Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Už fakt nevim, pomoc (cvakání TDS)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
troutny

#21 Příspěvek od troutny »

Karl325iX píše:Díky za zajímavé rady! Ale vemte v potaz to co sem psal na začátku. Při STUDENÉM motoru to NECVAKÁ! Nebo-li když to nastartuju studený tak to cvaká tak PRVNÍCH 5 VTEŘIN a pak až se to uplně OHŘEJE, takže si myslim že je to závislé na tlaku oleje, tim asi padá ta řemenice :? i vstřiky :?
To je hydroštel.
Schoď u toho teplýho motoru vzduchový filtr a ventilový víko,a ošáhni ty hydroštely když budeš mít nos vačky nahoru,aby do něj netlačila.
Který bude měkký,tedy bude se propadat to je KO.
libovka

#22 Příspěvek od libovka »

troutny píše:
Karl325iX píše:Díky za zajímavé rady! Ale vemte v potaz to co sem psal na začátku. Při STUDENÉM motoru to NECVAKÁ! Nebo-li když to nastartuju studený tak to cvaká tak PRVNÍCH 5 VTEŘIN a pak až se to uplně OHŘEJE, takže si myslim že je to závislé na tlaku oleje, tim asi padá ta řemenice :? i vstřiky :?
To je hydroštel.
Schoď u toho teplýho motoru vzduchový filtr a ventilový víko,a ošáhni ty hydroštely když budeš mít nos vačky nahoru,aby do něj netlačila.
Souhlas,to je hydroštel jak vyšitej. :wink:
PetacekBE
Klubové ID: 1944
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od PetacekBE »

uf děkuju já se lek že mi špatně rozprašují vstřiky naftu a proto ten motor klepe- taky jsem o těch hydroštelech uvažoval. Ale jak píši dělá mi to jak za studena tak za tepla... Na kolik by vyšla oprava... Děkan.
524td

#24 Příspěvek od 524td »

Jedno hydro stojí cca 360,-Kč tak to jsou lehké počty. Nevim jestli by jsi chtěl měnit všechny, ale já bych to určitě udělal, ale to je každého věc.
Karl325iX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Karl325iX »

hydra sem skouknul i tu řemenici ale všechno v poho. Tak to musí bejt ta olejová pumpa. :roll:
524td

#26 Příspěvek od 524td »

Nevim jak dalece jsi skouknul hydra, ale mám s tímto špatnou zkušenost. Většinou se to jen těžko pozná, které je špatné. Tlak v mazacím okruhu jsi měl změřit jako první, nejlépe přístupná je tlačná trubička k turbu, na kterou se můžeš napojit baroskopem. Pak jsou na hlavě motoru kontrolní otvory, tuším že je tam závit M10x1, ale to už si nepamatuji na 100%.
Karl325iX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Karl325iX »

samo že nejdřív ještě změřím tlak oleje
VlastikS
Klubové ID: 1467

#28 Příspěvek od VlastikS »

troutny píše:
To je hydroštel.
A není to tak, že hydroštel se musí hýbat aby mohl tvořit vůli a ten co se nehýbe čili je tvrdý je tedy zaseklý, zadřený, nebo jinak nefunkční? 8O
troutny

#29 Příspěvek od troutny »

Karl325iX píše:hydra sem skouknul i tu řemenici ale všechno v poho. Tak to musí bejt ta olejová pumpa. :roll:
Zkusil bych sválně pro zajímavost změřit ventilové vůle.
Jestli nějaké naměříš,může být vačka v háji.
troutny

#30 Příspěvek od troutny »

VlastikS píše:
troutny píše:
To je hydroštel.
A není to tak, že hydroštel se musí hýbat aby mohl tvořit vůli a ten co se nehýbe čili je tvrdý je tedy zaseklý, zadřený, nebo jinak nefunkční? 8O

Tak to fakt není.
Pakliže by byl hydroštel zadřený,tak se to buď potká ,protože by to ta ventilová pružina neměla sílu vytlačit nahoru ,a nebo prdne vačka.
524td

#31 Příspěvek od 524td »

troutny píše:
Karl325iX píše:hydra sem skouknul i tu řemenici ale všechno v poho. Tak to musí bejt ta olejová pumpa. :roll:
Zkusil bych sválně pro zajímavost změřit ventilové vůle.
Jestli nějaké naměříš,může být vačka v háji.
Myslím, že vačka bude na 99% v pořádku, toto co popisuješ byl problém u 524td, kde ještě nebyly hydra.
VlastikS

#32 Příspěvek od VlastikS »

Eee pardon měl jsem namysli zanesený...No ale koukal jsem se teď na to video a radu bych měl, ale raději si ji nechám pro sebe. Abych nedopadl stejně.... :?
troutny

#33 Příspěvek od troutny »

Proč,vždyť je to debata né!
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od PetacekBE »

taky by mne to zajímalo
Karl325iX
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Karl325iX »

VlastikS píše:Eee pardon měl jsem namysli zanesený...No ale koukal jsem se teď na to video a radu bych měl, ale raději si ji nechám pro sebe. Abych nedopadl stejně.... :?
no jen řekni co máš na srdci
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od PetacekBE »

VlastikS

#37 Příspěvek od VlastikS »

k tématu, na videu to "cvaká" u jednoho válce, půjde snadno poznat, kde je nejhlasitější. Řešení? zajet k mechanikovi, po rozebrání pozná týpek na ventilech co je a není opotřebené. Nebo téma opotřebené ventily a příslušenství by se asi mohli vygooglit.
PS:doufám, že ten hluk motoru na videu je digitálně znásoben... :?
troutny

#38 Příspěvek od troutny »

Ať zkusí změřit ty ventilové vůle.Jestli nějaký naměří je to jasný.
Nevím jaký špekulování.
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Slavisimo »

TDS tuhle remenici asi nema ale u 330XD to vyresilo to cvakani, fakt to bylo remenici

Obrázek
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od gyrous »

Na cvakání zapomeň, to auto řve, řehtá jak traktor prostě má stejný zvuk jako ten můj bývalý hehe ale úplně, můžeš zjistit co potkalo mě zhlediska historie fora... Já měl prasklý klínek č.10, viz.obr., který je spojen s pohonem olejové pumpy, takže pumpa potfora občas prokluzovala tím pádem bylo auto přidřený decánko ale komplet. Auto sice najeto 150tisíc, ale hlasitý jako kdyby měl za sebou milion km. :evil:
Tds mi tehdy poradil dobře, hodit motor ze skály, od toho zvuku ti pomůže lepší olej nebo komplet generálka všeho co má být mazáno na motoru, přeju ti, ať se setsakramentsky pletu a to tvý auto není tolik hlasitý při jízdě... :wink:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Odpovědět