Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Snížit, či nesnížit podvozek?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
ARMAN

#21 Příspěvek od ARMAN »

pokud jsi měl origo mtech podvozek tak ti zapišou sekery(p.Stehlik) takže i 18cky co byli na Mku s origo rozměry gum by se zapsat taky snad dali :)
Deathbox

#22 Příspěvek od Deathbox »

Dej tam stavitelný podvozek a nalaď si jej jak potřebuješ, změnit se to dá vždy...
Serifus

#23 Příspěvek od Serifus »

Deathbox píše:Dej tam stavitelný podvozek a nalaď si jej jak potřebuješ, změnit se to dá vždy...

V tom se nevyznám. Kolik to příjde? Jaký konkrétně?? 8O
Serifus

#24 Příspěvek od Serifus »

ARMAN píše:Ja tomu až tak nerozumim ale do kopce bych nedaval vypada to legračně + tuhost pružin bude odlišna a taky bych nedaval odlišne tlumiče jak jsi psal jinak se bude kroutit karoserie s tou kombinaci tlumiš/pružina. Nahoď foto jak to vypada teď.

@Kail - ok, počkam jen abys to stihnul než nam všem tu daj držkovou :D :wink:

Člověče... přesně z boku fotku nemám. Nejlepší jsem našel tohle. Ale auto stojí v mírným kopci :roll:

Obrázek
Kail

#25 Příspěvek od Kail »

Serifus píše:
Deathbox píše:Dej tam stavitelný podvozek a nalaď si jej jak potřebuješ, změnit se to dá vždy...

Jo jasně,nebuď srab,vyhoď 30-40 klacků na stůl a jdi do toho!
Kail

#26 Příspěvek od Kail »

ARMAN píše:pokud jsi měl origo mtech podvozek tak ti zapišou sekery(p.Stehlik) takže i 18cky co byli na Mku s origo rozměry gum by se zapsat taky snad dali :)

17" do 255šířky v techničáku zapsaný mám...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Serifus píše:Vážení, děkuji za reakce. Samozřejmě, že snížení dělají pružiny. Špatně jsem to napsal. Hlavně nevím, co tam ve skutečnosti mám. Takže musím dát komplet nový.

Padlo tu spoustu názorů o snižování nebo nesnižování. Upozoňuji pouze, že snižovat budu. Otázka je POUZE postavená na tom, jestli jen předek, nebo komplet. Varianta nesnížení neexistuje 8) :wink: Díky. :D

Nemůžu hlasovat jelikož jsem to tvoje auto neviděl, nahoď foto zboku. Jak ti s tím má někdo poradit? Ale z toho co čtu a vídám e34ky, určitě decentně snížit předek o cca 15mm oproti Mtechniku a lupnout 17" či 18". Serie to je allroad..
Kail

#28 Příspěvek od Kail »

Tady dávám slíbený fotky mého snížení 55/35 Weitec.Bohužel jsem to nestihl za světla tak jen tyto shitfotky...
Obrázek
Detail předku
Obrázek
Tomas8409
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Tomas8409 »

Kail píše:
Serifus píše:

Jo jasně,nebuď srab,vyhoď 30-40 klacků na stůl a jdi do toho!

myslím že seženeš i levněj a je to super naladíš jak potřebuješ... na zimu to dáš nahoru a je...já už bych jinej nechtěl
Kail

#30 Příspěvek od Kail »

Heleď nevím no,já po nich koukal a slušnej stojí 30K,a i ty největší sračky z Ebaye se většinou pohybujou nad 20K.A to si myslím že do e34 nemá cenu dávat za jeden díl,pokud to není M5 nebo opravdová 100% laťovka...
Hold to není e36ka,tam se sežene šmejd klidně za 6tis.,lepší kolem 15tis.Tam bych taky neváhal :wink:
ARMAN

#31 Příspěvek od ARMAN »

tak to 55/35 vypada hodně dobře, diky co chtěj za komplet pružiny a tlumiče?
ARMAN

#32 Příspěvek od ARMAN »

tady je za 13000 ale pišou že nejde na auta s original mtechnikem :? http://www.escape6.cz/Podvozky/Pevne-ko ... -90-12-95/
Tomas8409
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Tomas8409 »

Kail píše:Heleď nevím no,já po nich koukal a slušnej stojí 30K,a i ty největší sračky z Ebaye se většinou pohybujou nad 20K.A to si myslím že do e34 nemá cenu dávat za jeden díl,pokud to není M5 nebo opravdová 100% laťovka...
Hold to není e36ka,tam se sežene šmejd klidně za 6tis.,lepší kolem 15tis.Tam bych taky neváhal :wink:

mám KW a neberu je jako šmejd... :roll:
cenovka za předek byla 10tis.
Kail

#34 Příspěvek od Kail »

Ty máš e34?Komplet stavitelný podvozek na e34 od KW stojí v běžných eshopech přes 30tis.Nevím kde jsi to sehnal a co máš zač,ale já berz v úvahu především kompletní podvozek (abych si zvedal jen předek je podle mně blbost,nehledě na to že dyž budeš mít vzádu normal tlumiče s pérama a vpředu toto tak to asi nebude uplně ideal na jízdu :) ) a běžnou cenu pro běžnýho smrtelníka :wink:
Kail

#35 Příspěvek od Kail »

ARMAN píše:tady je za 13000 ale pišou že nejde na auta s original mtechnikem :? http://www.escape6.cz/Podvozky/Pevne-ko ... -90-12-95/

Ano to je přesně to co mám,nicméně na M-technik to opravdu nejde.Musíš k tomu koupit horní uložení tlumičů z normal verze (což je jedno,protože stejně asi budeš uložení měnit ne?) a vpředu je jiná horní miska péra + nějaký podložky (v BMW to stálo se vším co bylo potřeba 800kč na obě strany).Stejně ten M-technik zprzníš těma tlumičema a pérama,takže to bych neřešil...

EDIT: Ještě mně napadá,ty máš 535i žejo?Tam to může být zase jinak,protože v roce 92 byla nějaká změna jak v tlumičích tak v uložení...
ARMAN

#36 Příspěvek od ARMAN »

mam z konce vyroby 3,5 9/1992 takže na vyměnu asi budu muset odvizt někam do servisu sam stejně nepoznam co tam mam :roll:
Serifus

#37 Příspěvek od Serifus »

Totic píše:
Serifus píše:Vážení, děkuji za reakce. Samozřejmě, že snížení dělají pružiny. Špatně jsem to napsal. Hlavně nevím, co tam ve skutečnosti mám. Takže musím dát komplet nový.

Padlo tu spoustu názorů o snižování nebo nesnižování. Upozoňuji pouze, že snižovat budu. Otázka je POUZE postavená na tom, jestli jen předek, nebo komplet. Varianta nesnížení neexistuje 8) :wink: Díky. :D

Nemůžu hlasovat jelikož jsem to tvoje auto neviděl, nahoď foto zboku. Jak ti s tím má někdo poradit? Ale z toho co čtu a vídám e34ky, určitě decentně snížit předek o cca 15mm oproti Mtechniku a lupnout 17" či 18". Serie to je allroad..

Stačí koukat :) Fotku jsem už přidal 8)
Deathbox

#38 Příspěvek od Deathbox »

Stavitelný podvozek koupíš i za polovunu kolik tu píšeš, třeba jeté KW se pohybuje kolem 15 komplet a po repasu je v poho, nebo jsou i jiné varianty a nejsou to uplné sračky, např.:

http://www.x1-autodily.eu/store/index.p ... 1&Itemid=1
Kail

#39 Příspěvek od Kail »

ARMAN píše:mam z konce vyroby 3,5 9/1992 takže na vyměnu asi budu muset odvizt někam do servisu sam stejně nepoznam co tam mam :roll:

To je asi nejideálnější,já i když si rád dělám většinu věcí sám tak jsem to taky dal kámarádovi na dílnu.S těma patronama vepředu je to opruz,věčně to nejde povolit a chce to nahřát atd.,pokud nemáš vybavenou dílnu tak je to práce na prd :roll: ...
Odpovědět