Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Problém s manual převodovkou...
-
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak měnit!
ty kilometry se řídí podle toho kde jezdíš (v jakém provozu).
O tom automatu můžeme dlouze polemizovat, automat u BMW do detailu neznám, ale s celoživotní náplní nesouhlasím. S automaty mám dost zkušeností, známej se jejich opravymi kromě jiného zabývá a ten interval je skoro stejný jako u manualu. Hodně lidí co považují náplň za celoživotní se pak diví až vyplázne 30-60tis za repas!
Pak je tu ještě jiná skupiny, která vymění olej a nechá původní filtr, protože je drahej a vysledek? stajnej jako kdyby neměnily.
Ted zrovna tam má na repas BMW e36 325TD v automatu.................
O tom jak se dá zničit automat se dá napsat hodně.
ty kilometry se řídí podle toho kde jezdíš (v jakém provozu).
O tom automatu můžeme dlouze polemizovat, automat u BMW do detailu neznám, ale s celoživotní náplní nesouhlasím. S automaty mám dost zkušeností, známej se jejich opravymi kromě jiného zabývá a ten interval je skoro stejný jako u manualu. Hodně lidí co považují náplň za celoživotní se pak diví až vyplázne 30-60tis za repas!
Pak je tu ještě jiná skupiny, která vymění olej a nechá původní filtr, protože je drahej a vysledek? stajnej jako kdyby neměnily.
Ted zrovna tam má na repas BMW e36 325TD v automatu.................
O tom jak se dá zničit automat se dá napsat hodně.
Jeste jsem mel podobny problem u Jeepa s hydraul. vypinanim spojky. Spojka nevypinala dostatecne, prevody byly castecne v zaberu a blbe se radilo. ale to asi nebude tento pripad. Stejne tak lamela zanesena olejem. Ta by se lepila a bylo by to totez. Tam by pomohlo nechat spojku chvili prokluzovat, nez se olej odpari
.

- Lion
- Klubové ID: 865
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, dneska jsem se bavil ještě s jedním mechošem a ten mě říkal, že u novějších aut už je ten olej v převodovce o dost životnější a že vydrží o dost víc než co bylo...Tudíž dalo by se říct " doživotní"...Zase se to samozřejmě musí brát s reservou, vše záleží jak se kdo k čemu chová...U tý tvý E46 to vidím tak, že je to technicky novější auto, převodovka zlepšená+dali do převodovky lepší olej, potom nevidím po ujetí 142 000 km problém...Jawak píše:My servisovali od funglova do 142k km e46 u BMW Niederlassung Bonn a nikdy se výměna převodového oleje nebo sám olej na faktuře neobjevili...

- Lion
- Klubové ID: 865
- Kontaktovat uživatele:
Hehe no nediv se,tvůj tatík si E46tku určitě šlechtí a když mu za ní sedne takovej pirát silnic jako tyJawak píše:No s e46kou od tatíka nikdy nikdo nesprintil, teda kromě mě občas
Ještě na mě hučel, že proč tam tak rychle rvu ten kvalt, když jsem předjížděl na okresce, no jako u sprintu

-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak, ta poslední 136kobylová docela netlačila do sedáků :/ to teď ten facelift model a 150kobylek a 6tikvalt, to už je o něčem jinémLion píše:Hehe no nediv se,tvůj tatík si E46tku určitě šlechtí a když mu za ní sedne takovej pirát silnic jako tytak ho to musí asi pěkně tlačit do sedaček

-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim ten olej. Taky mi to jde rano kdyz je zima tezce...mengi píše:Určitě, to je jakobys řadil bez spojky. Ale já bych asi zkusil ten olej.Zave_M50 píše:Lion: Taky mi to dela...![]()
Mengi: A muze byt to ze dostatecne neodpojuje spojka taky to ze mi to jde pri rychlejsim razeni trochu pres zuby?![]()
Nebo spatny synchrony....
Co to stoji olej do prevodovky? A kolik ho tam mam ja?
Jestli není chyba v manuálu, tak ho tam máš 1,15 l. SAE 80, specifikace MIL-L-2105 A, já jsem do Jeepu kupovaj OMV za cca 120Kč/l. Nevím, jestli je dobrý, ale Jeep je spokojenýZave_M50 píše:Zkusim ten olej. Taky mi to jde rano kdyz je zima tezce...
Co to stoji olej do prevodovky? A kolik ho tam mam ja?

-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
Je to v Tabore dole pod zabinama. Je tam prodejna oleje a maziva...RostaO píše:...muzu se zeptat kde? ... protoze taky potrebuju udelat zakladni servisZave_M50 píše:Parada... Diky moc. Jeste se tu v Brne poptam, mame tu dobrek kseft na maziva, vzdycky vse vedeli, sou ochotni, tak se tam zeptam... Dik