Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přehřívá se mi motor

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Stanley

#21 Příspěvek od Stanley »

jsem tady novi ,proc jsem sakra trikolkar :?: 8O da se to zmenit?
ferlin

#22 Příspěvek od ferlin »

Stanley píše:jo a mam uplne v prdeli takovou plastovou trubku na rozvod vody jde z motoru a jdou z ni myslim 3 hadice.uz dvakrat me vystrelila hadice z te trubky ma sice znicene konce ale ja to lepil takovou sracku neco jako silikon doufam ze to uz neprdne ale tu trubku budu potrebovat urcite novou nevite cca cenu?a proc se me to sakra tak tlakuje je to ta blba pumpa ?jo a mam 1,6 compact z 1995 KRASAVEC!!!! :lol: a jak muzu dat foto meho bafa do meho profilu chci se pochubit :wink:

Proč se ti to sakra tak tlakuje? Už jsem psal o tom výše. Může jít o narušenou cirkulaci chladicí kapaliny mezi blokem motoru a hlavou válců. V těsnění hlavy jsou normálně mezi blokem a hlavou pouze dírky, aby kapalina mohla pomaleji cirkulovat. Tobě se asi těsnění rozpadá i když zatím válce drží a místo dírek mezi hlavou a blokem tam máš pořádné džuzny a kapalina protéká úplně jinak, než má, proto dochází k místnímu přehřátí kapaliny a k jejímu následnému varu a proto to tlakuje. Zažil jsem to, sice u jiného auta, ale čuměl jsem také, co se děje. Bylo to v zimě, ztrácel jsem docela hodně fridexu, po výměně těsnění hlavy vše O.K. Ono těsnění hlavy není věčné.

P.S. Ten "tříkolkář" mě také sere. Co je to za peachovinu? Já si takový nick nezvolil.
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od CharlitoCZ »

Stanley píše:a je mozne ze vrtulka je kousla a hridel se toci? protoze me se toci,akorat trosku zadrhavala kdyz jsem s ni tocil v prstech ale ven nesla ani hovno je tam asi z 95 :roll:

to muže bejt, mě se to taky točilo, ale vrtulka byla kouslá, proto to asi neslo ven...

k těm tříkolkářům atd.. je to daný počtem odpovědí co jste poslali :)
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Olda H »

Pokud máš po vypnutí motoru tvrdé hadice k chladiči, tak je asi prasklé tesnění hlavy, jak už tady bylo řečeno.
Stanley

#25 Příspěvek od Stanley »

takze pumpa je nova nesla ven ani za boha byla to drina ale jevenku a vypada to ze to pumpou to nebylo takze budu menit tesneni pod hlavou chci se zeptat jestli je nutne zarovnavat hlavu a nechat ji pretlakovat jestli neni praskla .uz nekomu praskla hlava na BMW???vymena tesneni neni az taka castka ale pretlakovani atd. je uz podstatne drazsi. zatim
error-motohanz

#26 Příspěvek od error-motohanz »

no ja necham zbrousit hlavu pokazdy kdyz menim tesneni je to lepsi...a to natlakovani i se zbrousenim stoji tak 1000-1200,-...
Pavel H

#27 Příspěvek od Pavel H »

Rozhodne nech hlavu prekontrolovat a prebrousit. Ta investice se vyplati.
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od rob2fab »

más tam vzduch nemá to okruh this all !
Odpovědět