Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Povolene velikosti pneu

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Zpráva
Autor
vita11 Moderátor
Moderátor

Re: Povolene velikosti pneu

#21 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Jako že Jarax nepozná o půl palce širší disk? To ale mění uplně všechno :D
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Itchythefirst

#22 Příspěvek od Itchythefirst »

Samozrejme, ze pozna, ale kdyz na tom mas navlikly stejny gumy, tak te to nenapadne. Pricemz i vedle sebe ty disky vypadaji prakticky stejne ;-) Me to taky doted nenapadlo :-D
vita11 Moderátor
Moderátor

#23 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Nezkušené oko to u auta stojícího na zemi nemusí poznat. Ale profesionál, u auta které mu visí na zvedáku a notabene mu čumí do náprav, musí poznat, že má na každé straně jiné kolo :!:
Obrázek
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Běžná provozní slepota když se spěchá. Mě prohodil omylem pneuservis při montáži límce 8J za 9J, stál jsem u toho a ani oba jsme si o celej palec nevšimli. Po dvou dnech pojíždění si říkám co tam tak ve předu při zatáčení hučí(?) :)
vita11 Moderátor
Moderátor

#25 Příspěvek od vita11 Moderátor »

V takovéto situaci, kdy to kolo je PRIMÁRNÍ úkol, to není slepota, ale debilita a lajdáctví
Obrázek
Itchythefirst

#26 Příspěvek od Itchythefirst »

Jojo, v pneuservisu by se to stat nemelo, ale pokud jen sundavas kola s tim, ze budes delat na napravnici, muze se to stat hned :-) Tim spis, kdyz na ten disk stejne pres gumu neni moc videt a gumy jako takovy jsou uplne stejny :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

vita11 píše:Jako že Jarax nepozná o půl palce širší disk? To ale mění uplně všechno :D
nepoznám, to narovinu přiznávám, kdybys věděl že po tom máš pátrat, tak jo, ale ono to tě to prostě ani nenapadne, prostě kontroluješ brzdy, nápravy, ale prostě nepoznáš že je někde o palec širší dísk, natož o půl palce. kdyby ti někdo řekl "hele, zkontroluj jeslti sou tam stejné disky, tak vemeš metr, zkontroluješ, ale takle ne. jestli to ty poznáš, tak jsi borec. Bohužel já ani mí dva mechanici takový borci nejsem. jo poznáme když někdo obuje uplně blbý rozměr pneu na disky, tuším že jsem to i itchymu říkal že tam má blbý rozměr pneu, ale těch závad tam bylo tolik že to možná zaniklo, i proto že říkal že bude přezouvat.
a prostě tě nenapadne že někdo mohl prohodit kola mezi sebou. už jsme tu měli cca 5 let zpět stížnost od borce s 535d, kterýmu jsme měnili podtalkový hadičky od turb, a oni byli prohozený,jenže když to měníš po jedné tak tě nenapadne že to někdo před tebou prohodil. prostě rozdělat celej systém a kreslit si co kam patří je zbytečně složitý, když prostě vymeníš jednu po druhé tak to máš rychlejš, auto se dost zlepšílo, ale furt zlobilo, ale to už nás nenapadlo a pán už s tím znova nepřijel.
no a zrovna minulý týden jsem tu měl sedmu, takovou pelešinu, a tam byli steřelé podtlakové hadičky ke klapce, a regulátoru, tak jsem řekl mechanikovi at je vymění, on je vyměnil, a já si pak při kontrole všiml že jsou prohozený, jasně, měnil to po jedné aby to neprohodil, ale nepočítal s tím že to někdo prohodil předním, mechanik dostal zjeba že to nepoznal a my jsme přišli na dalších asi z 300 problému co to auto mělo. ale prostě né vždy si toho všimneš a naučit mechaniky aby přemýšleli co k čemu slouží je těžký,chybí jim do toho nadšení. smutný že prostě většina mechaniků tvoří bastly a ty je musíš opravovat a když je neopravíš tak jsi za kokota :(
takže jsem smutnej že jsme si toho nevšimli a stejně si myslím že by jsme si toho nevšimli znova :(
Itchythefirst

#28 Příspěvek od Itchythefirst »

Dela se tu z komara velbloud. Na 19” kolech poznat 0,5” v sirce, kdyz jsou nazuty stejny gumy, je skoro nemozny, pokud se na to clovek vylozene nezameri ;-)
Odpovědět