Kluci dnes jsem prijel s autem,zaparkoval sem a po kdyz jsem vykouk z okna,tak pod autem potopa.Vytakla mi vsechna voda z nadobky.Vodu jsem dolil a po dalsi jizde pohoda.Je mozne to,ze po vypnuti motoru se uz netoci vrtule a varici voda z chladice vytece pres expansku?Jelikoz vrtule je pohanena remenem.Ne elektromotorkem.
v pripade podfouklyho tesneni bude tvrda
dukladne znam akorat svuj m42, ale rek bych, ze chl. okruh by mel byt hermeticky uzavrenej a voda by mela unikat maximalne pri zvysenym tlaku(pri varu)
Me se ted stalo neco podobnyho, na 325 M50, menil jsem chladic a po mesici normalniho jezdeni, se mi na sprintech, kdy ten motor bezel i pri cekani na start, da se rict tak 3/4 hodiny v kuse, vyvarila voda. Dost to teklo po celym chladici, pres vicko chladice, teplota byla podle budiku provozni, zadne prehrati neprobehlo. Auto jsem odstavil, nechal schladnout a potom normalne dojel domu, teplota dobra, topilo to, jen check hlasil ze ma malo vody, dolil jsem a ted s tim normalne jezdim, jak pred tim a nic se nedeje. Nevite co mam ted delat? Mam to nejak resit? Trosku me znervoznuje to ze chladic je novej, tzn i vicko a "o" krouzky na nem, odvzdusnene to je. Zkuste mi prosim poradit
Název topiku je VODA, tak sem přidám i svůj problém. Na prazích zespodu (e36) mám gumová kolečka. Teče mi z nich po dešti ale voda. Vypadá to, že v prazích je voda a vytéká to tudy. Je to normál nebo ne? U předchozí e36 mi to nedělalo ale tohle je novější (98) tak nevím. Každopádně na prahy nevidím protože jsou pod M3 plastama.
Tak voda by od tama určitě téct neměla... Teď záleží jestli se tam dostane trochu kolem těch gumových "koleček" a pak prolíná ven nebo to fakt od tama furt kape což by značilo že se tam dostane větší množství odněkud.. Dělá to jen po jízdě nebo i když auto stojí v dešti? Určitě bych zkusil sundat plastové prahy - jsu připevněné z boku a zespod a nacvaknuté na ocelovém prahu... A chtělo by zjistit kudyma se tam dostává. Pochybuju že 98 by měla někde v prahu díru jak hovado ale možný je cokoliv - špatně opraveno po bouračce apod. Každopádně bych to řešil než ti to zevnitř začne hnít a pak už to těžko zastavíš