s DO a IMOB.CHIPEM..Dokážeš to nebo jedině v BMW??Dálku bych možná oželel,jde mi o rezervní klíč alespon s funkčním imobilizérem...
Rezervní klíč s imobilizérem není problém a klíč s dálkou by taky neměl být oříšek. Na E36 jsem spárovatelné DO s originál jednotkou ještě nezkoušel, ale co mám podklady, tak by ta samá elektronika jako u E46 a E39 měla fungovat i na E36.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jiná možnost je sehnat si jetý klíč s OK elektronikou, pak bych to uměl překopat na tvé auto.
Totéž platí vlastně pro všechny klíče kromě originál diamantů. U těch je čip imobilizéru součástí tišťáku. Já používám jiný typ čipu, který se nemusí pájet na desku. Bohužel kódy ze dvou čipů se ruší a po vyndání původního čipu z tištěného spoje dálkového ovládání by nedobíjela baterka v zapalování.
Totéž platí vlastně pro všechny klíče kromě originál diamantů. U těch je čip imobilizéru součástí tišťáku. Já používám jiný typ čipu, který se nemusí pájet na desku. Bohužel kódy ze dvou čipů se ruší a po vyndání původního čipu z tištěného spoje dálkového ovládání by nedobíjela baterka v zapalování.
Taj jesti tomu dobře rozumím a seženu funkční ten samej klíč s DO tak DO dokážeš spárovat?Imob.chip je tam jen vložená kostička tu asi taky dokážeš?a co ta planžeta ta se dá vyměnit avyřezat?Jestli to takhle umíš udělat tak je to asi otázka peněz jestli to nevyjde na stejnou cenu jako v BMW??Fx píše:bibikuba píše:Zdravím tě FXjestli tomu teda dobře rozumím co jsi psal tak dokážeš udělat nebo sehnat a udělat náhradní klíč s imobilizérem a DO,mám e36 rok98 s origo DO a mám pouze jeden funkční klíč s DO a IMOB.CHIPEM..Dokážeš to nebo jedině v BMW??Dálku bych možná oželel,jde mi o rezervní klíč alespon s funkčním imobilizérem...
Rezervní klíč s imobilizérem není problém a klíč s dálkou by taky neměl být oříšek. Na E36 jsem spárovatelné DO s originál jednotkou ještě nezkoušel, ale co mám podklady, tak by ta samá elektronika jako u E46 a E39 měla fungovat i na E36.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Elektronika dálkového ovládání se dá velice jednoduše spárovat s vozem (nejlepší je, když máš aspoň jedno funkční DO, potom to jde úplně bez problémů; když nemáš, někdy to podle postupu v manuálu k autu nefunguje - těžko říci proč). Pro třítlačítkový klíč s gumovými tlačítky, používaný u novějších E36, jsou k sehnání okolo 500 Kč.
Hlavní je zjistit, jestli náhodou nemáš USA verzi auta.
- US verze má dálkové ovládání běžící na 315 MHz
- EU verze má dálkové ovládání běžící na 433,92 MHz
Na kolik si cením udělání čipu imobilizéru a přepouzdření klíče, posílám do SZ.
Hlavní je zjistit, jestli náhodou nemáš USA verzi auta.
- US verze má dálkové ovládání běžící na 315 MHz
- EU verze má dálkové ovládání běžící na 433,92 MHz
Na kolik si cením udělání čipu imobilizéru a přepouzdření klíče, posílám do SZ.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Afri: Ano, mozne by to bylo, dalkove ovladani origo/neorigo dle domluvy (nekterych veci nedrzim u sebe vetsi mnozstvi kvuli cene). Akorát tu jednotku EWS bych rád, aby si každý vyndal sám. Dělám tyhle věci ve svém volnu po večerech a na parkovišti na sídlišti se to nedělá nejlíp
, zvlášť tedy v tomhle počasí...
meris: To je podle mě cesta

meris: To je podle mě cesta

Fx píše:Afri: Ano, mozne by to bylo, dalkove ovladani origo/neorigo dle domluvy (nekterych veci nedrzim u sebe vetsi mnozstvi kvuli cene). Akorát tu jednotku EWS bych rád, aby si každý vyndal sám. Dělám tyhle věci ve svém volnu po večerech a na parkovišti na sídlišti se to nedělá nejlíp, zvlášť tedy v tomhle počasí...
Chapu

-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Tak jen pro info: Od příštího týdne bych měl mít možnost udělat i Master klíč (u E36 myšlen klíč bez dálkového ovládání se světýlkem). Pro ilustraci:
Klíče budou dostupné s čipem i bez (bez čipu se s ním dá nastartovat auto do 12/1994)... A proč to píšu? Protože z toho mám radost, konečně jsem je sehnal. Můj Master je totiž už celkem dost ohmataný a chtěl jsem si udělat radost obměnou za nový.

Klíče budou dostupné s čipem i bez (bez čipu se s ním dá nastartovat auto do 12/1994)... A proč to píšu? Protože z toho mám radost, konečně jsem je sehnal. Můj Master je totiž už celkem dost ohmataný a chtěl jsem si udělat radost obměnou za nový.