JaraX píše:to mam stejné ve svoji E91, dal jsem tam misto FRM1 FRM2, vše jede ale nic moc ve FRM už si nenakoduju
Omlaď si na chvíli auto (ale nezapisuj to tam) .. otevři si ji přes CAS, vlez do Enter FA, smaž datum výroby a dej tam místo něho novější (odtraníš například #0306 a dáš tam třeba #0308)... vylezeš pak ven do menu se čtením jednotek a pak ti to bude rovnou nabízet NFRM místo FRM (což je FRM2 a 3). A už jí přečteš a i nakóduješ...
Tak jsem včera navštívil Mentuliho a povedlo se nakódovat na poprvé. Přepnuto na potkávací a denní funguje, po zamčení se světla zhasnou. Děkuji
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Chtěl bych se vás zeptat, jde nastavit denní svícení tak, že když budu mít volič světel v poloze auto, tak budou jako denní svícení svítit dálkové a když se sešeří nebo vjedu do tunelu, tak se automaticky zapnou xenony a zase po vyjetí z tunelu se opět xenony vypnou a budou svítit jen dálkové?
A tobě se tohle líbí? Mě osobně se US denní svícení hnusí... Ale proti gustu žádný dišputát
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Miguel:Světelným senzorem se rozumí automatické přepínání dalkových a tlumených světel? Jestli ano, tak ten mám.
Hurvajs: No, neříkám, že z toho šílím blahem, ale jinak se to vymyslet asi nedá. Celou dobu svítit xenonama a zbytečně ubírat na životnosti výbojky se mi nechce
xenon je doporuceno menit cca po 1500h. Jinak životnost je udajně mezi 120tis - 180tis km. Co jsem se tak ptal, tak xenon mas ve svetle tak 5let. Osobně nechápu proč svítit dálkovými. Ale je pravda, že znám lidi, kteří nepoužívají blinkr, protože šetří žárovku
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Taky jsem o tom přemýšlel a nejjednodušší způsob jak to vyřešit je podle mě rozebrat zrcátko na okně a zalepit čidlo světla, pak si auto bude myslet ze je furt tma a bude normálně fungovat v poloze auto.
to je jako jednodušší než kodovani? hovada, jinak se to dá lakem na nehty, jednou jsem to tak řešil na autě ktery bylo z USA a mělo jinej modul a vyměna modulu byla pro majitele moc, tak černej lak na nehty na čidlo a bylo, rozebirat to nema cenu, ty čočky sou součast skla,
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
S tim lakem me to taky napado, ale bojim se ze to bude a). strsne videt a b). to casem rozsudlaj sterace a bude to delat pruh na skle pri stirani.
Cocka bude soucasti skla, ale to cidlo samotne snad ne, pak by ji slo natrit tim lakem zevnitr.
já nevím, ale také se mi to moc nelíbí. To bych to raději rozebral. Ale kódování je podle mne nejlepší.
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Dobrá, tak když mám ten vypínač pořád zapnutý na potkávací, zasunu klíč, rozvítí se jenom parkovačky, pak nastartuju a rozvítěj se ni světla. Když auto chcípnu, zůstanou svítit parkovačky, vytáhnu klíč a zhasne celý. Dělám to stejně tak že podržím startovací tlačítko a klíč vyjede. A na co mám teda tu levou polohu auto? Zkoušel jsem to zapnout a nic to nedělá...teda nezkoušel jsem to když je tma..
No funkce AUTO je automatické svícení a mělo by to fungovat tak, že např. ve dne jedeš bez světel, v jedeš do tunelu a světla se rozsvítí. Po výjezdu z tunelu se zase zhasnou. Nebo vyjedeš za světla a večer se Ti samy světla zapnou. Tak to tedy funguje i mě.
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
vzhledem k tomu, že je denní svícení, tak je AUTO nepoužitelná a buď se nakóduje trvalé svícení i na AUTO (nevím ale jestli to jde - mě to nešlo) a nebo se zalepí ten senzor
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex