Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna oleje - počítač

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
darmon
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od darmon »

Speedy píše:Mě fachala ta varianta, zapnout klicek, pockat nez zhasnou kontrolky a pak spojit na 10s, pak odpojit, vypnoiut a zapnoout klicek a hotovo. Ale taky mi to trvalo nejmin na 5x :-)
proto tvrdim ze se musi cekat na zhasnuti tech kontrolek ;)
marop

#22 Příspěvek od marop »

alp píše:zapnout klicek, spojit, pockat 10s, rozpojit, vypnout klicek, zapnout klicek a melo by byt vynulovano.

Tak tohle fungovalo na 100%, stačilo tak 5 vteřin a mám to vynulovaný.

Díky
Pawllos

#23 Příspěvek od Pawllos »

Ja jsem si na drat hodil vypinac... Drat jsem nacpal do tech pinu, zapnul klicek, vypinac na 10s zapnul, pak vypnul a jak jsem sedl do auta a uz svitily jen zelene diody.. Podarilo se mi to asi na podvacate...
stepmir

#24 Příspěvek od stepmir »

Mě po vyresetování stále svítí všechny zelené kontrolky ( najeto po resetu cca. 2500 km ) :lol: :lol: :lol: :lol:
toretto

#25 Příspěvek od toretto »

stepmir píše:Mě po vyresetování stále svítí všechny zelené kontrolky ( najeto po resetu cca. 2500 km ) :lol: :lol: :lol: :lol:

no ale takhle to fungovat ma.. po resetu svitej vsechny a postupne zhasinaj.. kdyz je pred vymenou tak sviti posledni zelena.. pak zhasne a rozsviti se zluta (vymena oleje) a kdyz se na to.. tak se k ni rozsviti jeste cervena..
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od sumachr »

marop píše:
alp píše:zapnout klicek, spojit, pockat 10s, rozpojit, vypnout klicek, zapnout klicek a melo by byt vynulovano.

Takže pin 7 a 19 po zapnutí klíčku na 10 vteřin spojit, pak rozpojit, vypnout klíček a je vynulováno na další výměnu?? Doufám, že si nevynuluji taky něco jiného, máš to vyzkoušený??

jasne neboj otestoval to nekdy minuly vikend i na mem aute :lol:
sumachr
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od sumachr »

Speedy píše:Mě fachala ta varianta, zapnout klicek, pockat nez zhasnou kontrolky a pak spojit na 10s, pak odpojit, vypnoiut a zapnoout klicek a hotovo. Ale taky mi to trvalo nejmin na 5x :-)

zajimave u me si to udelal na poprve jako pája :wink:
stepmir

#28 Příspěvek od stepmir »

toretto píše:
stepmir píše:Mě po vyresetování stále svítí všechny zelené kontrolky ( najeto po resetu cca. 2500 km ) :lol: :lol: :lol: :lol:

no ale takhle to fungovat ma.. po resetu svitej vsechny a postupne zhasinaj.. kdyz je pred vymenou tak sviti posledni zelena.. pak zhasne a rozsviti se zluta (vymena oleje) a kdyz se na to.. tak se k ni rozsviti jeste cervena..

To jo , ale kámošovi už zhasla první kontrolka už po 500 kilometrech..... a mě stále nic......8O
darmon
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od darmon »

stepmir píše:
toretto píše:

To jo , ale kámošovi už zhasla první kontrolka už po 500 kilometrech..... a mě stále nic......8O
kamos jezdi jak prase ;)
toretto

#30 Příspěvek od toretto »

stepmir píše:
toretto píše:

pocita se to podel toho jak hodne namahas motor (otacky + studenej) a nejak se to rozpocitava na interval vymeny.. nekde jsem tu (nebo na http://www.e30.cz) videl vzorec.. kazdopadne po 500km je dost zvlastni..
darmon
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od darmon »

jo jo ten vzorec tu je, psal jsem ho sem ;) (a na e30 mozna taky kdyz sem tam jeste lez)
stepmir

#32 Příspěvek od stepmir »

pocita se to podel toho jak hodne namahas motor (otacky + studenej) a nejak se to rozpocitava na interval vymeny.. nekde jsem tu (nebo na http://www.e30.cz) videl vzorec.. kazdopadne po 500km je dost zvlastni..[/quote]

Jasně a po kolika km zhasne první políčko ???................( ten nejhrubší odhad...)
toretto

#33 Příspěvek od toretto »

stepmir píše:Jasně a po kolika km zhasne první políčko ???................( ten nejhrubší odhad...)

myslim, ze v intervalu 1400-2000km[/b]
Odpovědět