nemyslím si, je přece jiná velikost pístku a tím menší desky, menší styčná plocha = mín to brzdí,
tak proč teda myslíš že ty čtyřpístky sou menší????
ale s přehdříváním ma medvidek pravdu.
Tak jsem vyzjistil,ze ty ctyrpistky jsou origo 725tds,735i a na mou 740iL jdou podle ETK taky (bral jsem v potaz obj.c.tehlice) Zajimavy na tom je, ze 105kw 725tds ma bremba ctyrpistky,735i taky a na 2000kg vazici 740iL tam dali jen jednopistek
medvidek píše:Tak jsem vyzjistil,ze ty ctyrpistky jsou origo 725tds,735i a na mou 740iL jdou podle ETK taky (bral jsem v potaz obj.c.tehlice) Zajimavy na tom je, ze 105kw 725tds ma bremba ctyrpistky,735i taky a na 2000kg vazici 740iL tam dali jen jednopistek
demence soudruhu v NDR vic veci je nelogickejch v BMW, ale o tom je vlastne BMW
No nejak sem nad tyma brzdama na e38 špekuloval a tak ma napadlo..že keby sa použil kotúč z 1-pístkových brzd (väčší) a z 4-pístkových Brzdič (prasátko) tak by se nevešli do kolesa...
Nezabúdajte, že jako základ se dávali 16" alu pak potom jen 18" alu..(neberem do úvahy Alpinu)...
Je to jen spekulace...ale rád bych aj sám vedel co bude na tomto pravdy..
to neni pravda, jednopist je na vnejsi strane vzdy mensi (je tam de facto jen deska a opernej segment trmenu), proto muzes pouzit kola s vetsim ET, zatimco vicepisty maji pistky i na vnejsi strane, proto muzes mit problem u malo vylezlych kol (vysoke ET), kdy muzou drit o ten brzdic...
Hanz píše:to neni pravda, jednopist je na vnejsi strane vzdy mensi (je tam de facto jen deska a opernej segment trmenu), proto muzes pouzit kola s vetsim ET, zatimco vicepisty maji pistky i na vnejsi strane, proto muzes mit problem u malo vylezlych kol (vysoke ET), kdy muzou drit o ten brzdic...
V tom ti musim dat za pravdu,mel jsem na mysli velikost rafku
medvidek píše:Jeste ne,jenom jsem zkousel jestli tam pujdou,cekam na vrtane kotouce a desticky feroda ds 2000
Tak jak to dopadlo???
Poskytni nejaké info..., lebo i ja se hodlám na tou moji krásku 740iL dat místo puvodných ty štyrpístky BREMBA...
Šlo to normálne nahodiť mýsto tech puvodných brzdiču?? (myslím ty dva šrouby co bržej to prasátko - brzdič na kole???)
Brzdice na tehlici pasujou,a jde to porovnat podle obj. cisla v ETK. Jsem ted momentalne bez penez a jde po me financak (danovy unik-nakup a prodej aut) tak az se z toho vyhrabu,koupim kotouce a dam vedet
medvidek píše:Brzdice na tehlici pasujou,a jde to porovnat podle obj. cisla v ETK. Jsem ted momentalne bez penez a jde po me financak (danovy unik-nakup a prodej aut) tak az se z toho vyhrabu,koupim kotouce a dam vedet
OKi....dík za informaci...., dnes jdu k jednýmu známimu pres ND na e38, tak je porad vezmu...
Doufam, ze se s toho vyhrabes...
A to jako v tom podnikas?
Nebo jako ja soukroma osoba, privezes auto a pak ho prodas..a to same dokola????