vzplynovač se to jmenuje protože tam dochází k přeměně skupenství LPG z kapalného na plynné,
reduktor se to jmenuje proto že to nastavuje tlak plynu do systému.
a ted k těm filizofovým bludům,
Prins není zdaleka nejlepší plyn, i když má nejlepší vstřikovače Keihin, ten prins nemá pořádne nastavení, neumí moc funkcí, těch nastavení proti magicu je tam tak 1/4, at už je to nastavení podmínek přepínání, kde třeba magic umí fakt mraky věci, nízké otáčky, vysoké, zátěž motoru, teploty, Magic umí komunikovat přes OBD, bere si data z lambda sond, umí mazat chyby na motoru a hromadu dalších věcí.
ta magic jednotka je zatím nejlepší plyn co jsem viděl, na voyageru mám tuším Landi Renzo a to je ultra mrdka, nemá ani čidlo na reduktoru a nejde nastavit přepínací teplota, prostě si to samo přepne kdy chce a často to pak zdechne.
a ke vstřikovačům, ono i magic vstřiky vydrží klidně to co Keihiny, problém je ale jinej, magic vstřikovač má Lkovou konstrukci, nikoliv průchozí jako Keihin nebo Hana co dáváme my, u L vstřikovače pak dochází k tomu že při průtoku plynu do Lka dochází k odstředění kapalných sraček v plynu (parafínů), ty pak zalepí vstřikovač a je problém. všechny vstřiky jdou vyčistit, jak Keihiny tak Magicy, ale kdo by čistil vstřikovač co stojí 500kč novej? prostě u toho magicu dáš jednou za par let 8ks vstřikovačů za 4 tisíce, na dvou nádržích se ti to zaplatí, pro lidi co najedou je to lepší než tam něco koumat a čistit, u Keihinu kde vstřik stojí skoro 4 tisíce kus je to horší, kdo by dal 30 za vstřiky?
Další problém Prinsu je smutná servisní základna, málo kdo to umí, málo kdo to udělá, Prins má šifrovanej software, takže není možny abych to třeba začal dělat já, na některý novější verze je s tím SW fakt velkej problém.
a Magic? českej výrobce, většina komponent se dělá v česku, v případě že je problém s kterým si plynař neví se to jede řešit do ostravy kde mají i motorovou brzdu a jsou schopni simulovat různé situace na cestě. ono seřizovat třeba takovou 650i není moc prdel, když potřebuju aby ti řidič v provozu třeba na 20s podržel plnej

v tom fryštáku plynovali švagrové auto a je to jedna z nejhorších přestaveb jakou jsem viděl, ale nemá tam Prins ale cosi druhyho.
já byl jednou se svým prinsem u Greenfuela v brně a říkal jsem mu at to dá dohromady nebo tam dám Magic a on mi říká "pane v tom motoru vám nikdy magic fungovat nebude, v tom motoru je takový membrán a dalších vaček, ale tomu vy nemůžete rozumět"
cosi tam poladil a chovalo se to stejně jak předtím, mam to trochu bohatý ale seru na to.
to samo doladění co jsi psal filozofe mají skoro všechny LPG systému a funguje to na základě podtlaku v sání, kterej ale motory VVT nemají, takže nás se to netýká. i magic do nějaké 728i je procházka růžovým sadem, kliknu na autokalibraci, projedu se, pak to zkontroluju a připadně posunu jednu čáru k druhé čáře a je seřízeno. u VVT ladíme někdy i dvě hodiny.
btw nás HLpropan taky stále školí, každý rok jezdíme na školení, takže taky asi nejsem hejhuláci z horní dolní a máme na to certifikace
horan:
nn s vadnou jednotkou ani emulátory jsem se nesetkal, ale mě těch Prinsů jezdí fakt málo.
a na benzín je to vždycky ok?
pokud ale jedeš ustálenou rychlostí a najednou auto "pocukne" jako by vynechalo zapalování, tak to nebude ani jedním podle mě.