1) Studoval jsem pred 20ti lety SPSE v Pardubicich, ale od te doby se zakony fyziky snad nezmenily

2) P=U*I, R=U/I
3) lednice má 55W, napeti je 12V (OK, 13.5-14.4)
4) Abych dostal určitý výkon, musím vést buďto větší proud při nižším napětí a nebo mi stačí měnší proud při vyšším napětí (výkon=napětí*proud)
5) výkon při konstatním napětí ale ku*va záleží na odebíraném proudu! Na čem jiném by záležel??? V autě jako víc než 12V (OK, opět 13.5-14.5 V) prostě nedostanu.
A teď to nejdůležitější:
Zásuvku jsem si zapojil SÁM pro SEBE, na prosbu uživatele fóra jsem zveřejnil návod jak jsem to JÁ udělal - pro lednici o 55W stačí 1,5mm kabel, VÍM, že JÁ tam nic jinýho zapojovat nebudu. Dělat to na kšeft, koupím klidně za 25kč pojistku s kabelem a zapojím na plusový drát. Jestli 10A (120W) a nebo 15A (180W) je Up2U. Co jsem koukal na historii tvých příspěvků, tak to byly buďto žádosti o radu a nebo kritika ostatních. Takže prosím, buď tak laskav a udělej občas i něco pro ostatní vyjma kritiky všeho a všech okolo, moc díky.
Pro všechny ostatní - prosím, pokud budete náhodou postupovat podle mého trapného návodu, na kterém je asi to nejcenější ta šablona na vyříznutí díry, zapojte tam prosím i pojistku, pokud možno ihned tak 1cm za baterku na plusový kabel aby Vám náhodou nepřehořel kabel...
Tímto končím tuto diskuzi o hovně