Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jak neprohloupit při koupi M3

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od castro »

Koshi, jakou na to dávaj záruku? myslim celkově na auto? Protože jak tady psal že by 7let splácel, aby měl z čeho až mu takhle taky něco semtam vyhoří a že to Mka neni nic výjimečnýho... halt zátěž je zátěž.. :-)
kosh
Klubové ID: 238

#22 Příspěvek od kosh »

2 roky je standart ... pak si to můžeš za příplatek prodloužit
marlin
Klubové ID: 1655

#23 Příspěvek od marlin »

jedina volba M3 E30. Ja mit tvoje penize, tak bych si koupil tohle a zbytek. No, za zybtek z toho udella nove auto
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od eric »

kosh píše:
eric píše:
majkouch píše:DODATEK: kdyby to bylo možný, v dubnu složím půl mega a 7 let budu splácet M3 E92, která je teda ten jiný sen - ten nesplnitelný :( ale chci zůstat na zemi 8)
No jenom k tý M3 e92 mimojiné jí má tady člen "Kosh" a když jsem četl,že po 20tis.km mu odešel diferenciál,tak mě to teda příjde už extrémně nespolehlivý,kór,když to kupoval nový.Panečku,těch peněz,to by mně jako fakt nasr...o!!! :twisted:
a ted mu ve 42 000km odešel druhý
Tak to je maras,chlape,to už by tedy u mně takový auto spadlo z lopatky a to snad i kdybych měl na to v pohodě love,nebo záruku,to bych už si fakt připadal,že jsem nekoupil novou káru,ale z devastovanej vrak :roll: Asi z toho nejsi nadšenej,což?!A jak jinak jsi spokojenej s podvozkem od Petra Chovance?Jaký je srovnání s origo M3 podvozkem?
kosh

#25 Příspěvek od kosh »

Jsem velmi spokojený. Podvozek je top, krásně se nastavuje v pěkně širokém spektru. Na nejvíce měké nastavení to je o něco málo měkčí než série a při tvrdém nastavení to skáče jako káča :) , ale zase to perfektně drží no
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od eric »

kosh píše:Jsem velmi spokojený. Podvozek je top, krásně se nastavuje v pěkně širokém spektru. Na nejvíce měké nastavení to je o něco málo měkčí než série a při tvrdém nastavení to skáče jako káča :) , ale zase to perfektně drží no
Tak je to minimálně věc,která se ti hned tak nerozsype :lol: Tak snad se ti te´d ten difer už tak brzo zas nerozsype!?
TeskMaster
Klubové ID: 1497

#27 Příspěvek od TeskMaster »

marlin píše:jedina volba M3 E30. Ja mit tvoje penize, tak bych si koupil tohle a zbytek. No, za zybtek z toho udella nove auto
Tak s tím souhlasim ale mozna bych volil M6
kosh

#28 Příspěvek od kosh »

TeskMaster píše:
marlin píše:jedina volba M3 E30. Ja mit tvoje penize, tak bych si koupil tohle a zbytek. No, za zybtek z toho udella nove auto
Zy ty prachy raději porsche 997 c2s
marlin
Klubové ID: 1655

#29 Příspěvek od marlin »

kosh píše:
TeskMaster píše:
Zy ty prachy raději porsche 997 c2s
ty psst, ty mas jen moderni plecku :twisted:
a kdyz uz 997 tak GT2, ale idelalne 993 GT2, to je klasika.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#30 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Aby jsme se vrátili k dotazu. Vyčetl jsem, že e46 M3 se dělaly 2000–2006.
Po celou dobu měli stejnou masku, tzn tu předfaceliftovou? A co bylo za tu dobu za vylepšení / problémy těmahle 3.2 R6 motorama?
kosh

#31 Příspěvek od kosh »

po FL se objevily větší brzdy za příplatek, strmější řízení za příplatek, led světla ...

koukni se na http://m3.madrussian.net/

tady najdeš úplně vše o M3 E46
majkouch
Klubové ID: 2768

#32 Příspěvek od majkouch »

kosh píše:
Vlasta píše:Jemu odešel diferenc i u E46 M3, takže to bych nebral jako bernou minci.
Taky jsem si z počátku myslel, že jsem mamlas a vařím diferáky, ale pak mi pár servisů nezávisle na sobě potvrdilo, že u E9x M3 ty diferáky prostě hoří
nj, co dneska funguje na 100% že jo...

no ale tak s tim už musím počítat, že bez dalších investic se to holt neobejde... a taky sem s tím už smířenej... a proto mě od M3 už asi nic neodradí :!: :!: :!:
:wink:
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#33 Příspěvek od j3ykobim »

záleží jak se o auto budeš starat, kámoš co má e46 M3 za rok investoval snad jen do pneu, skořepin, svíček, výměna nápní, auto má pořád ve stavu A1+, víc auto nepotřebovalo, ale víc než tyto věci ho stojí kosmetika na auto a havarijiní pojištění

Jinak pěknou M3ku koupíš i v ČR, ale je to hledání nebo spíš čekání, až se bude někdo chtít zbavit svého miláčka.....
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od _peper »

majkouch píše:nejde o zrychlení, výkon či krouťák, ale jen o ten pocit, že dostanu to po čem toužím... nebudu to mít na nějaký závodění, když už si to koupím, chci se léta vozit ve splněným snu :)
Nechápu proč chceš M3 když to hlavní co ti dá ty vlastně ani nechceš jak píšeš nahoře. Pokud chceš auto na vození tak si kup E46 s třílitrem v M paket a budeš mít to auto co tě bude léta vozit :) Kdžy jsi ještě BMW neměl věřím, že i ta 330ci tě nadchne.
majkouch
Klubové ID: 2768

#35 Příspěvek od majkouch »

Nechápu proč chceš M3 když to hlavní co ti dá ty vlastně ani nechceš jak píšeš nahoře. Pokud chceš auto na vození tak si kup E46 s třílitrem v M paket a budeš mít to auto co tě bude léta vozit :) Kdžy jsi ještě BMW neměl věřím, že i ta 330ci tě nadchne.
nemyslel sem, že všechno to co mi dá ten nepotřebuju nebo nevyužiju, jen to nechci honit každou minutu a za každou cenu...
ale kdybych chtěl dejme tomu E46 tak máš pravdu ... můžu si vybírat mezi xx modelama, .... ALE M3 chci hlavně proto, že to je M3...
no offence ale...
kua žijem jenom jednou a já sem prostě takovej, že kdybych si nekoupil M3 nemohl bych bejt šťastnej a zradil bych sám sebe, prostě já neumím prohrávat...

prostě žiju podle těchto mot:
1) raději budu litovat toho, co jsem udělal, než toho, co jsem se bál udělat...
2) pokud po něčem opavdu toužíte, neberte "NE" jako odpověď...

prostě neberte to nijak zle, ale M3 mi nerozmluví nikdo, proto spíš ocením rady na co si dát pozor při koupi, jak se o ni nejlépe starat, co na ni ještě můžu zlepšit atp...
tonye36
Klubové ID: 2283

#36 Příspěvek od tonye36 »

Jestli das 600k do kupy, tak si tu M3 kup. Stoji za to.

Za cca 500k koupis auto a 100k ti jako rezerva na servis staci.

Co se tyka motoru, tak tam opravdu neco bylo, ale vetsina predfacelift byla opravena v garanci (jako ta moje).

Ten dif ti odejde i na E46, prestavba na neorigo cca 30k.

Diskutovaly se tu nejake opravy vanosu, ale ten mam zatim OK.

Celkove bych M3 hodnotil jako jedno z nejrobusnejsich a nejspolehlivejsich aut ve sve tride. Servis mi vzhledem k poskytovanym vykonum (a srovnani s konkurenci) pripada jeste relativne levny.

Realne budes potrebovat penize hlavne na provozni veci. Nevim jak je to mozny, ale me pres vikend vzdycky nekdo smirgluje pneumatiky a obrusuje kotouce :-)

Benzinu v rocnim souctu taky spapne dost. S rodinou k mori se da sice jet pod 10l, ale obvykle jezdim neco mezi 14-16l/100.
blesk666

#37 Příspěvek od blesk666 »

ubehol rok od vtedy...mozno ma uz frajerku a nad celu vecou sa pousmieva...?
tonye36
Klubové ID: 2283

#38 Příspěvek od tonye36 »

Vim, vsiml jsem si toho az jsem to cele zesumiroval :-)
Odpovědět