Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jakou značku tlumičů.
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
nemam tu cenik ale hp odhadem tak za 30-35, kazdopadne radsi bilstein nez koni.Speedy píše:HP budou cenově myslím ta kolem 40-50tis, ne? 4x koni počítej tak 20-25tis. Bilsteyn taky jako koni. KW budou kolem 40-50,- To jest muj takovy odhad. Jinak pozor na to, SACH se vyrábí v polsku jako KOPIE origo tlumičů z němec. Jinak origo vyrábí SACHAle to už tu někdo psal.
-
- Klubové ID: 178
- Kontaktovat uživatele:
matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.
Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.
-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.
Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.
Veřím že ti to je jedno

Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.
Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!
-
- Kontaktovat uživatele:
Pivson píše:Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.
Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!
Vrazíš je stejně, fakt zkus najít mechanika, kterej ti je dá se slevou (nejlíp hodně dobrej kamarád), ale dost si na tom všichni koukám mastí kapsu, tohle byla 30% sleva, takže normální cena je 4700,- Kč!!! Jde o to, že to je minimální rozdíl, tak proč za tu cenu nekoupit tlumiče, se kterýma máš vystaráno?
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.

-
matal
- Moderátor
- Klubové ID: 119
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:RedBaron píše:matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.
Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu...

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
-
- Kontaktovat uživatele:
matal píše:Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu...![]()
Ty odborníku, Monroe naše rodina vyřadila ze svého repertoáru již na začátku devadesátých let, kdy nám na Passatu nevydržely nikdy ani 30 tisíc a ty sis na to musel nabít hubu ještě v novém tisíciletí

SACHSy na mém autě najely přesně 20 tisíc km, pak se kompletně rozpadly, ani nestačily vytéct.
K těm praktickým zkušenostem, já se 635CSi a 540iA, otec s Voyagerem a BMW E32 735i, náš mechanik se spoustou 750i, 735i, M5 E34 a spoustou dalších, Patrik Eliáš, inženýr přes motory, kluk blázen do BMW co s bavorákama jezdil od 14ti let a jenom 635CSi k nám do ČR přitáhl ze Švýcarska ke dvacítce, my všichni používáme a máme najeto stovky tisíc s plynovými tlumiči KONI, Kayaba a Bilstein, u všech naprostá spokojenost.
Máme snad pro tebe udělat speciální výzkum ve firemní flotile aut BMW v Mnichově či Dingolfingu abys to bral za směrodatné nebo to stačí, odborníče na debaty o lejnu?

-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Kayaba - ta znacka je taky zajimava a je na ni sama chvala.
Jedina moje zkusenost s tlumicema a jejich výmenou je u Favorit/Forman
Favorit - origo SACHS z D parfektni, auto pokekud tvrdsi
Forman - origo Skoda, po 50 000 km vymena za Monroe. Zatim 30 000 km a pohoda.
Vim ze to nelze srovnavat.
Ale to je jediny co mám zkusenost s vymenou tlumicu.
Jedina moje zkusenost s tlumicema a jejich výmenou je u Favorit/Forman
Favorit - origo SACHS z D parfektni, auto pokekud tvrdsi
Forman - origo Skoda, po 50 000 km vymena za Monroe. Zatim 30 000 km a pohoda.
Vim ze to nelze srovnavat.
Ale to je jediny co mám zkusenost s vymenou tlumicu.
No, každej říká něco jinýho, tak se taky přidám. Otec má ty lpynový KoNI na Vectře B a spokojenost. Má je trochu přitáhlí, aby byly tužší a pocit z jízdy je taky takový tužší, než s origo SACHS v mém BMW. Pak jsem koupil plynokapal. od SACHS a trochu se to přitvrdilo, ale pořád to nebylo jako ty KONI. Nakonec jsem teda koupil sportovní KIT od SACHSe a jsem spokojený. Najeto mám ale zatím jen 10tis, takže nedokážu říct, jak dlouho vydrží. Jinak HP jsem měl na Fávu, byl to ten sproting set special, najeto kolem 100000km a byly naprosto super i po těchto km. Takže nechat si udělat kit od HP na přání by taky nebyla špatná volba. ALe je to o jinejch penězích.