Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Xenonovy sady ??? jakou zvolit

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Whisky »

selkie píše:
haarosh píše:H4 má pouze jednu výbojku ale ta je v takovém elektromagnetu, který ji při přepnutí na dálková světla posune a tím se změní ohnisko. Je to stejné jako klasická H4 žárovka. Ta má také dvě vlákna a ta se přepínají. Jinak k tomu, co bylo výše, do dálkových nedávat. Výbojka se musí startovat a po vypnutí a následném znovuzapnutí by měla chvíli vychladnout. Takže jí rozhodně nesvědčí stálé zapínání a vypínání v dálkových světlech, navíc půjdou brzo i trafa do hajzlu. Do mlhovek bych je taky nedával, bude to akorát oslňovat protijedoucí a výsledek vcelku o ničem. Jinak i neznačkové sady vydrží vcelku dost a určitě bych se nebál dát je na auto. Výsledek je fakt super. Sad jsem už prodal stovky a reklamace moc nejsou

ja nechcu blikat...me proste jenom vytaci to zluty dalkovy svetlo do toho krasnyho xenonovyho...co bys teda poradil, jak to vyresit? diky

bile svetlo maj myslim osram silverstar, nebo nejaky zarovky od philips, nechces jit spis touto cestou?
Zave
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Zave »

Whisky píše:
selkie píše:
haarosh píše:H4 má pouze jednu výbojku ale ta je v takovém elektromagnetu, který ji při přepnutí na dálková světla posune a tím se změní ohnisko. Je to stejné jako klasická H4 žárovka. Ta má také dvě vlákna a ta se přepínají. Jinak k tomu, co bylo výše, do dálkových nedávat. Výbojka se musí startovat a po vypnutí a následném znovuzapnutí by měla chvíli vychladnout. Takže jí rozhodně nesvědčí stálé zapínání a vypínání v dálkových světlech, navíc půjdou brzo i trafa do hajzlu. Do mlhovek bych je taky nedával, bude to akorát oslňovat protijedoucí a výsledek vcelku o ničem. Jinak i neznačkové sady vydrží vcelku dost a určitě bych se nebál dát je na auto. Výsledek je fakt super. Sad jsem už prodal stovky a reklamace moc nejsou

ja nechcu blikat...me proste jenom vytaci to zluty dalkovy svetlo do toho krasnyho xenonovyho...co bys teda poradil, jak to vyresit? diky

bile svetlo maj myslim osram silverstar, nebo nejaky zarovky od philips, nechces jit spis touto cestou?

xenon do dalek urcite nedavej Selkie. Pak si budes rychle potrebovat roznout v noci a v okamziku uvidis prd nez xenon v dalce ziska na plne svitivosti.. cca 20s. Proto se tam nedavaji. Radeji bych koupil bixenon moduly a implantoval je byt tebou.... NEbo jak pise Whisky, tak i zarovky se delaji ktere maji belejsi svetlo.. Sice to hori jako papir ale v dalkach by to snad mohlo neco vydrzet.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od selkie »

no prave, moje zkusenosti a temahle "bilejma" zarovkama jsou prave takovy, ze nic nevydrzej a silnejsi Wattaz tam davat nechci kvuli zahrivani...no, ale asi mi nic jinyho nezbyde, protoze cekat takovou dobu, nez se to nazhavi, je docela blby...kazdopadne klasicky svetlo z dalek je sice silny, ale hnus zlutej :D
bixenony me uz napadli, otazkou je, jestli by to tam slo naimplantovat...

joa, jeste jeden dotaz...co dat do parkovacek, aby to svitilo jako u novejch modelu, kde to funguje jako denni sviceni...mel jsem to rozebrany a je tam klasicka parkovacka (nevim, kolik wattu, ale podle vyrobce by mela mit 10W) v parabole...mam strach, ze kdyz tam dam neco silnejsiho, ze i to tu parabolu vypali...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Zave »

selkie píše:no prave, moje zkusenosti a temahle "bilejma" zarovkama jsou prave takovy, ze nic nevydrzej a silnejsi Wattaz tam davat nechci kvuli zahrivani...no, ale asi mi nic jinyho nezbyde, protoze cekat takovou dobu, nez se to nazhavi, je docela blby...kazdopadne klasicky svetlo z dalek je sice silny, ale hnus zlutej :D

joa, jeste jeden dotaz...co dat do parkovacek, aby to svitilo jako u novejch modelu, kde to funguje jako denni sviceni...mel jsem to rozebrany a je tam klasicka parkovacka (nevim, kolik wattu, ale podle vyrobce by mela mit 10W) v parabole...mam strach, ze kdyz tam dam neco silnejsiho, ze i to tu parabolu vypali...

Selkie, ja naimplantoval bixenonovy moduly s cockou i do H7 paraboly na e36 :twisted: :lol: takze jde opravdu vsechno :)
ARMAN

#25 Příspěvek od ARMAN »

Zave píše:
ARMAN píše:kdybych bral xenon tak kvalitnějši jako třeba od DCho vypada na autě prostě jako rozsvicena čočka ve světle, je tu spousta firem co prodava levne xenony a když to auto vidite tak světlomet je plny světla až to pali oči i když se na nej divate ze strany... snad chapete co chci řict 8O a rozdil lešiho a levneho je nějaky pětikilo nebo tak nějak

:lol: ty jsi dobry maser :) ty low coast xenony jsou vsechny na stejny brdo at uz jsou od DCho nebo jinde, to zaprve a zadruhe to jak to vypada to je tim jestli to mas jen v parabole nebo mas pred ni cocku :)

aha... takže je to lampama :oops: :)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Zave »

Zave píše:
selkie píše:no prave, moje zkusenosti a temahle "bilejma" zarovkama jsou prave takovy, ze nic nevydrzej a silnejsi Wattaz tam davat nechci kvuli zahrivani...no, ale asi mi nic jinyho nezbyde, protoze cekat takovou dobu, nez se to nazhavi, je docela blby...kazdopadne klasicky svetlo z dalek je sice silny, ale hnus zlutej :D

Selkie, ja naimplantoval bixenonovy moduly s cockou i do H7 paraboly na e36 :twisted: :lol: takze jde opravdu vsechno :)

kup tohle :)

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=53706
haarosh

#27 Příspěvek od haarosh »

Moje zkušenost je taková, že když rozsvítím dálková, tak nepoznám rozdíl, protože xenon je prostě přesvítí a tak dálková nepoužívám a tím pádem neřeším rozdíl v barvě. Jinak pokud chceš mít xenon i na dálku, zkus to nějak přebastlit na H4 bixenon ale do toho bych se asi nepouštěl. A do parkovačky můžeš dát ledku, vyrábějí se i s paticí jako klasická 10W žárovka
KAMIL740

#28 Příspěvek od KAMIL740 »

bude ti to ale hlasit chybu pac dioda jedna samotna nema skoro zadny odber
KAMIL740

#29 Příspěvek od KAMIL740 »

ja dodelal svetla do motorovyho prostoru s paticema na parkovacky a nakonec sem daval prstynky a ty ten problem s odberem vyresily :D :D
Tehu

#30 Příspěvek od Tehu »

hmm takze kdyz to tu tak procitam tak jsem se rozhodl :wink: Koupim tohle http://www.tuningcenter.cz/?p=productsM ... e=h7-4300k tak snad neprohloupim a bude to krasne bile a poradne svitit :D
Tehu

#31 Příspěvek od Tehu »

Tehu píše:hmm takze kdyz to tu tak procitam tak jsem se rozhodl :wink: Koupim tohle http://www.tuningcenter.cz/?p=productsM ... e=h7-4300k tak snad neprohloupim a bude to krasne bile a poradne svitit :D
nebo by stacila tato ? http://www.tuningcenter.cz/?p=productsM ... e=h7-4300k Jaka je vlastne vyhoda v tom mensim startovacim proudu ? Nezatezuje baterku nebo ... ?
Killca

#32 Příspěvek od Killca »

Francis píše:
Tehu píše:J... tak okolo 4300k ... Ale to je pry zase takovy zlutobily svetlo ...

4300K je v porovonání s dálkovýma klasickýma a nebo s parkovačkou bílé, bělejší než padlý sníh.
4300K je nejblíže dennímu světlu a lidské oko v něm nejlépe vidí. Myslel jsem, že světlomety jsou na autě proto, aby bylo v noci vidět a ne, aby bylo auto hezké (= narážka na 6000K a více).

kdyz vidim 4300K tak jeto zluty a kdyz rozsvitim svych 6kK tak je to absolutne bily, tak nevim no, to 4300 se mi zda takovy slaboucky slunko zareni, nechtel bych je, jeste kdyz je ma kamoska na bawci a ja se k ni postavim, tak to je asfalt bilej jak od zarivky, ale na jeji strane slunecnice, jinak ja kupuju z http://www.dolej-olej.cz je to supr kseft i s jinejma vecma :-D

jarda píše:doplňující otázka ... jaký je rozdíl mezi 35W a 55W xenony? Mají ty silnější smysl?

ty 55w jsou podle me do aut s check controlem, aby nehlasily chyby, aby meli stejnou wataz jako zarovky
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
paveld
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od paveld »

Mozna na tom neco je ze s 4300k je lepe videt, ale mam na aute 6000k a prijdou mi krasne bile a videt s tim je perfektne. Ty 4300 jak bylo psano svitej bile proti zarovkam, ale jinak mi stejne prijdou zluty...
m-a-j-k

#34 Příspěvek od m-a-j-k »

Nic proti originalnim xenonum, ale jakmile ma nekdo neoriginalni,coz lze poznat na prvni pohled a to nemluvim o umelcich kteri jsou schopni nacpat xenon do svetlometu kterej ani nema ciry sklo...tak to poustim permanentne dalkovy, aby si taky trochu uzil. A umelce kteri pisou "Me nezajima ze to nekoho oslnuje,hlavne ze ja vidim:- ))) " bych flastril kazdej den az by je ty pokuty vysly draz nez prestavba na originalni xenony. Xenon do paraboly proste nelze a nikdy nepujde dat,jelikoz nesviti vlakno-bod,ale cela vybojka a takovej svetelnej tok lze stelovat pouze cockou. Navic ne nadarmo je povinny mit cidlo naklonu a automatickou regulaci naklonu svetel. I neoriginalni xenony, ktere jsou v cocce neskutecne oslnujou,pokud auto jede do kopce a je trochu vic posazeny na zadek. Ale tohle se da jeste tolerovat,ale permamentni oslnovace ne, je to fakt prasarna. Pokud panove nemate 30k na prestavbu na originalni xenony, tak zkousnete jako ja,ze svitite zlute a chovejte se ohleduplne
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Hyri »

xenony a parabola NE ? tka mi kua vysvetli proc volva a citroeny nemaj cocky u nekterych modelu ? :D
m-a-j-k

#36 Příspěvek od m-a-j-k »

Ale ty paraboly maj origo z vyroby navrzeny pro xenony. Ale do paraboly pro zarovku proste xenon dat nelze aniz by to neoslnovalo. Zato do cocky ve ktery je z vyroby obycejna zarovka lze dat i xenon a neni vubec problem to sestelovat tak aby to neoslnovalo. Asi to bylo spatne pochopeno, bavil jsem se o dodatecnych HID sadach,ze ty do paraboly nelze dat. Originalni xenony jsou samozrejme v obou variantach
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Cossie »

Taky by mě zajímalo jak je to s těma 55W xenonama ? To už pak nehlásí vadnou žárovku ?
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
paveld
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od paveld »

Mam xenony v parabolach, nepopiram ze by to v cockach bylo lepsi, ale ani takhle to neoslnuje, mam tam clonitko a je to ok. Navic to mam sestelovany na uplne spodni hranici pro jistotu.
Radim046
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Radim046 »

Měl jsem v E46 v parabole HID H7 a musim uznat že i když za celej rok na mě opravdu nebliklo jediný auto tak se mi zdalo že to oslňuje a nakonec jsem to vyndal a dal Osram Nightbreaker a i s těma žárovkama je vidět pěkně.
Ale minulý týden jsem dával HID do E46 parabol ale kamarád si koupil výbojku H7R s clonitkem a schvalně jsme to zkoušeli že jsem jel za tmy před nim a musim řict že ta vybojka H7R je opravdu super a s touhle vybojkou to neoslnje vubec.
A včera jsem koukal v pneuservisu na Volvo ktery mělo origo vybojku D2R v parabole tak jak to volvo použivá a ta vybojka je stejná jako H7R.Maj uplně stejný clonitko.
Takže čekám až ted přijde zboži na http://www.tuningcenter.cz od kterých mam HID a vemu H7R a asi 5000K.A věřim že s tou clonkou to opravdu neoslnuje tak jak jsem si vyzkoušel.
m-a-j-k

#40 Příspěvek od m-a-j-k »

H7R oslnuje podstatne min,ale vice mene auto co jede za mnou mi moc nevadi,pokud se vylozene nelepi na kufr,zrcatko se zatmavi a je to ok, hodne mi vadej protijedouci a tam oslnuje i H7R. Kdyz s tim clovek prijede pred bilou zed,tak je videt ze tam neni ta ostra linka a sviti to trochu i nahoru a hlavne to sviti do stran misto aby to svitilo smerem na pravou stranu ke krajnici. Urcite to neni takovy zlo,jako tam prdnout obycejnou H7, aspon si cenim toho ze se ten clovek snazi bejt ohleduplnej. Oslnuje to min,ale nicmene stale to neresi problem kdyz takove auto jede do kopce a je mirne posazeny na zadek,pak to sviti nahoru a primej zasah xenonem je opravdu neprijemnej, pak jedu dobrejch 30 metru vice mene po tme. Normalne bych asi takhle nenadaval,ale malem jsem diky tomu srazil cloveka na krajnici. Jel sem nastesti asi 40, poulicni osveleni v tom miste nebylo a opravdu sem videl prdlajs,ani tu siluetu jsem vubec nerozpoznal. Chyba chodce byla ze nemel reflexni prvky,ale predevsim ja nic nevidel... Kdyz clovek potka jedno auto za...tak je to jedno,ale bohuzel dnes se tyhle levny HID sady tak rozsirujou,ze si to tam cpe opravdu kazdej, ani Skoda Favorit s xenonama dnes uz neni vyjimkou
Odpovědět