Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E65/E66 topení na nohy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: E65/E66 topení na nohy

#21 Příspěvek od JaraX »

Zugy píše:Středové kolečko či teplota je ale vec BMW a ne 7er..to mám všichni
všechny BMW to nemaj.
zzeli

#22 Příspěvek od zzeli »

Tak Filozof psal, ze se nastavuje ruzna teplota na telo a ruzna na hlavu, coz kurevtor rozporoval tim, ze nastavovat zvlast teplotu na telo a hlavu nejde. Coz bych rekl stejne. Foukani je na sklo, nohy a zbytek. Ne? :D
To ze e38 ma kolecko na dodatecne mixovani vzduchu a e65 to ma v idrive je snad kazdymu jasny. A me osobne teda sakra vyhovovalo to kolecko, snad i podsviceny. V idrive je to neprijemne hluboko.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

kolečko bylo lepší, o tom žádná, v idrivu mi to ale moc nevadí, jelikož to měním jen na leto/zima.
horší je že občas přijede někdo kdo tomu nerozumí, občas starší generace a ti vůbec neví že to tam je, nedávno přijel pán, že má 3 roky, že jako dobry, ale že ho to auto strašně unavuje, že je z toho furt unavenej, asi jak to je měkky a pohodlny. svezl jsem se 5km a říkam, bodejd by neunavovalo, když měl na hlavu uplně červenej vzduch, tak jsem hned dal na polovinu a pan mi po par měsících hned děkoval, jak je to auto najednou skvěly. někdy stačí malo ke štěstí.
zzeli

#24 Příspěvek od zzeli »

priznam se, ze kdybych predtim nemel e38 a nevedel, ze to tam prece nekde musi byt, tak bych mozna taky netusil, ze to tam je a co to vlastne dela.
kurevtor

#25 Příspěvek od kurevtor »

cheater píše:Docela mě zarazilo proč se kurevtor navezl do filozofa když měl vyjimečně pravdu.
Já si myslím že je to super věc nastavit si intenzitu tepla jak chci. Sice je to pracnější než otočit jedním knoflíkem ale špatná věc to není.
Nemám tušení jak tyhle kraviny fungujou, ale v létě když sednu do přehřátýho auta, dám chlazení na max, tak během chvilky jak kdyby to ten horkej vzduch vysálo a v autě je příjemně.
ale no tak pane citlifka cheater :D :D :D jakypak navezl... normalni pratelska diskuze z moji strany.... Je to jak pise zzeli - slo mi o to "na oblicej". Jasne, neresil bych to, asi ste si vsimli, ze neodpovidam na vsechny filozofovo prispevky, ale cervenej hadr pro me bylo to "ideál". :D :D :D Jak je neco pro filozofa ideál tak to bude stat za diskuzi. Snad jsem se filozofa nejak nedotkl, ale ja verim ze filozof tohle nebere jak nejaka hysterka typu jaraxe. Si to prectete znova, vzdyt jsme se normalne zeptal.

Co se tyce samotne funkce - ano, jak pise zzeli. Jestli nekdo povazuje foukani na sklo za foukani na oblicej, pripadne pokud si nekdo nastavuje foukani jakejchkoli fukaru na oblicej tak super - delejte to dal, ja to proste nenavidim a mam na to jinej nazor. I proto, jak uz jsem psal, mi pripada suprove vypadajici stropni klima k nicemu. Znam to z letadel, foukani do xichtu je nejvic na hovno, hned za foukanim na siji. Klidne si rad poslechnu argumenty proc je to foukani "na oblicej" super, jak vas to drzi fresh and minty pri jizde a dalsi chujovinky.
JaraX píše:protože kurevtor sem píše samé nesmysly, o těch autech neví nic, to už se ostatně potvrdilo několikrát, ale bude furt někoho poučovat.
btw to s tím šíbrem je totální nesmysl, když si otevřu v zimě šíbr, první mi začně být zima na nohy nebo na hlavu.
Jaraxi, Jaraxi.... ani hovno ti rikam, ani hovno. Co se kde kdy potvrdilo? Ja kdyz sem neco pisu tak ze zkusenosti, empiricke poznaky chces-li, nebo zduraznim ze se jedna o muj nazor. Furt sem pises, ze ja sem pisu nesmysly, furt dokola - ze nevim, neznam, nemam, pro jistotu se snazis i urazet... Kdyz se ale zeptam konkretne tak najednou drzis pycu, ignorujes to, ale pak to napises znova, a znova. Tak napis kontretne co se potvrdilo, a kdyz pises "nekolikrat" tak dej 3 priklady jo? Nebo staci dva klidne.

Ted ponecham stranou, ze ja si naopak myslim, ze nezaujatej ctenar si spis rekne, ze nesmyslama to tady hnojis ty. Ja ti ty priklady klidne dam:
- diskuze o tom diffu co se mi rozletel - podle tebe nikdy nikdo nemeni diff, kecy o tom jak prezije vsechno. Snejk ti na to napsal, jak jich meni 10 do roka.
- picoviny o koncernech co sis nekde precetl a pises to jen abys to mohl pochcat typu acc cte znacky z kamionu.
- diskuze ohledne rozvoru, kde si naprosto fanatickej, jako vzdy. Jak je to totalni vyhoda ve vsem apod.
(Zustal si uz nekde viset na brichu se sedmickou protoze moc velkej zlom na terenu?)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JaraX »

- o tom že už několikrát jsi tu napsal nějaky nesmysl protože o těch autech víš prd, to už tu bylo mockrát, rozhodně to nebudu hledat mezi tisicovkama příspěvků. už jen ten nesmysl co sem píšes se vzduchem na sklo. jen abys věděl, v idrivu nenastavuješ vzduch na sklo ale vzduch středního výdechu!
- filozof napsal pravdu a ty jsi se do něj hned navážel
- chválím cheatera za to že obhajuje pravdu.
- nemysli jsi psal ty, alespon u mě když si otevřu šíbr, tak je mi zima na nohy a ne na hlavu, at mi sem někdo napíše kdo si otvírá šíbr aby měl chladno na hlavu a nohy v teple, třeba mám jen pomatené vnímání tepla a rád se něco dozvím.
- že je foukani z vrchu na obličej nepřijemné souhlásím, krom stavu kdy zdecháš horkem, pak se hodí na chvilku i ta stropní klima
- ten vzduch z ventilace ti nemusí vůbec nijak "foukat" ale prostě jen plynout, když je to na "LOW" intensitu, tak to prostě jen vane a rozhodně ti nijak netáhne na obličej, je to jako když si sedneš do místnosti kde je chladněji a podlahové topení, nohy máš v teple a na obličej přijemně chladno.
- mam kolem sebe dost koncernu abych věděl co to děla. to s tím inteligentním tempomatem mi řekli kluci co to testovali a psali tom článek.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

kurevtor píše:jestli nekdo povazuje foukani na sklo za foukani na oblicej,
radši jsem to citoval, kdyby tě nahodnou napadlo to zeditovat.
kurevtor

#28 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:
kurevtor píše:jestli nekdo povazuje foukani na sklo za foukani na oblicej,
radši jsem to citoval, kdyby tě nahodnou napadlo to zeditovat.
nooo tos udelal moc dobre, Jaro. Ja tady totiz bezne neco edituju ex-post, protoze bych mel urcite problem uznat, ze nemam pravdu. Udelej radsi jeste screenshoty a zalohuj si je na icloud. Sichr je sichr.

mas fakt pod cepici, to se musi uznat
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

jsou taci co to dělají :) jistota je kulomet
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#30 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Plodná diskuze která vydrží až do jara...
Přílohy
28765496-8C06-4AD6-974F-B8AF52BC0D34.jpeg
28765496-8C06-4AD6-974F-B8AF52BC0D34.jpeg (72.05 KiB) Zobrazeno 4147 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Jaris330D

#31 Příspěvek od Jaris330D »

Ja teda szresni okno pouzivam misto okynek. Myslim, ze i kvuli tomu je. Rychlejsi odvetrani bez velkeho pruvanu. Vzduch ti jde upraveny pres topeni a ne studeny z venku. A da se to pouzit i za mirneho deste.
Jarax: To ze ti jde chlad na nohy muze byt tim, ze ti na nohy fouka studeny vzduch z topeni nebo tam mas nekde diru od motoru. Treba od kvuli kabelazi od LPG.
Filozof
Klubové ID: 1044

#32 Příspěvek od Filozof »

jarisi ale notak ...brrrr zase narážky na LPG ? Ne LPG mě osobně jde originální gumovou pruchodkou kterou jde originální kabeláž od auta například.

Jinak kurevtore pro tebe speciálně. Nikde nikdo nepsal o větrání na okna na bocích či čelního skla. Toto je na středu palubky. Jedno pro spolujezdce a jedno pro řidiče.
Já si vždy dám jen lehce ofukovat na 2-3čtverečky intenzity. Což je opravdu jen takový ani ne vánek... ani jako průvan bych to nemohl specifikovat spíše mikroskopické proudění vzduchu kolem hlavy vlažnější. Což je prostě super.
Na tělo jsem dával 24C a nahoře chlad na hlavu.

Když spíš v posteli taky nejsi zahrytej celej jak v márnici ale máš tělo v teple a hlavu na kterou jde chlad.... tak to má bejt ...tedy pokud nemáš vedro v ložnici.
V autě je to stejné...
Venku je to stejné. Tělo je oblečené v teple a obličej v chladu.
atd.
Jaris330D

#33 Příspěvek od Jaris330D »

Filozof, ty jsi hroznej vul. To neni zadna narazka. Mel bys vedet, ze LPG mam taky. Jenom me to nejaky kokot u ktereho Jarax nechaval montovat LPG neprotahl pruchodkou.
Filozof
Klubové ID: 1044

#34 Příspěvek od Filozof »

jaris no tak se hned nerozčiluj, určitě se to může někomu stát ale je to prostě špatně.... :lol:

Chceš říci že ti jde zima na nohy ? Předělat by to snad mělo jít a původní otvor zacelit.
Jaris330D

#35 Příspěvek od Jaris330D »

Ty komentujes, az tak moc, az prekomentujes. U BMW ne, tam je malinka dirka, ale u Skodovky byla velka a tam opravdu tahlo na nohy. Je mne jasny, ze Jarax tam dirku nema. Ale z pruduchu na nohy by tam ten pruvan mohl byt vetsi. To stresni okno veskere teplo vycucne.
kurevtor

#36 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:
Jinak kurevtore pro tebe speciálně.
diky za specialitku jinak
HyndaDan
Klubové ID: 3953

#37 Příspěvek od HyndaDan »

Vyčtete z toho někdo něco?
Snímek obrazovky (11).png