Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co vsechno muze zpusobit rozsypana spojka :)
-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
Moravany jsou OK, prace pevna 2 000, plus ten set, ktery stal do tech
5 000.Jinak me sef Parizek obcas pekne ser..., treba za vymenu vsech prednich ramen chtel 1500, pritom to trvalo neco pres hodku.
Spojka stoji 2 papiry pritom trva tak 5 hod s obedovou pauzou.
Vyhoda Moravan tkvi take v tom, ze 30 metru od dilny ma vrakac Smid a tak kdyz je neco na houby, tak se to muze hned resit.
Jinak i nove nahradni dily tam v servise maji snad vsechny, jeste se nestalo ze by museli neco objednavat!
5 000.Jinak me sef Parizek obcas pekne ser..., treba za vymenu vsech prednich ramen chtel 1500, pritom to trvalo neco pres hodku.
Spojka stoji 2 papiry pritom trva tak 5 hod s obedovou pauzou.
Vyhoda Moravan tkvi take v tom, ze 30 metru od dilny ma vrakac Smid a tak kdyz je neco na houby, tak se to muze hned resit.
Jinak i nove nahradni dily tam v servise maji snad vsechny, jeste se nestalo ze by museli neco objednavat!
V autecu stoji pritlacak 2910,- a lozisko 1940,- tak by me zajimalo za kolik je ma on kdyz celej set i s lamelou ma 4,5k...psena píše:No je me to taky divny, ta cena me dost zaskocila, nicmene ptal jsem se Pareza dvakrat a potvrdil to.Navic u Pareza jsem kdyz se dela spojka pod autem s mechosem, tak asi tezko buide davat repas.je to servis na pohodu, tam necekas v cekarne za sklem....
N54 PWR
No, pokud by to hučelo při sešlápnuté spojce, tak to bude dělat ložisko na spojce, protože to se točí jenom když je právě spojka sešlápnutá. Takže když to hučí, když spojka sešlápnutá není, tak to muže být nějaké ložisko nebo ozubené kolo, které se točí. Takže když to hučí na fšechny kvalty a jde to od převodovky, tak to ,ůže být ložisko na převodovce. Pokud to jde z pod zadních sedaček, může to být ložisko na kardanu. Pokud to hučí jakoby z kufru, je to rozvodovka. Pokud to hučí od převodovky a jenom na nějaké kvalty, bude to pravděpodobně nějaký ozubený kolo, které je "očesané", neboli má poškozený modul zubu..
To? moje logická myšlenka..
To? moje logická myšlenka..
Jo, zapoměl jsem podotknout, že když to hučení přestane, pakliže vyšlapete spojku , ale pořád jedete, tak to bude v převodovce, páč rozvodovka i kardan se pořád točí od zadních kol.
2 Zave: hučí Ti to na nějaký kvalt konkrétně nebo je to jedno? Když je to jedno, tak to bude nějaké ložisko v převodovce, ale který, to už neporadím..
2 Zave: hučí Ti to na nějaký kvalt konkrétně nebo je to jedno? Když je to jedno, tak to bude nějaké ložisko v převodovce, ale který, to už neporadím..
-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...
No, běžně se stává, že není vadné ložisko jako takové, ale protáčí se celé v uložení. Ale to těžko posoudit, to se musí vyndat skříň a rozbrat atd. prostě činost, kterou těžko většina znás bude doma dělat doma po obědě v neděli. Já zas musím nechat vyměnit synchronZave_M50 píše:No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...

-
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
Jo a jak je to se synchronama? Ty se daji menit? Co to obnasi?Speedy píše:No, běžně se stává, že není vadné ložisko jako takové, ale protáčí se celé v uložení. Ale to těžko posoudit, to se musí vyndat skříň a rozbrat atd. prostě činost, kterou těžko většina znás bude doma dělat doma po obědě v neděli. Já zas musím nechat vyměnit synchronZave_M50 píše:No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...
Vyndat skříň, rozbrat jí, koupit synchron, vyměnit ho a zase vše smotnovat. Já rozebíral převodovku z Fáva a i to byl docela opruz, vymezit vůle atak. Na BMW bych se do toho nepouštěl, radši to dám profíkovi, kterej ví, co a jak.Zave_M50 píše:Jo a jak je to se synchronama? Ty se daji menit? Co to obnasi?Speedy píše:No, běžně se stává, že není vadné ložisko jako takové, ale protáčí se celé v uložení. Ale to těžko posoudit, to se musí vyndat skříň a rozbrat atd. prostě činost, kterou těžko většina znás bude doma dělat doma po obědě v neděli. Já zas musím nechat vyměnit synchronZave_M50 píše:No me to nehuci, spis je to takovy qileni, k prirovnani je to spis na to nejaky lozisko. A piska to porad kdyz mas nevyslaplou spojku i kdyz treba jedes a vyradis a pustis spojku tak to dela taky, ale kdyz jedes a vyslapnes spojku tak to nedela.... Ja myslim ze je to lozisko... A jde to slyset i pri rozjezdu hlavne 1, 2, 3 kvalty tak tam jde slyset takovy qileni... Hlavne kdyz vyslapnes spojku a prerazujes tak jde znat jak se tam neco dotaci...