Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Viskozní spojka ventilátoru.dotaz

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Slid

#21 Příspěvek od Slid »

Kubin píše:
Author píše:
Slid píše:Visca dobrá se pozná, když nastartuješ studený motor, musí jít rukou zastavit,točí se jen setrvačností, ale raději to dělat novinama,aby ti neurvala prsty, kdyby byla špatná :D Jak se motor ohřeje tak sepne a točí se stále.
Pokud je vadná a je stále seplá už při studeném motoru, zkus nejdříve novinama ji jakoby zastavit půjde to těžko, ale snad se povede, mě třeba se sepla a myslel jsem, že je v řiti a budu shánět novou, nakonec jsem to udělal a visca frčí dále jak má, nějak mi zatuhla :wink: :D

dle mě při studeným startu je vždy zatuhlá a až po chvíli se začne volně unášet, a co já vim tak při zahřátým motoru se spíná jen občas(vysoká zátěž a nebo stání) je to dost poznat kdy sepne a kdy se jen volně otáčí, je to docela fukejř, a kdyby byla v prdeli v tom smyslu že by byla seplá stále tak budeš mít akorát větší spotřebu ale nebude ti kuli tomu praskat chladič protože bude vrtule chladit furt, většinou je problém u visky že nespíná vůbec a i když už teplota leze za půlku stále se jen otáčí a jde zastavit rukou

tak jak rika AUTHOR! :wink:

jasně máš pravdu, sem to nenapsal přesně, proto jsem zdůraznil ve druhém příspěvku teplém.
ale pokud je seplá stále a hučí při studeném motoru jak 12tiválec nebo zase seplá není i při hodně zahřátem motoru v létě v koloně atd. tak je tak i tak špatná
fix
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od fix »

Maikl píše:zeptej se člena fixe, nějaký nabízel v bazárku

jj nabízím novou za 1500 :lol:

ale jak to tak čtu možná bych si ji měl nechat, taky nepamatuju že by se mi ta stará někdy sepla....
Kubin

#23 Příspěvek od Kubin »

FELI píše:neviš co stojí a kde se dá sehnat?sem koukal na ELIT atd.nenašel sem.

http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0

na ELITU je maji take do 5 000,- :wink:
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od rob2fab »

pokud je dobře fungujici volně průchodnej chladič (nezanesenej! což je většinou přičina podobnejch destrukci) je řešit viskárnu vyhození peněz.at je na tvrdo(což sem taky zkusil)bo si jen tak lehonuce levituje..výsledek je vždy stejnej,bavorácká 90 na přístrojovce i v zátěži a mega parnu.
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od rob2fab »

[quote="Maikl"]mě taky vylít chladič do luftu (měl sem to nakoplý na volnoběh), a myslim že příčina je jasná, visco v riti, zastavim ji rukou při ohřátým motoru..
fotka moc pekná vypada to že se ti v chladiči zabydlele 100ramená chobotnička,můžeš nám zvedavým vysvetlit co že je to?

jinak chybná diagnoza,za tohle rozhodne nemůže visco,taková seplá visca na volnobeh ti to stejne neuchladí,vsadim se že si mel přicpanej chladič.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Maikl »

sem přesvědčenej že to je tou viscou, nikdy sem nemel problém s chlazením, až toto... A ty těstoviny sou v chladiči prej kvůli správnýmu proudění vody..
bobosnow

#27 Příspěvek od bobosnow »

Zdar všichni moc z toho teda moudrej nejsem, ale já když to nakopnu tak mi běží vrtule pořád a hrozně to funí, pac jde tak jak pridam plyn a to at ráno kdyz je to zmrzlý nebo když je hic, ale jako normal se to ohreje a vsechno. Mam měnit tu visco nebo na to srát??? Kdyz to zatim nebudu řešit tak se s tim asi nic nestane ne??
Author
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Author »

no to že po startu se točí stejně s motorem je normální, ale po chvíli pokud to neni až moc ohřatý tak už se musí jen volně unášet, měla by jít v poho zastavit rukou(bacha na prsty strč tam radši noviny nebo kamarádovu) no a pokud se stále točí furt stejně s motorem tak je v prdeli, jezdit se s tim dá ale má dost velkej odpor a je zbytečný aby ji motor musel rozáčet i když je studenej, navíc pude nahoru spotřeba, výkon dolu
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od xSAFA »

No co jsem slyšel názor tak špatná viska která nevypíná může odrovnat vodní pumpu... Co je na tom pravdy nevím...
bobosnow

#30 Příspěvek od bobosnow »

No to snad ne! To by jeste tak scházelo 8O
Odpovědět