Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 bluetooth telefon
Ze Symbianovejch Nokií funfuje jenom E66 a zřejmě i 5800. N73, N95, E50 a E51 nefungovaly
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
fabiox píše:Taky mám ten samý problém, mám BMW 530d E60, nejsem nějaký "zelenáč" v připojování Bluetooth telefonu, mám "stařičkou" nokii E51, nastavení je v pořádku. Dokonce mi telefon auto najde, připojím se normálně, ale nefunguje.
Podivej, buď máš jen bluetooth handsfree a k volání používáš svůj telefon, v iDrivu se ukáže tvůj seznam z telefonu. Telefon se připojí když je v dosahu. Nebo máš integrovaný palubní telefon, který má vlastní SIM kartu. Pak je bluetooth použit pro bezdrátové sluchátko BMW, nikoliv pro jiný GSM telefon!!!! Sice jiný GSM telefon spáruješ, ale je to k ničemu. Takto to mám v E60 - v loketce je bluetooth sluchátko (nějaká motorola) a SIM karta. Spáruju s iDrivem jakýkoliv GSM telefon, ale je to na nic. V E63 mám chudčí výbavu - nemá integrovaný palubní telefon, ale "jen" bluetooth handsfree. Normálně spáruju jakýkoliv GSM telefon, pomocí kterého se telefonuje, iDrive načte seznam z daného GSM telefonu.
Toto je zásadní rozdíl.
Pak je ještě jedna možnost - že není v autě vůbec nic (to má moje stará v E87) a pak jedině Parrot.....

drfting píše:....zdravím,měl jsem htc diamondkterý jsem komplet spároval a fungovalo i načítání kontaktů do idrive. Koupil jsem iphone 3gs asparuju v pohodě, nicmene už mi to nenačítá kontakty.Má tu nekdo iphone spárovaný s idrive v E60 ???
Já nemám sice iPhone 3, ale mám iPhone 4 v E63 absolutně bez problémů, funguje vše včetně seznamu. iDrive mám tu nejstarší verzi.
Tento týden jsme tady s Gamersem resili toto tema v jeho aute, tak bych schrnul poznatky pro ostatni. Spousta lidi tu pise ja mam 530D, ja mam E63, tam mi to jde tam mi to nejde. Ale to v podstate neni dulezite co mate za auto. Jak uz tu padlo, tak existuji 3 varianty telefonu v rade E6x.
A to:
SA638 - telefon profesional
SA633 - telefon business
SA644 - priprava pro bluetooth m. telefon
Pokud mate SA633 nebo SA644, tak vam to jde normalne sparovat a nacte seznam u podporovanych telefonu. Zjistit jestli vam to pojede s tim vasim telefonem zjistite jednoduse na strankach BMW http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/navigation/bluetooth/compatibility_check_tool.jsp
Zadejte tam poslednich 7 znaku VIN, pak vam v okenku "Cislo verze" vyskoci cislo vasi jednotky, stisknete "Dalsi" a vypise se seznam podporovanych telefonu. Pokud tam ten vas je, tak ho rozkliknete a ujistete se ze pro nej neni nejake omezeni co se nacitani seznamu tyce.
Pokud se vam na odkaze po zadani Vin nenabidne nic, mate v aute budto SA638 - telefon profesional, nebo vubec nic
pokud vubec nic tak Parrot nebo dostavba SA644 (cena okolo 10tis material plus 6hod norma pro praci)
Pokud SA638 (sluchatko v loketce), tak budto to same co vyse a nebo to co podle BMW vubec nejde. A to je prestavba (downgrade
) na SA633. Ktera spociva v tom si sehnat prislusnou TCU (jednotku telefonu) nekde na vrakaci a vymenit ji kus za kus s tou co uz mate v aute , dale fyzicky odpojit konektor pro sluchatko v loketce (dulezite - bez toho to nenacte seznam, pujde pouze volat ale bude stale cekat na SIM ve sluchatku) a odkodovat z vybavy SA638 a nakodovat SA633.
Krome posledniho kroku to zvladne spousta lidi sami. Bez toho kodovani to mozna bude fungovat taky, ale bude psat treba chybu "SOS Call" apod
To jsme nezkouseli.
Po nakodovani bude normalne fungovat i pres to ze v ETK se TCU k vybave SA633 objednava podle cisla karoserie jako kodovany dil a "nelze prekodovat" k jinemu vozidlu. Myslim ze to na co oni narazi jsou sluzby ktere u nas stejne nefunguji, jako BMW Online, Telematics Service, BMW Assist apod.
Zkouseli jsme i variantu prekodovat auto na SA633 a ponechat puvodni TCU, ale neuspesne. Nefunguje to. Vymena TCU je nutna.
Pripadne pokud to nekoho zajima tak tu hodim cisla TCU pro SA633, nebo si je muzete dohledat na "realOEM"
A to:
SA638 - telefon profesional
SA633 - telefon business
SA644 - priprava pro bluetooth m. telefon
Pokud mate SA633 nebo SA644, tak vam to jde normalne sparovat a nacte seznam u podporovanych telefonu. Zjistit jestli vam to pojede s tim vasim telefonem zjistite jednoduse na strankach BMW http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/navigation/bluetooth/compatibility_check_tool.jsp
Zadejte tam poslednich 7 znaku VIN, pak vam v okenku "Cislo verze" vyskoci cislo vasi jednotky, stisknete "Dalsi" a vypise se seznam podporovanych telefonu. Pokud tam ten vas je, tak ho rozkliknete a ujistete se ze pro nej neni nejake omezeni co se nacitani seznamu tyce.
Pokud se vam na odkaze po zadani Vin nenabidne nic, mate v aute budto SA638 - telefon profesional, nebo vubec nic

pokud vubec nic tak Parrot nebo dostavba SA644 (cena okolo 10tis material plus 6hod norma pro praci)
Pokud SA638 (sluchatko v loketce), tak budto to same co vyse a nebo to co podle BMW vubec nejde. A to je prestavba (downgrade

Krome posledniho kroku to zvladne spousta lidi sami. Bez toho kodovani to mozna bude fungovat taky, ale bude psat treba chybu "SOS Call" apod
To jsme nezkouseli.
Po nakodovani bude normalne fungovat i pres to ze v ETK se TCU k vybave SA633 objednava podle cisla karoserie jako kodovany dil a "nelze prekodovat" k jinemu vozidlu. Myslim ze to na co oni narazi jsou sluzby ktere u nas stejne nefunguji, jako BMW Online, Telematics Service, BMW Assist apod.
Zkouseli jsme i variantu prekodovat auto na SA633 a ponechat puvodni TCU, ale neuspesne. Nefunguje to. Vymena TCU je nutna.
Pripadne pokud to nekoho zajima tak tu hodim cisla TCU pro SA633, nebo si je muzete dohledat na "realOEM"
gamers píše:tak přece funguje každe Bluetooth sparovaní![]()
Až tak nee. U E46 dávám jako kód pro párování číslo, který je nalepený na ULF modulu
Presne stejny problem jsem resil na sve E60 2005. Origo tam byl SA638 a ja chtel to nejlepsi, SA644 s podporou prehravani USB disku.
Koupil jsem MULF2 HIGH modul + kabel na USB a AUX ale za boha se mi to nedarilo nakodovat, nejspise protoze mam pred LCI model.
Tak jsem koupil na allegru za 1400 Kc vcetne postovneho TCU pro SA633 a paralelne k tomu pripojil MULF2 HIGH, nakodoval a vse funguje na 100% i vcetne AUX line-in, USB prehravani a pripojeni iphonu pres Y-kabel.
Co se tyce kodovani bylo treba - Odebrat SA638, pridat SA633 a SA6FL a nakodovat TCU a CCC modul.
Koupil jsem MULF2 HIGH modul + kabel na USB a AUX ale za boha se mi to nedarilo nakodovat, nejspise protoze mam pred LCI model.
Tak jsem koupil na allegru za 1400 Kc vcetne postovneho TCU pro SA633 a paralelne k tomu pripojil MULF2 HIGH, nakodoval a vse funguje na 100% i vcetne AUX line-in, USB prehravani a pripojeni iphonu pres Y-kabel.

Co se tyce kodovani bylo treba - Odebrat SA638, pridat SA633 a SA6FL a nakodovat TCU a CCC modul.
Se starejma Symbianovejma telefonama od Nokie ani náhodoumatiz píše:644 chodi s cikoliv a dokonale...