Tohle mi auto dela samo ... tesne po startu mi otacky na 2 sec skocej tak na 2100ot/min ..RedBaron píše: Podívejte se schválně do svých manuálů, je tam napsáno, že pokud chceme motor promazat při opravdu nízkých teplotách (-20°C), není na škodu podržet po startu plynový pedál na 2000 otáček. Takže všeho s mírou.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
start studeneho motoru
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
Za jak dlouho?Pyron píše:Mám s tímto související dotaz - pokud se motor nedokáže zahřát na provozní teplotu (resp. střed budíku teploměru), je problém v termostatu?
Pokud stále, tak je problém v budíku, nebo byl, u mé 320i
Pokud je termostat venku, nebo stále otevřený celý oběh chladící kapaliny, trvá to trochu dýl.
Pokud je termostat v háji/zarezlej, respektivě zavřenej, chladí se motor jen na "malý zahřívací okruh", to jsem zažil u Ochcáfky, začala "vařit" a chladič byl studenej... Vyměnil jsem termostat a pak se ukázalo, že je to vodní pumpa, páč se nevracela voda přes Ausgleichsbehälter, sakra, té nádržky, kde se nalívá chladící kapalina, u 6tihrnců součást chladiče a u 4hnků někde bokem, třeba u 318TDS na místě vzduchového filtru (kastlíku).
Jó, praxe u BMW Bonn a u Auto Thomas (VW, Audi, Scháde) se docela osvědčila

Vono taky nejde jen o teplotu chladící kapaliny a oleje, ale taky vůle v klikovém mechanismu, vaček atd. Každopádně jsem někde slyšel, že prohřátý miotor je po ujetí cca 15-20km.
Každopádně mě nejvíce pobaví škodofkáři, kterým to nechce chytnout, protože vytáhnou sytič, pak pěkně pořádně prošlápnout plny, tím to uchlastaj a ne a ne natočit, A pak když to chtne, tak pořádně za studena protočit nejlépe do 7tisíc....
Každopádně mě nejvíce pobaví škodofkáři, kterým to nechce chytnout, protože vytáhnou sytič, pak pěkně pořádně prošlápnout plny, tím to uchlastaj a ne a ne natočit, A pak když to chtne, tak pořádně za studena protočit nejlépe do 7tisíc....

-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Dokážeš si představit, co by udělala stará škodárna, kdyby jí šlo roztočit na 7k?Jawak píše:Jo pravda...psena píše:To neni do 7000 ot/min to jen tak zni....maji tam slaby 3 000Teď mě taky dochází, že v LSce otáčkoměr byl a na 2500 rpm už byl max výkon
Ony Jawičky taky netočí víc jak 4k rpm, ale to je zase o něčem jiným, kadla-kadla rulezz
to je sakra muzika

300 z místavoko21 píše:Dokážeš si představit, co by udělala stará škodárna, kdyby jí šlo roztočit na 7k?Jawak píše:Jo pravda...psena píše:To neni do 7000 ot/min to jen tak zni....maji tam slaby 3 000Teď mě taky dochází, že v LSce otáčkoměr byl a na 2500 rpm už byl max výkon
Ony Jawičky taky netočí víc jak 4k rpm, ale to je zase o něčem jiným, kadla-kadla rulezz
to je sakra muzika
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Proto jsem tam dal:Jawak píše:Howno, něco by určitě prasklo, když ne blok, tak hlava, nebo jako mě to vystřelilo špatně utaženou svíčku (ale to byla Číza 175...)Dande píše:300 z místavoko21 píše: Dokážeš si představit, co by udělala stará škodárna, kdyby jí šlo roztočit na 7k?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
To bylo, nebo spíš to byl průser, dusím to takhle z Kiničáku (domácí vědí, v letě se tam jezdí na rybník, je to vyasfaltovaná dlouhá rovinka, prostě rulezzDande píše:To s tou svickou bych chtel videt,mohlo to bejt zajimavy![]()

No, mě škoda 105L('87, Mko) po instalaci el. zapalování z Fáva a nových svíček točila 6000. Max výkon vyl asi při 5200. A jezdila budíkových 150km/h. Navíc tam bylo komplet předělaný utlumení. Sice to byl hukot ,ale když jsem sedl do mé další skody 120L(užofka), tak mi malem praskla hlava. ta jezdila stejně-150, ale točila 5500. ALe hukot to byl hroznej.