Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Muzika E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Slid

#21 Příspěvek od Slid »

dsvatos píše:
Slid píše:Na předek dej nějaká kompa
Středobas 13 dolu k nohám, do dvěří místo origo výšek dej jiné.Vše padne bez úprav.
Zadek bych dal 16ky kompa. Budeš muset zvětšít díru a nějaké ty redukce z MDF, ale nic hrozného, vše bude jak origo pod krycím platem a origo mřížkama.
Nebo 16ky 3 pásma.
Můžeš dát i ovály 3 pásmové 6x9 ale to mě osobně se nelíbí, protože to hraje na každé straně asi 5 cm do krycího plata.
Vše je tak aby to bylo jako origo.
Také záleží co budeš poslouchat a zda-li bude subwoofer nebo ne atd.A v jaké cenové relaci.
Ale taky hodně dělá rádio, pokud máš origo repro i origo radio je jasné že to je hrůza.Pokud dáš nějaké na CD 4x50 a sešteluješ uvidíš rozdíl asi o 300%

Tak, a teď ještě jednou, a česky :lol: Nevím co je to kompo, nevím co je to MDF, a rádio měnit nehodlám :wink: . Snažím se udržet origo stav a vzhled auta. Chtěl jsem jen poradit jaký lepší repráky, a tady se rozjela erudovaná diskuse, z které rozumím každý třetí slovo :( . A zadalší, nehodlám vyhazovat love za nějaký super-hyper repráky. Prostě slušný repro za slušný love. Když bude třeba pár stát 1000-1500, bude to pro mě OK, kapišto? :D

čoveče nevím zda-li 1000 - 1500 je to dobré cenové rozpětí :D
Asi bych to ještě jednou radši zvážil :lol:
Jinak kompo je komponentní systém - středobasový reproduktor + výškový reproduktor + výhybka.
MDF je deska z které se vyřezávaj redukce.
Koukni sem
http://www.autohificlub.cz/forum/
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od dsvatos »

Slid: Díky za vysvětlivky :wink: A kurňa, neříkej mi, že za 1500 nekoupím slušnej pár 13cm repráků? :roll: Já z toho nechcu dělat pojízdnou diskotéku :) Jen chcu, aby ty repráky hrály líp než ty origo
100RM

#23 Příspěvek od 100RM »

U mna pomohla vymena radia za nove Sonycko a hra to povedal by som tak o 400 % lepsie.
7er. True definition of luxury. Yours.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Maikl »

100RM píše:U mna pomohla vymena radia za nove Sonycko a hra to povedal by som tak o 400 % lepsie.

jj taky mam sonku a origo repro a nemyslim si že by to bylo zase tak špatný jak píšete.. Mám sice ještě sub, ale neni to špatný..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od dsvatos »

Kurňa chlapi, já rádio měnit NECHCI !!!!! Ptal jsem se na repráky..
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Fikop »

Co jsem zjistil tak za špatnou kvalitu může rádio a repro v poměru 60 na 40. Oboje stojí za HOVNO!!! Když jsem zapojil na origo. repro lepší rádio Pio 7300MP tak to hrálo lépe než kdybych dal na origo. rádio lepší repro. Já jsem celkem náročný na kvalitu zvuku ale origo. repro s rádiem Pio. mě při nízké hlasitosti vubec neuráželo..při vyší hlasitosti to limitovaly repra pač nejsou nijak výkoné a celkově už jsou staré. Já bych navrhoval vyměnit rádio za KVALITNĚJŠÍ a dát tam kvalitní SUB. tak jak to měl GeorgeAC ve svém AC cupé. Byl to nej. kompromis pro nenáročné....
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od dsvatos »

Už to píšu snad pošesté.. :cry: Rádio měnit NECHCI !!! Zaprvé proto, že je to origo co tam patří, a zadruhý protože na něj mám napíchnutej origo changer ....
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Fikop »

dsvatos píše:Kurňa chlapi, já rádio měnit NECHCI !!!!! Ptal jsem se na repráky..

Ve starém autě jsem měl komplet JBL. A byl jsem nadmíru spokojen takže ti je můžu jen doporučit ale nebrat nic ze serie SC radši připlatit za GTO a nejlépe Power serie..... v seznamu.cz zadej JBL a uvidíš.....
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Fikop »

dsvatos píše:Už to píšu snad pošesté.. :cry: Rádio měnit NECHCI !!! Zaprvé proto, že je to origo co tam patří, a zadruhý protože na něj mám napíchnutej origo changer ....

Jen jsem psal obecné fakta o muzice v E36ce....Tak se nerozčiluj :lol:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od dsvatos »

Fikop píše:
dsvatos píše:Už to píšu snad pošesté.. :cry: Rádio měnit NECHCI !!! Zaprvé proto, že je to origo co tam patří, a zadruhý protože na něj mám napíchnutej origo changer ....

Jen jsem psal obecné fakta o muzice v E36ce....Tak se nerozčiluj :lol:

To nebylo na tebe. To byla spíš reakce na celkovej vývoj týhle diskuse :wink:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od dsvatos »

Spíš jsem očekával rady typu: Hele, k nohám kup 13cm repráky Pioneer typ XYZ, stojí 1300 a hrajou líp jak origo, nebo třeba Blaupunkt něco-něco za 1500 a bude to ještě o krapet lepší. A vejšky do dveří se mi osvědčily ty a ty, stojej litr a hrajou slušně... Tak takovou odpověď jsem si představoval :lol: 8)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od dsvatos »

Jo, hele a nevíte někdo jaký u těch repráků byly výkony? Mám tam origo Nokia a kromě hodnoty odporu 4 Ohmy, objednacích čísel a nějakých další nicneříkajících čísílek na nich není nic :( Vzadu mám 10 cm, u noh 13cm a ve dveřích asi 8 cm.. Já jen, abych koupil alespoň o řád vyšší. Díkes.
fix
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od fix »

me by zase zajimalo jak co nejlepe vymenit predni repro v tapecu za komponentni (strední pásmo místo origo a nadto do naznacené díry výškáč = takze trochu jako HK) a pripadne jestli nechat basak pod nohama puvodni nebo taky vymenit :?:

dsvatos: chapu te, taky sem chtel origo radio, ale fakt je to DOST velkej rozdil kdyz tam dam na chvili treba jen blby SONY
FreeTree

#34 Příspěvek od FreeTree »

... zkus http://www.autohificlub.cz sekci autohifi, napiš jakej máš problém a bude ti vyhověno více než tady... Aby to hrálo líp, bys musel strávit v autě měsíc jako já.... :-) origo věci do hajzlu a kompletně předělat, jo a to ještě nejsem spokojenej, ale teď už se mně do toho vůbec nechce... bez zesíku a SW + kompa to nebude hrát nikdy... :twisted:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Zave »

cau :) resiljste nekdo hudbu v kombíku e36? :) hraje to jak na kolotoču... zadne basy, jen rve :)
dsvatos: hod do plata nejaky dva repro a mas to, neni to takovy problem vyriznout a pak to stoji za to...
ja mel v e30 vzadu dva Infinity ovaly 3pasma, a kazdej se me ptal co mam v kufru za tubu, fakt to moc pekne hralo :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

dsvatos, rádio měnit nemusíš, ale bylo by to lepší, v tom případě doporučuju výměnu repráků a přidání zesíku, repráky budou stačit i levnější za 1300pár, přední, zadní desítky nevím jeslti seženeš rozumný, zkusil bych tam nacpat aspon další třináctky, k tomu čtyřkanál zesík 2,5k pokud nejsi náročnej a uvidíš že budeš spokojen.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od dsvatos »

JaraX píše:dsvatos, rádio měnit nemusíš, ale bylo by to lepší, v tom případě doporučuju výměnu repráků a přidání zesíku, repráky budou stačit i levnější za 1300pár, přední, zadní desítky nevím jeslti seženeš rozumný, zkusil bych tam nacpat aspon další třináctky, k tomu čtyřkanál zesík 2,5k pokud nejsi náročnej a uvidíš že budeš spokojen.

jj, právě jsem koukal na jeden kšeft tady v Brně http://www.autoradia.cz a maj tam docela slušnej výběr. Dopředu se mi tam líbí 13cm Pioneery za asi 1200, pak tam maj Pincky ty malý 8,7cm do dveří asi za 1400. To by byl předek. A dozadu maj rozumný 10cm asi za 1200 kačáků. Ale těch 10cm je málo, bodly by tam aspoň 13cm, jenže to bych zase asi musel shánět jinačí ty plastový škatule. Do těchdle se to nevejde :-( Anebo jak Zave psal, hodit dozadu do plata nějaký velký repro, ale to už je řezání a to se mi moc nezamnlouvá.. Chci, aby mi kára zůstala v origo stavu..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od dsvatos »

Fix: Mě je jasný že nový rádio bude hrát líp. Ale mám pár důvodů proč si tam chci tohle nechat. Zaprvé je origo. Zadruhé jsem ho nedávno koupil jako sadu i s origo changerem. A zadalší, tím že vypadá naprosto obyčejně a je na kazety, neláká to žádný zlodějský zmr.y (bydlím na sídlišti). Tož tak :wink: A ono zas nehraje tak špatně. Hraje mnohem líp jak ta Bavaria co tam byla. Tohle je z M3-ky z 98 roku. Jako s rádiem (myslím zvukem) spokojenost, jen ty starý papíráky prostě nestíhaj :cry:

Jo a prosím tě, co je to to HK? To byla ta nejlepší sériová muzika do e36??
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od dsvatos »

JaraX: Hele, jak jsem psal, že řezat plato se mi nechce a ty jsi psal o tom zesíku a tubě.. Já na rádiu nemám přímej výstup na zesík, dá se ten signál do zesíku brát přímo paralelně třeba z těch zadních repráků? Pak bych vyměni jen 4 repráky vepředu a dozadu dodal zesík a tubu..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od JaraX »

dsvatos píše:Fix: Mě je jasný že nový rádio bude hrát líp. Ale mám pár důvodů proč si tam chci tohle nechat. Zaprvé je origo. Zadruhé jsem ho nedávno koupil jako sadu i s origo changerem. A zadalší, tím že vypadá naprosto obyčejně a je na kazety, neláká to žádný zlodějský zmr.y (bydlím na sídlišti). Tož tak :wink: A ono zas nehraje tak špatně. Hraje mnohem líp jak ta Bavaria co tam byla. Tohle je z M3-ky z 98 roku. Jako s rádiem (myslím zvukem) spokojenost, jen ty starý papíráky prostě nestíhaj :cry:

Jo a prosím tě, co je to to HK? To byla ta nejlepší sériová muzika do e36??

HK = Harman Kardon, a je to nejlepší sound system co se do BMW daval.
jo, myslím že s tím signálem do zesíku by nebyl problém, pak je jedinej problém že ti basy pujdou vždy zároven s hlasitostí, kdežto když to máš přímo z výstupu z radia tak můžeš basák vypnout apod.
Odpovědět