Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klepání od předních kol E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zdenal

#21 Příspěvek od Zdenal »

Tak jsem nechal udělat přední tlumiče, uložení, silentbloky na těch velkých ramenech a skoro všechny závady jsou pryč. :)

Zůstalo klepnutí při rozjezdu a při prudkých průjezdech zatáčkami (jeden a ten samý zvuk).
Chystám se vyměnit axiální táhla řízení, doufám, že to zmizí.
Dál cítim decentní vůli v řízení a to taky přikládám táhlům.
Dnes ráno, když jsem zatáčel, tak něco vrzalo jakoby s tim nikdo 10 let nejel, tak si myslim, že to budou přidřený čepy řízení na axiálních táhlech tak to vyměnim komplet a uvidíme.
Co si o tom myslíte? Dík čus :wink:
Studna

#22 Příspěvek od Studna »

Opět obnovým téma k přední nápravě. Mám nový problém, při jízdě nad 30km/hod slyším od předku pravidelný klep,klep přesně podle otáček kola (něco jako by byl velkej kámen v pneumatice a klepal o silnici). Trochu to cítím i ve volantu. Pokud jedu rovně je to slyšet hodně, při zatáčení do leva trochu míň a při zatáčení do prava to zmízí zcela, prostě ticho. Zase srovnám kola a opět to klepe. Při vyšší rychlosti to neslyším cca od 100km/hod. Mohlo by to být ložisko kola? nebo nějaký jiný tip? zatím jsem se pod auto nedíval. Dík za radu.
brumlae34

#23 Příspěvek od brumlae34 »

Zkus kouknou, jestli ti nevlatel nekde do brzdice kaminek,jednou jsem uz neco podobneho resil.
spaceman

#24 Příspěvek od spaceman »

Zajimalo by me jestli nekdo 100% vzresil to odstraneni klepani a cim to nakonec bylo. Diky
Studna

#25 Příspěvek od Studna »

no když to shrnu, tak po výměně tlumičů a jejich uložení, následovaly ložiska předních kol. Dále kotouče s destičkama, poté všechny ramena, stabíky a ax. táhla řízení, no a nyní je auto tichoučké jako když vyjelo z fabriky.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od starML Člen Klubu »

fidzi píše:.... je to ten silentblok na rameni......
To fidzi: Můžeš mi napsat číslo pozice toho dílu podle obrázku níže? Díky.

Obrázek
spaceman

#27 Příspěvek od spaceman »

Tak klepání je u mé E39 vyřešeno.

Je to přesně jak poradil Studna. Včera jsem měnil přední levé ložisko a klepání je pryč.

Nikdy mě nenapadlo, že ložisko může dělat takový zvuk. Něco mezi klepáním a uňkáním ... uu...u.....uuuu....u....uu.....uuuuu.....uuu

Díky STUDNA!
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

naboj-lozisko jak ma vetsi vuli, zacne odtlacovat po zatoceni pres kotouc trmen (pripadne s nim pulzuje) a dela tyhle zvuky .-)
“Ability is what you're capable of doing.”
spaceman

#29 Příspěvek od spaceman »

Tady pozor, vule v lozisku nebyla zadna. To bych zjistil hned. Lozisko se chovalo na test vule jako nove. A pri jizde ani jednou nezahucelo. A trem se ani nehnul.

Mam v planu ho rozebrat a kouknout co s nim je, predpokladam ze neco s kleci.
Couloo

#30 Příspěvek od Couloo »

Já mám ten stejný problém už dlouho a dost mi to vadí.Vyměnil jsem téměř vše a pořád to samé.Jediné co zbývá, jsou ramena které jsem dnes právě objednal tak jsem zvědavý jak to dopadne.Ale měnil jsem přední pružiny a opravdu evidentně v předních spodních ramenech byla velká vůle takže to snad bude tím. Zítra ramena dorazí a v sobotu měním takže se pak podělím co a jak.
Odpovědět