Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE

FAQ - E36 E46 Kontrolka airbagu

Návody, fotopostupy na opravy, úpravy, implementace a výměny
Zpráva
Autor
Pietrooo

#21 Příspěvek od Pietrooo »

Ahoj,
mám zajimavej poznatek k tématu..
Mám 320i 125kW rok výroby 2001 auto znám od "narození" takže vím s jistotou že nebylo bourané..
Záhada je v tom že se čas od času stane že se rozsvítí kontrolka bagu po cvílce zhasne někdy svítí i dva dny a zase zhasne pak zase třeba měsíc nesvítí.
Nevíte někdo čím by to bylo??
Kdyby byla promáčklá dečka tak to snad bude svítit pořád ne?
konektory pod sedačkou vypadají ok..
Máte někdo nějaký nápad??
Přípúadně načte to diagnostika?
Ja jsem měl smůlu že pokaždé když jsem se vydal na diagnostiku tak to zhaslo..
díky za pomoc...
george01

#22 Příspěvek od george01 »

Ja to mam v sedacce(decce) a taky me to chvily sviti a chvily ne.

Admin edit:
Nekopíruj citace posledního příspěvku. Viz pravidla pro tuto sekci!
Studna
Klubové ID: 1198

#23 Příspěvek od Studna »

diagnostika to načte ikdyž kontrolka už nesvítí, chyby se uloží do paměti a dokud se nesmažou, tak je můžeš načíst kdykoliv. Můžu pomoct s diagnostikou na Litoměřicku a Teplicku, tak kdyby měl někdo zájem - pro klubáky zdarma :wink:
Můžete tam mít jen špatnej kontakt, u E36 to ale svítí pořád, jakmile se rozsvítí kontrolka kvůli jakékoliv závadě, tak svítí dokud se nesmaže na diagnostice, pokus svítí a po delší době zhasne, tak je asi něco špatně.
Beefeater-64
Klubové ID: 1940

#24 Příspěvek od Beefeater-64 »

Pietrooo píše:Ahoj,
mám zajimavej poznatek k tématu..
Mám 320i 125kW rok výroby 2001 auto znám od "narození" takže vím s jistotou že nebylo bourané..
Záhada je v tom že se čas od času stane že se rozsvítí kontrolka bagu po cvílce zhasne někdy svítí i dva dny a zase zhasne pak zase třeba měsíc nesvítí.
Nevíte někdo čím by to bylo??
Kdyby byla promáčklá dečka tak to snad bude svítit pořád ne?
konektory pod sedačkou vypadají ok..
Máte někdo nějaký nápad??
Přípúadně načte to diagnostika?
Ja jsem měl smůlu že pokaždé když jsem se vydal na diagnostiku tak to zhaslo..
díky za pomoc...
Snimaci decka (rohozka) nemusi byt uplne spatna (je to takovej tistenej spoj na folii) auto si ji zkousi a pokud je tam problem tak to hodi chybu a rozsviti se kontrolka, nevim jak je to dal ale pripada mi ze auto ji promeruje porad a kdyz problem prestane tak kontrolka airbagu zhasne. Bude to fungovat jen na zaklade zmeny odporu. Pokud ji chces demontovat tak je to na rozebrani sedaku. Nej je zajet na diagnostiku do BMW cca 500kc nebo keznamymu mechanikovi a tam se podivat na pamet zavad. Pri svitici kontrolce na bmw je to 70% rohozka, 25% konektor pod sedackou a 5% jinci zavady R.J. atd.
FreeTree

#25 Příspěvek od FreeTree »

Mě zase svítí kontrolka jenom poloviční intenzitou.... mám pocit, že jsem porušil kabeláž v konektoru co jde z kastle do dveří (při montáži muziky)... na diagnostice nic nepíše... ale chtěl bych to odstranit.... sereměto
Jurimir
Klubové ID: 1439

#26 Příspěvek od Jurimir »

A aby toho nebylo málo: mě taky pořád svítí airbag. Byl jsem na diagnostice, kde bylo vše ok, asi anomálie, tak mi to vymazali. Pár dní ok, a pak zase. Opět jsem byl na diagnostice, opět vymazáno. Zase pár dní dobrý teď zase svítí. Netušíte, jak je to možný?
Infernal
Klubové ID: 1880

#27 Příspěvek od Infernal »

Zdravym ALL, airbag me taky porad sviti,byl sem na diagnostice u jednoho divneho typka a ten me rekl ze to hlasi chybu praveho predniho cidla,ale jako nic vic se me k tomu nerekl.
Killca
Klubové ID: 1648

#28 Příspěvek od Killca »

a co by ti k tomu mel jeste rict :-D jakoze si mas koupit novou sedacku? :-D mel za ukol ti udelat diag nebo spravit auto? :) proste sceknout dratky, zkusit vymenit krabicku ty decky zatizeni a pak kdyz nic, tak vytrhat ze sedacky stary zatezovy cidlo, nebo si tam prdnout odpor
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Jurimir

#29 Příspěvek od Jurimir »

Tak aspoň ti ten technik mohl říct, čím přesně to je. Já už jsem se naštval a diagnostiku jsem si dneska koupil. Jsem celej žhavej, až mi dojde.
Killca

#30 Příspěvek od Killca »

onoto proste rekne obecne chybu okolo zatezove decky predni spolujezdcovy a vic se nedovis, k lepsimu vysledku ti vlastni diag nepomuze

Admin edit:
Jurimir

#31 Příspěvek od Jurimir »

to asi ne, ale budu si moct chybu kdykoliv smazat. Navíc máme v rodině dost aut, tak věřím, že se investice vyplatí.
Killca

#32 Příspěvek od Killca »

tak ono ty dnesni multidiagnostiky stojej kolem 3jky no :-D tady kluci kolem me si to porizujou jak na dratkach, ale proste, neni to kvalitka jako origo, starsi rocniky bmw to vubec nenacte

Admin edit:
Jurimir

#33 Příspěvek od Jurimir »

To máš velkou pravdu. Poslední 3 dny jsem se v tom zkoušel orientovat. Nic jednoduchýho. Nakonec jsem koupil univerzální interface, ale měl by k tomu sedět přímo jeden BMW soft. S autama, který neumí OBDII nebo ISO, to nepracuje, což je u BMW cca r.v. 2000 a nižší. Protože ale všechny auta v rodině to mají a hlavně já mám BMW r.v. 2001 a v březnu budu pořizovat X5 z r. 2006, bude mi to pro moje účely, jako vymazat oilservice apod. stačit. Když budu potřebovat, můžu si zajet do Renocaru nebo někam. Ale díky moc za radu. Je skvělý, jak nakonec klub funguje. Už jsem pomocí fóra vyřešil několik problémů i bez diagnostiky :-)
jurasis
Klubové ID: 775

#34 Příspěvek od jurasis »

Jurimir píše:A aby toho nebylo málo: mě taky pořád svítí airbag. Byl jsem na diagnostice, kde bylo vše ok, asi anomálie, tak mi to vymazali. Pár dní ok, a pak zase. Opět jsem byl na diagnostice, opět vymazáno. Zase pár dní dobrý teď zase svítí. Netušíte, jak je to možný?
Tohle dělá konektor předpínače pásů. Pod kobercem pod sedačkou. Stačí vyčistit, odvodnit a samo smáznout chybu... (made by Huska :wink: )
Já se na to chystám už 4 měsíce... :roll:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Jurimir

#35 Příspěvek od Jurimir »

Ok, díky moc za radu. S Huskou jsem v kontaktu, budu pozdravovat.
Zdenda_8

#36 Příspěvek od Zdenda_8 »

Když jsem kupoval auto tak to svítilo,na diagnostice mi řekli ,že to je tuším ta patrola ,smazali a po 2500km se mi to rozsvítilo a svítí pořád... :roll:
Jurimir

#37 Příspěvek od Jurimir »

A zkoušel jsi už ten postup, který napsal Jurasic?
Tohle dělá konektor předpínače pásů. Pod kobercem pod sedačkou. Stačí vyčistit, odvodnit a samo smáznout chybu... (made by Huska Wink )
Já se na to chystám už 4 měsíce... Rolling Eyes
Pietrooo

#38 Příspěvek od Pietrooo »

Ahoj jak že zní ten postup?
Jurimir

#39 Příspěvek od Jurimir »

máš to v citaci v mém příspěvku o dva řádky výše. Vyčistit konektor pod sedačkou.
jurasis
Klubové ID: 775

#40 Příspěvek od jurasis »

Tak dneska opět diagnóza (díky Miguel :wink: ) a už se k tomu přidala i zas*aná dečka spolujezdce... :evil: :roll:

Edit: Jen druhý předpínač... :D Dečka je dobrá... :P
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.