Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Co vsechno muze zpusobit rozsypana spojka :)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Dande
Klubové ID: 54

#21 Příspěvek od Dande »

Sem ze sumperka moravany u brna?je na to zaruka?.Jestli jo tak bych o tom uvazoval.
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od psena »

Moravany jsou OK, prace pevna 2 000, plus ten set, ktery stal do tech
5 000.Jinak me sef Parizek obcas pekne ser..., treba za vymenu vsech prednich ramen chtel 1500, pritom to trvalo neco pres hodku.
Spojka stoji 2 papiry pritom trva tak 5 hod s obedovou pauzou.
Vyhoda Moravan tkvi take v tom, ze 30 metru od dilny ma vrakac Smid a tak kdyz je neco na houby, tak se to muze hned resit.
Jinak i nove nahradni dily tam v servise maji snad vsechny, jeste se nestalo ze by museli neco objednavat!
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#23 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Az do tech Moravan nekdo pojedete, muzete se mi zeptat kolik tam chteji za pritlacak a lozisko? Cena 4,5k za set je velmi podezrela, jsem si celkem jistej ze lamelu nedavaji novou, ale nechavaji ji obkladat...
N54 PWR
psena
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od psena »

Zvlast to je urcite drazsi, lamela myslim 2600, lozisko 1400, pritlacak nevim. Lamela neni oblozena, jsem ji mel v ruce...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#25 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

psena píše:Zvlast to je urcite drazsi, lamela myslim 2600, lozisko 1400, pritlacak nevim. Lamela neni oblozena, jsem ji mel v ruce...

No pockej ne zas o tolik, normalne na kramu to neni vic jak o litr...
N54 PWR
psena
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od psena »

No je me to taky divny, ta cena me dost zaskocila, nicmene ptal jsem se Pareza dvakrat a potvrdil to.Navic u Pareza jsem kdyz se dela spojka pod autem s mechosem, tak asi tezko buide davat repas.je to servis na pohodu, tam necekas v cekarne za sklem....
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#27 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

psena píše:No je me to taky divny, ta cena me dost zaskocila, nicmene ptal jsem se Pareza dvakrat a potvrdil to.Navic u Pareza jsem kdyz se dela spojka pod autem s mechosem, tak asi tezko buide davat repas.je to servis na pohodu, tam necekas v cekarne za sklem....

V autecu stoji pritlacak 2910,- a lozisko 1940,- tak by me zajimalo za kolik je ma on kdyz celej set i s lamelou ma 4,5k...
N54 PWR
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Slavisimo »

kdyz uz sme u ty spojky tak, kamos ma 325i a kdyz necha notor na volnonech tam tam neco klepe nebo takovyho, kdyz tu spojku zmackne tak to prestane, to bude spojka asi hodne v pici co? :cry:
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#29 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

bud bude v pytli pritlacak nebo bude v pici prevodovka...
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Pivson »

Musim říct, že ta cena v Moravanech se mě taky zdá dost nízká.

Co tam dava za znacku spojky.

Celej set jsem na 34 520 24V nasel nejlevnejc lehce pod 8000,- kc
psena
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od psena »

Proc prevodovka?V te se nic v te chvili nemeni ne?
Spis to bude setrvak nebo spojka.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Zave »

Nebo lozisko. U me je ta spojka taky pekne v pi*i... Kdyz na ni nestojim tak huci asi lozisko bo co to muze byt.... :roll:
Dande
Klubové ID: 54

#33 Příspěvek od Dande »

Slavisimo píše:kdyz uz sme u ty spojky tak, kamos ma 325i a kdyz necha notor na volnonech tam tam neco klepe nebo takovyho, kdyz tu spojku zmackne tak to prestane, to bude spojka asi hodne v pici co? :cry:

Me to dela studeny tds-o,rekl bych loziska v prevodovce.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#34 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, pokud by to hučelo při sešlápnuté spojce, tak to bude dělat ložisko na spojce, protože to se točí jenom když je právě spojka sešlápnutá. Takže když to hučí, když spojka sešlápnutá není, tak to muže být nějaké ložisko nebo ozubené kolo, které se točí. Takže když to hučí na fšechny kvalty a jde to od převodovky, tak to ,ůže být ložisko na převodovce. Pokud to jde z pod zadních sedaček, může to být ložisko na kardanu. Pokud to hučí jakoby z kufru, je to rozvodovka. Pokud to hučí od převodovky a jenom na nějaké kvalty, bude to pravděpodobně nějaký ozubený kolo, které je "očesané", neboli má poškozený modul zubu..
To? moje logická myšlenka..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Zave »

No me to huci jen kdyz spojku vyslaplou nemam a kdyz ji seslapnu tak ticho... A kdyz to vyslapnu tak tam jde slyset jak se to dotoci... Ale dotaci se to asi sekundu... je to rychlo.... Mozna to bude mit spojitost s tim spatnym guferem na setrvaku...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jo, zapoměl jsem podotknout, že když to hučení přestane, pakliže vyšlapete spojku , ale pořád jedete, tak to bude v převodovce, páč rozvodovka i kardan se pořád točí od zadních kol.
2 Zave: hučí Ti to na nějaký kvalt konkrétně nebo je to jedno? Když je to jedno, tak to bude nějaké ložisko v převodovce, ale který, to už neporadím..
Zave
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Zave »

No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#38 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Zave_M50 píše:No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...

No, běžně se stává, že není vadné ložisko jako takové, ale protáčí se celé v uložení. Ale to těžko posoudit, to se musí vyndat skříň a rozbrat atd. prostě činost, kterou těžko většina znás bude doma dělat doma po obědě v neděli. Já zas musím nechat vyměnit synchron :-(
Zave
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Zave »

Speedy píše:
Zave_M50 píše:No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...

No, běžně se stává, že není vadné ložisko jako takové, ale protáčí se celé v uložení. Ale to těžko posoudit, to se musí vyndat skříň a rozbrat atd. prostě činost, kterou těžko většina znás bude doma dělat doma po obědě v neděli. Já zas musím nechat vyměnit synchron :-(

Jo a jak je to se synchronama? Ty se daji menit? Co to obnasi?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#40 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Zave_M50 píše:
Speedy píše:

Jo a jak je to se synchronama? Ty se daji menit? Co to obnasi?

Vyndat skříň, rozbrat jí, koupit synchron, vyměnit ho a zase vše smotnovat. Já rozebíral převodovku z Fáva a i to byl docela opruz, vymezit vůle atak. Na BMW bych se do toho nepouštěl, radši to dám profíkovi, kterej ví, co a jak.
Odpovědět