Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
cestujeme se 7er
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale nová pumpa origo je hroznej ranec a když koupíš jetou nebo náhradu tak ti může sloužit stovky 1000km a nebo se vysere v pulce dovolene.pepino5xx píše:Tak pokud se už bojím, že třeba ta benz. pumpa odejde, tak ji vyměním, to stejný hadice a i termostat, ale brát tohle všechno s sebou někam, nevím nevím.
jako ja nevím, ja todle všecko vozim a mam to vše v rezervě nebo v dutinach a vubec mě to nějak neobtěžuje.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
pepino5xx píše:To mě teda o tom něco napiš, účinnost motoru roste s jeho teplotou ?
jj, vícemeně jo, zkus si o tom někde něco přečist, prostě ta pracovní teplota by se měla bližit až skoro ke spalovaci teplotě, ale nevím jak to přesně je, prostě jde o to že vlastně chladíš ten spalovací cyklus, ale zase se to pak ruzně namaha, protože když máš horkej motor, tak do něj zas valíš ledovej vzduch pokud možno,
-
- Klubové ID: 1303
Jaro já jako nevím najedu v pruměru 1000-1500 každej týden a nevozím sebou autoservis. Snad každej kdo vyráží autem na dovolenou ví v jakým stavu auto je a jestli cestu vydrží. Dá se auto nechat prohlídnou v servisu pokud tomu nerozumím. No a na cestě se stejně většinou vysere to co nemáš, nebo potřebuješ zrovna ten klíč co nemáš sebou. Než se v tom autě hrabat někde u silnice není lepší to nechat odtáhnou někam do místního servisu. Místo hromady harampádí si vzít místo 100E 500E jako rezervu kdyby něco?JaraX píše:no jo, ale nová pumpa origo je hroznej ranec a když koupíš jetou nebo náhradu tak ti může sloužit stovky 1000km a nebo se vysere v pulce dovolene.pepino5xx píše:Tak pokud se už bojím, že třeba ta benz. pumpa odejde, tak ji vyměním, to stejný hadice a i termostat, ale brát tohle všechno s sebou někam, nevím nevím.
jako ja nevím, ja todle všecko vozim a mam to vše v rezervě nebo v dutinach a vubec mě to nějak neobtěžuje.
PS: pumpa možná stojí hodně ale odtah ten stojí batoh 2000x15bez DPH=?
-
tak to by mě zajímalo kde vezmeš na 740i ledovej vzduch 28.června, tam máš někou upravu - nějakej klima airbox?JaraX píše:pepino5xx píše:To mě teda o tom něco napiš, účinnost motoru roste s jeho teplotou ?
jj, vícemeně jo, zkus si o tom někde něco přečist, prostě ta pracovní teplota by se měla bližit až skoro ke spalovaci teplotě, ale nevím jak to přesně je, prostě jde o to že vlastně chladíš ten spalovací cyklus, ale zase se to pak ruzně namaha, protože když máš horkej motor, tak do něj zas valíš ledovej vzduch pokud možno,
to s tou teplotou motoru a teplotou spalování to taky nemyslíš vážně že ne!!!!! Zápalná teplota benzínu je 200C
-
- Kontaktovat uživatele:
ale když ta pumpa ma 10cm v pruměru a je dlouha 15 tak proč bych si ju nevozil, a je na to potřba akorat křížák.tomascz2 píše:Jaro já jako nevím najedu v pruměru 1000-1500 každej týden a nevozím sebou autoservis. Snad každej kdo vyráží autem na dovolenou ví v jakým stavu auto je a jestli cestu vydrží. Dá se auto nechat prohlídnou v servisu pokud tomu nerozumím. No a na cestě se stejně většinou vysere to co nemáš, nebo potřebuješ zrovna ten klíč co nemáš sebou. Než se v tom autě hrabat někde u silnice není lepší to nechat odtáhnou někam do místního servisu. Místo hromady harampádí si vzít místo 100E 500E jako rezervu kdyby něco?JaraX píše:no jo, ale nová pumpa origo je hroznej ranec a když koupíš jetou nebo náhradu tak ti může sloužit stovky 1000km a nebo se vysere v pulce dovolene.pepino5xx píše:Tak pokud se už bojím, že třeba ta benz. pumpa odejde, tak ji vyměním, to stejný hadice a i termostat, ale brát tohle všechno s sebou někam, nevím nevím.
sice jezdií 1500km týdně ale taky pro tebe čas od času jede odtahovka

-
- Klubové ID: 1859
Palivo ti chladí píst, spalovací prostor a ty to zase budeš ohřívat celé vodou, abys tam toho vzduchu a paliva dostal méně, horší spalování, vyšší spotřeba, tak nějak to myslíš ?JaraX píše:pepino5xx píše:To mě teda o tom něco napiš, účinnost motoru roste s jeho teplotou ?
-
- Kontaktovat uživatele:
néé, ja vam to najdupepino5xx píše:Palivo ti chladí píst, spalovací prostor a ty to zase budeš ohřívat celé vodou, abys tam toho vzduchu a paliva dostal méně, horší spalování, vyšší spotřeba, tak nějak to myslíš ?JaraX píše:pepino5xx píše:To mě teda o tom něco napiš, účinnost motoru roste s jeho teplotou ?
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem mluvil s kamaradem co ma vystudovanou zatím motorařinu a říkal že učinost motoru je taky částečně daná rozdílem teploty motoru a směsi, motor a spalovani by mělo byt co nejteplejší do té meze aby se to nezadrřelo a naopak směs by měla byt co nejchladnější, tím dojde k největší expanzi, zvýšením teploty vody se zvýší i teplota oleje a celého bloku, taky se tím mín tepla vyzáří chladičem což je další zvýšení učinnosti.
-
odtahovka jela jenom pro TDS a Galaxy tdi obojí tacho přes 500tis+JaraX píše:ale když ta pumpa ma 10cm v pruměru a je dlouha 15 tak proč bych si ju nevozil, a je na to potřba akorat křížák.tomascz2 píše:Jaro já jako nevím najedu v pruměru 1000-1500 každej týden a nevozím sebou autoservis. Snad každej kdo vyráží autem na dovolenou ví v jakým stavu auto je a jestli cestu vydrží. Dá se auto nechat prohlídnou v servisu pokud tomu nerozumím. No a na cestě se stejně většinou vysere to co nemáš, nebo potřebuješ zrovna ten klíč co nemáš sebou. Než se v tom autě hrabat někde u silnice není lepší to nechat odtáhnou někam do místního servisu. Místo hromady harampádí si vzít místo 100E 500E jako rezervu kdyby něco?JaraX píše: no jo, ale nová pumpa origo je hroznej ranec a když koupíš jetou nebo náhradu tak ti může sloužit stovky 1000km a nebo se vysere v pulce dovolene.
sice jezdií 1500km týdně ale taky pro tebe čas od času jede odtahovka
u TDS v piči hlava - druhou mě nenapadlo vozit
u Galaxy- turbo uplně totalně na sračku - taky jsem ho neměl, blbec mohl jsem ho přehodit na odpočívadle na D1, vyčistit sání a frčet. Turbo se taky vejde pod sedačku
A mimochodem s odtahem se u obou počítalo a ni s jedním jsem se nechystal na dovolenou.

-
no hlavní duvodem proč el termostat jsou emisní normy, pomáhá řídit celý proces spalování, tím snižovat množství škodlivin . Samozřejmě má vliv na chod motoru a jeho provozní vlastnosti. Zasadním zpusobem neovlivneje učinnost motoru.JaraX píše:tak jsem mluvil s kamaradem co ma vystudovanou zatím motorařinu a říkal že učinost motoru je taky částečně daná rozdílem teploty motoru a směsi, motor a spalovani by mělo byt co nejteplejší do té meze aby se to nezadrřelo a naopak směs by měla byt co nejchladnější, tím dojde k největší expanzi, zvýšením teploty vody se zvýší i teplota oleje a celého bloku, taky se tím mín tepla vyzáří chladičem což je další zvýšení učinnosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
zasadním sice ne, ale nějaky procentíčko uspoří, to je fakt.tomascz2 píše:no hlavní duvodem proč el termostat jsou emisní normy, pomáhá řídit celý proces spalování, tím snižovat množství škodlivin . Samozřejmě má vliv na chod motoru a jeho provozní vlastnosti. Zasadním zpusobem neovlivneje učinnost motoru.JaraX píše:tak jsem mluvil s kamaradem co ma vystudovanou zatím motorařinu a říkal že učinost motoru je taky částečně daná rozdílem teploty motoru a směsi, motor a spalovani by mělo byt co nejteplejší do té meze aby se to nezadrřelo a naopak směs by měla byt co nejchladnější, tím dojde k největší expanzi, zvýšením teploty vody se zvýší i teplota oleje a celého bloku, taky se tím mín tepla vyzáří chladičem což je další zvýšení učinnosti.
-
procentíčko joJaraX píše:zasadním sice ne, ale nějaky procentíčko uspoří, to je fakt.tomascz2 píše:no hlavní duvodem proč el termostat jsou emisní normy, pomáhá řídit celý proces spalování, tím snižovat množství škodlivin . Samozřejmě má vliv na chod motoru a jeho provozní vlastnosti. Zasadním zpusobem neovlivneje učinnost motoru.JaraX píše:tak jsem mluvil s kamaradem co ma vystudovanou zatím motorařinu a říkal že učinost motoru je taky částečně daná rozdílem teploty motoru a směsi, motor a spalovani by mělo byt co nejteplejší do té meze aby se to nezadrřelo a naopak směs by měla byt co nejchladnější, tím dojde k největší expanzi, zvýšením teploty vody se zvýší i teplota oleje a celého bloku, taky se tím mín tepla vyzáří chladičem což je další zvýšení učinnosti.