Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Car Tek

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
kosh
Klubové ID: 238

#21 Příspěvek od kosh »

P-J píše:
kosh píše:Naučtovali si výměnu oleje kterou neprovedli. Potvrdil mi to i mechanik z jiného bmw servisu. Říkal jsem jim at´ omrknou podvozek- to neučtovali a nekontrolovali.
Takových historek o tom že nebyla provedena výměna oleje jsem už slyšel tolik, že tomu fakt nevěřím. Takové obviňování jsem už zažil i na vlastní kůži.... "Vy jste to nevyměnili (olej, svíčky), říkali mi to v jiném servisu, bla bla bla....." Tomuhle už se prostě jenom směju......
Dobře vždyť ja se s tebou nehádám a nic ti nevnucuju. Psal jsem jen svou zkušenost.
major
Klubové ID: 677

#22 Příspěvek od major »

P-J píše:
kosh píše:Naučtovali si výměnu oleje kterou neprovedli. Potvrdil mi to i mechanik z jiného bmw servisu. Říkal jsem jim at´ omrknou podvozek- to neučtovali a nekontrolovali.
Takových historek o tom že nebyla provedena výměna oleje jsem už slyšel tolik, že tomu fakt nevěřím. Takové obviňování jsem už zažil i na vlastní kůži.... "Vy jste to nevyměnili (olej, svíčky), říkali mi to v jiném servisu, bla bla bla....." Tomuhle už se prostě jenom směju......
Nerad se do toho míchám, ale hoši za svou dlouholetou olejářskou praxi a ježdění po servisech v celé ČR mohu bohužel potvrdit, že "čachry" s olejem jsou u nás naprosto běžnou záležitostí. Hoši v servisu si takto přividělávají. Buď olej vymění, ale dají tam to nejlevnější co mají na skladě a naůčtují to co si zákazník objednal, popřípadě olej jen dolijí nebo vymění jen polovinu. Nedělají to samozřejmě takto všude, ale je to bohužel skutečně poměrně častý jev.
Jediná obrana, pokud se vám zdá že olej nebyl vyměněn je ta, že ještě než odjedete ze servisu si za přítomnosti jejich technika necháte odebrat vzorek do plast lahve a pošlete jej na rozbor do Ústavu paliv a maziv.
Už jsem to dělal pro různé známé několikrát a někdy stačí tím jen pohrozit a náhle si vzpomenou, že na tu výměnu asi zapoměli, "vždyť jsou taky jen lidi", že?
ferlin

#23 Příspěvek od ferlin »

Nejlepší je dělat si výměnu oleje sám. Měnil jsem si olej v převodovce a diferáku i když je to proti motoru dupačka. Ale mám jistotu a nemusím nikoho podezírat. :wink:
Odpovědět