Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jakou značku tlumičů.
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
nemam tu cenik ale hp odhadem tak za 30-35, kazdopadne radsi bilstein nez koni.Speedy píše:HP budou cenově myslím ta kolem 40-50tis, ne? 4x koni počítej tak 20-25tis. Bilsteyn taky jako koni. KW budou kolem 40-50,- To jest muj takovy odhad. Jinak pozor na to, SACH se vyrábí v polsku jako KOPIE origo tlumičů z němec. Jinak origo vyrábí SACHAle to už tu někdo psal.
-
- Klubové ID: 178
- Kontaktovat uživatele:
Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.
-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Veřím že ti to je jednoRedBaron píše:Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.

Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.
Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!
-
- Kontaktovat uživatele:
Vrazíš je stejně, fakt zkus najít mechanika, kterej ti je dá se slevou (nejlíp hodně dobrej kamarád), ale dost si na tom všichni koukám mastí kapsu, tohle byla 30% sleva, takže normální cena je 4700,- Kč!!! Jde o to, že to je minimální rozdíl, tak proč za tu cenu nekoupit tlumiče, se kterýma máš vystaráno?Pivson píše:Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.
Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.RedBaron píše:Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..

-
matal
- Moderátor
- Klubové ID: 119
- Kontaktovat uživatele:
Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu...Huska píše:100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.RedBaron píše:Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty odborníku, Monroe naše rodina vyřadila ze svého repertoáru již na začátku devadesátých let, kdy nám na Passatu nevydržely nikdy ani 30 tisíc a ty sis na to musel nabít hubu ještě v novém tisíciletímatal píše:Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu...![]()

SACHSy na mém autě najely přesně 20 tisíc km, pak se kompletně rozpadly, ani nestačily vytéct.
K těm praktickým zkušenostem, já se 635CSi a 540iA, otec s Voyagerem a BMW E32 735i, náš mechanik se spoustou 750i, 735i, M5 E34 a spoustou dalších, Patrik Eliáš, inženýr přes motory, kluk blázen do BMW co s bavorákama jezdil od 14ti let a jenom 635CSi k nám do ČR přitáhl ze Švýcarska ke dvacítce, my všichni používáme a máme najeto stovky tisíc s plynovými tlumiči KONI, Kayaba a Bilstein, u všech naprostá spokojenost.
Máme snad pro tebe udělat speciální výzkum ve firemní flotile aut BMW v Mnichově či Dingolfingu abys to bral za směrodatné nebo to stačí, odborníče na debaty o lejnu?

-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Kayaba - ta znacka je taky zajimava a je na ni sama chvala.
Jedina moje zkusenost s tlumicema a jejich výmenou je u Favorit/Forman
Favorit - origo SACHS z D parfektni, auto pokekud tvrdsi
Forman - origo Skoda, po 50 000 km vymena za Monroe. Zatim 30 000 km a pohoda.
Vim ze to nelze srovnavat.
Ale to je jediny co mám zkusenost s vymenou tlumicu.
Jedina moje zkusenost s tlumicema a jejich výmenou je u Favorit/Forman
Favorit - origo SACHS z D parfektni, auto pokekud tvrdsi
Forman - origo Skoda, po 50 000 km vymena za Monroe. Zatim 30 000 km a pohoda.
Vim ze to nelze srovnavat.
Ale to je jediny co mám zkusenost s vymenou tlumicu.
No, každej říká něco jinýho, tak se taky přidám. Otec má ty lpynový KoNI na Vectře B a spokojenost. Má je trochu přitáhlí, aby byly tužší a pocit z jízdy je taky takový tužší, než s origo SACHS v mém BMW. Pak jsem koupil plynokapal. od SACHS a trochu se to přitvrdilo, ale pořád to nebylo jako ty KONI. Nakonec jsem teda koupil sportovní KIT od SACHSe a jsem spokojený. Najeto mám ale zatím jen 10tis, takže nedokážu říct, jak dlouho vydrží. Jinak HP jsem měl na Fávu, byl to ten sproting set special, najeto kolem 100000km a byly naprosto super i po těchto km. Takže nechat si udělat kit od HP na přání by taky nebyla špatná volba. ALe je to o jinejch penězích.