Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jakou značku tlumičů.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#21 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

HP budou cenově myslím ta kolem 40-50tis, ne? 4x koni počítej tak 20-25tis. Bilsteyn taky jako koni. KW budou kolem 40-50,- To jest muj takovy odhad. Jinak pozor na to, SACH se vyrábí v polsku jako KOPIE origo tlumičů z němec. Jinak origo vyrábí SACH :P Ale to už tu někdo psal.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od darmon »

Speedy píše:HP budou cenově myslím ta kolem 40-50tis, ne? 4x koni počítej tak 20-25tis. Bilsteyn taky jako koni. KW budou kolem 40-50,- To jest muj takovy odhad. Jinak pozor na to, SACH se vyrábí v polsku jako KOPIE origo tlumičů z němec. Jinak origo vyrábí SACH :P Ale to už tu někdo psal.
nemam tu cenik ale hp odhadem tak za 30-35, kazdopadne radsi bilstein nez koni.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od darmon »

jestli vubec pro bawory neco delaj, mne tak napada :) ale urcite by to zvladli.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Pivson »

No je to na normalni jezdeni obycejneho uzivatele. Nedelám žádný drifty a tak :oops:

Samozrejme vím že by to chtelo stejnou značku na všechny kola.
Ale co treba kombinace predek SACHS a zadek Bilstein?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od darmon »

v tom pripade dej bilstainy, budou tak odhadem zadni za sest a predni za osm, nebo tak neco. Tak zhruba jsou na sedmu, mozna dneska jeste min.
Klakson
Klubové ID: 66
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Klakson »

můj boss měl na 525d Bilsteiny a nevidrželi ani 5000 km :lol: teď je reklamuje
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od matal Moderátor »

Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Marek-is
Klubové ID: 181

#28 Příspěvek od Marek-is »

Kupoval jsem na BaWo Monroe...sport....A jsem spokojenej a cena taky dobra.Na e30 jsem mel KONI a chovalo se to lip... 8)
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RedBaron »

matal píše:Hlavně ne Monrou... když tak Sachs..

Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.

Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#30 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Klakson píše:můj boss měl na 525d Bilsteiny a nevidrželi ani 5000 km :lol: teď je reklamuje

Tomu nemůžu věřit! Ja je měl na emku a vypadaly hodně staře (180tkm) a jen jeden vytekl,ostatní ukazovaly 80-90%! tak nevím,mám za to,že bilstein kvalitu drží.... dělaj i pro Ac schnitzer...
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Pivson »

RedBaron píše:

Jo, víš co, Pivsone, mě už je to jedno, dej si tam ty SACHSy, jsou fakt kvalitní a na jaro si připrav peníze na nové pořádné tlumiče, třeba KONI nebo Bilstein.

Jestli máš někoho, kdo umí v AutoPrimě za pořizovačku, tak jeden KONI na předek stojí 3290,- Kč, dá se nastavit i na pohodlný ježdění a když to začne houpat, vždycky se dá dotáhnout a ne vyhodit. Na Voyageru, kterýho už jsme dávali pryč, vydržely 140 tis. km a ještě jezdí.

Veřím že ti to je jedno :-)
Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.

Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RedBaron »

Pivson píše:Bohužel já ted nemám 20 000,- abych šel a vrazil je do auta.

Ale cenou 3290,- jsi mě překvapil, to je opravdo dost dovbra cena srovnatelna s ostatnima znackama.
Jedna prodejna se dusovala ze má koni za 6500 /kus a prej je to dobra cena!

Vrazíš je stejně, fakt zkus najít mechanika, kterej ti je dá se slevou (nejlíp hodně dobrej kamarád), ale dost si na tom všichni koukám mastí kapsu, tohle byla 30% sleva, takže normální cena je 4700,- Kč!!! Jde o to, že to je minimální rozdíl, tak proč za tu cenu nekoupit tlumiče, se kterýma máš vystaráno?
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pivson »

Souhlasím s tebou, asi jeste prisetrím a bude.
Dande
Klubové ID: 54

#34 Příspěvek od Dande »

Říkaj někomu z vás něco "Gabriel".Asi ňáka levná záležitost.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Huska »

RedBaron píše:

100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od matal Moderátor »

Huska píše:
RedBaron píše:

100% souhlasím co říká RedBaron.... KONI nebo Bilstein, jen bych raději jednou připlatil a měl klid než ted šetřit a pak dávat druhé.

Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu... :wink: 8)
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od RedBaron »

matal píše:Vy jste možná odborníci, ale já mluvím z vlastní zkušenosti...než si koupit Monrou ta to raději Sachs, já měl Monrou na své E34 a nebyl jsem spokojen co se týče jízdních vlastností. Je mi jasný, že jsou lepší značky, tak nedělejte machry a raději poraďte... Zatím je to debata co by ,kdyby, prostě o lejnu... :wink: 8)

Ty odborníku, Monroe naše rodina vyřadila ze svého repertoáru již na začátku devadesátých let, kdy nám na Passatu nevydržely nikdy ani 30 tisíc a ty sis na to musel nabít hubu ještě v novém tisíciletí :D

SACHSy na mém autě najely přesně 20 tisíc km, pak se kompletně rozpadly, ani nestačily vytéct.

K těm praktickým zkušenostem, já se 635CSi a 540iA, otec s Voyagerem a BMW E32 735i, náš mechanik se spoustou 750i, 735i, M5 E34 a spoustou dalších, Patrik Eliáš, inženýr přes motory, kluk blázen do BMW co s bavorákama jezdil od 14ti let a jenom 635CSi k nám do ČR přitáhl ze Švýcarska ke dvacítce, my všichni používáme a máme najeto stovky tisíc s plynovými tlumiči KONI, Kayaba a Bilstein, u všech naprostá spokojenost.

Máme snad pro tebe udělat speciální výzkum ve firemní flotile aut BMW v Mnichově či Dingolfingu abys to bral za směrodatné nebo to stačí, odborníče na debaty o lejnu? 8)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Pivson »

Kayaba - ta znacka je taky zajimava a je na ni sama chvala.

Jedina moje zkusenost s tlumicema a jejich výmenou je u Favorit/Forman

Favorit - origo SACHS z D parfektni, auto pokekud tvrdsi
Forman - origo Skoda, po 50 000 km vymena za Monroe. Zatim 30 000 km a pohoda.
Vim ze to nelze srovnavat.

Ale to je jediny co mám zkusenost s vymenou tlumicu.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od matal Moderátor »

RED BARON: Rozhodně si nehraju na odborníka, ale byl jsem z Vasí debaty na rozpacích, co tedy dát do našich miláčků, nebo? mne to bude taky zanedlouho čekat (E34). To? vše. Ale co čtu je taky ze skušeností Tvých a měkoho. A dle hlasování vyhrál Sachs...
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#40 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, každej říká něco jinýho, tak se taky přidám. Otec má ty lpynový KoNI na Vectře B a spokojenost. Má je trochu přitáhlí, aby byly tužší a pocit z jízdy je taky takový tužší, než s origo SACHS v mém BMW. Pak jsem koupil plynokapal. od SACHS a trochu se to přitvrdilo, ale pořád to nebylo jako ty KONI. Nakonec jsem teda koupil sportovní KIT od SACHSe a jsem spokojený. Najeto mám ale zatím jen 10tis, takže nedokážu říct, jak dlouho vydrží. Jinak HP jsem měl na Fávu, byl to ten sproting set special, najeto kolem 100000km a byly naprosto super i po těchto km. Takže nechat si udělat kit od HP na přání by taky nebyla špatná volba. ALe je to o jinejch penězích.
Odpovědět