jj dobrej napad skusit to nechat jeste ovzdusnit treba jak ti to skladaly tak jim ten valecek vyjel a zavzdusnilo se to
Paty píše:ještě bych zkusil znovu a pořádně spojku ovzdušnit. někdy se totiž svává že ten trn povijede z válečku než by měl o něco víc a nebo je tam blbě vsazenej do vypinací listy co tlačí na ložisko a potom to takhle blbne. jestli teda máte hydrauliku.
taky mozna pricina, nevim jaky ma kdo zkusenosti s ovzdusnovanim spoky ale doporucoval bych protlacit kapalinu od valecku nejakou velko strikackou, nekteri vyrobci dokonce uvadeji- od odvzduskovaku nejblizsiho brzdice dejte hadicku na odvzdusnovak spojkoveho valecku oba povolte a slapanim na brzdu se spojka odvzdusni
podle mě je to blbost jak to uvádijou,jestli jsem to pochopil správně tak by tam šla kapalina z brzd ne? normálně ovzdušníš spojku tak že jeden nahoře ti přiměřeně šlapa a ty seš pod autem u prevodovky a ovzdusnujes. Pozor hlavně na nádobku at ti nesrkne vzduch,potom můžeš opakovat :DDD
není to blbost, spojka se nejlípe odvzdušní pomocí brzd....... takže spojit levý přední třmen se spojkovým valcem a postupovat jako u odvzdušnění brzd.....
nejspíš do nádobky zpět:Dje to totiž propojený jestli si všimneš ale zaráží mě to že když chceš ovzdušnit a i vyměnit kapalinu tak bych to asi udělal klasicky jak jsem popisoval ...je to na tobě jak to uděláš...
Ale když to propojím, tak v hadici bude vzduch a šlapáním na brzdu ho budu vhánět do spojkového válce. Toto mi není jasné. Jinak spojku jsem odvzdušňoval klasicky, šlapáním na spojku a povolováním odvzdušňováku.
wartes píše:Ale když to propojím, tak v hadici bude vzduch a šlapáním na brzdu ho budu vhánět do spojkového válce. Toto mi není jasné. Jinak spojku jsem odvzdušňoval klasicky, šlapáním na spojku a povolováním odvzdušňováku.
Musíš před tím jak nasadíš hadičku na spojkový válec tu hadičku naplnit brzdovkou. Pak tam nebudeš pumpovat vzduch nebo jen minimálně. Vzduchové bubliny ti vyjdou nádržkou nahoře. Nedávno jsem měnil brzdovku a v pohodě to takto funguje. Nejdřív ovzdušnit brzdy klasickým spůsobem a pak spojku.
Ono to špatně řadí, i když je motor vypnutý. Takové dosti velké TUPÉ rány skoro při každém přeřazení. Tak nevím jestli se nemohlo něco stát s převodovkou, nebo je to novou spojkou.