Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

diskuze k výbavě sedmičky

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Filozof

Re: diskuze k výbavě sedmičky

#21 Příspěvek od Filozof »

co jsem četl a jarax se určitě vyjádří není to jen o tom audio systému L7 ale taky o kompletně vytlumení auta. Dveří, podběhů a podvozku a nevím čeho ještě. Takže defakto auto je ještě více vytlumené kvuli perfektnímu poslechu hudby.
Don

#22 Příspěvek od Don »

Kdyz jsem byl ted s RR na servisu a rikal jsem jim tam, ze ten L7 v RR hraje tak nejak na prd, tak na me koukali, jak na spadleho z visne. Tak jsem musel trochu vysvetlovat.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
matiz
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od matiz »

bouloclo píše:Když už je tady tohle téma, mám dotaz ohledně dodělání L7. Hraje to fakt uplně stejně jako kdyby to mělo L7 z výroby? Tam musí chybět spoustu repra a hafo kabeláže a všechno to jde dodělat přesně jako by to mělo L7 nebo to tam je už připravený, jen chybí to repro? Předpokládám, že software se přeflashuje, aby to ukazovalo nastavení L7 v idrive.
Budu mit v nejblizsi dobe kompletni logic na prodej z meho auta, vsechny repro a repasovany zesilovac. Filozof jako obvykle mele svoje lzi a nepravdy, neni tam nic navic co se zastavby tyce. Bude to hrat zcela identicky jako by to vyjelo z fabriky. Jen je s tim nejaka ta prace navic. Bude pro prvniho nejrychlesiho.
Kane

#24 Příspěvek od Kane »

Filosof nelže, jen to slyšel od známého známého kamaráda tety z posilovny a tak je to pravda :shock:
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

Hlupáci mluvil o tom jarax že logic 7 a bez logica je lépe odhlučněná aspon mu to tak přijde když porovnával dvě auta stejně vybavená jedna s logicem a jedna bez.
Stačí číst ... no třeba se k tomu vyjádří ...psal jsem že se jistě o tom rozepíše pokud bude mít chvilku čas.

A je taky možné že se to týkalo jednoho kusu a není to tak vždy. To je taky možné. Ostatně by mě to samotného zajímalo zda to je u všech nebo k tomu ještě je nějaký paket navíc či to bylo děláno na zakázku....
Naposledy upravil(a) Filozof dne čtv 21.03.2019 20:01, celkem upraveno 1 x.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Filozof píše:Stačí číst ...
Ty bys raděj měl číst Káju Maříka
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
cheater

#27 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:40, celkem upraveno 1 x.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od matiz »

V sedme jsou plechove dvere, v nich stahovacka, zamek, klika a nejaka ta kabelaz. Nic vic. Ve dverich je plastova vypln prichycena mnoha plastovyma spuntama. V te plastove vyplni je prisroubovany reproduktor. Na tom uz je jen tapec. Zadni reproduktory v platu jsou ve svych ozvucnicich a ty jsou prisroubovane do plata. Je tam vyskac a stredobas. V palubce je taky jen stredovasovy reprak. Subbasy pod sedackama jsou ve svych ozvucnicich a zadne tlumeni nebo vyplne nemaji.

Co v tech autech je nebo neni ukaze ETK.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

jo? to teda nevím že bych tvrdil že je jiné tlumení, já si svoji sedmu vytlumil, ale seriova sedma ma stejne tlumení jak pro logica tak bez něj.
ale draty budou jinde, (musel bych dohledat)
Kane

#30 Příspěvek od Kane »

Nabízí se tedy otázka, kdo je ten hlupák :lol:
bouloclo

#31 Příspěvek od bouloclo »

matiz píše:V sedme jsou plechove dvere, v nich stahovacka, zamek, klika a nejaka ta kabelaz. Nic vic. Ve dverich je plastova vypln prichycena mnoha plastovyma spuntama. V te plastove vyplni je prisroubovany reproduktor. Na tom uz je jen tapec. Zadni reproduktory v platu jsou ve svych ozvucnicich a ty jsou prisroubovane do plata. Je tam vyskac a stredobas. V palubce je taky jen stredovasovy reprak. Subbasy pod sedackama jsou ve svych ozvucnicich a zadne tlumeni nebo vyplne nemaji.

Co v tech autech je nebo neni ukaze ETK.
Ja myslel, že třeba ty subbasy pod sedackama 676 audio vubec nema. Ptal jsem se proto, že ted byla v nemecku na prodej kratka sedma po fl za uplne smesny penize. Na fotkach nevypadala vubec zle a z vybavy chybelo NV, ACC a L7, nebyl to zadnej individual a misto dreva to melo obycejnou preklizku, ale za ty penize by se tomu ledacos dalo odpustit, ale L7 je proste must have vybava.

Můj dotaz nijak nesouvisí s autem v inzerci, jen se ptám, jak to je, kdyby třeba někdo přemýšlel o sedmě bez L7.
scooter_x

Re: diskuze k výbavě scooterova auta

#32 Příspěvek od scooter_x »

Michal595 píše:Scooter to podla mna myslel skor v tej rovine, ze ked sa teba niekto opyta co na to hovoris, povies je to "holota" neni tam club nema to zadne komforty atd...za ten peniaz mozes mat lepsie ale musis hladat a cakat....ty si proste potrpis na sedmu a musi byt topka, coz je v poriadku, len niekedy mas tendeciu zhodit vsetko co neni podla tvojho gusta a neuznavas argument "mne to staci" alebo "ja to nepotrebujem"...
Ano, přesně takhle jsem to myslel :) Jaro já předpokládám, že nikomu tohle auto nerozmlouváš doslova, jen spoustu lidí nakazíš dojmem, že to je vlastně socka bez výbavy. Jak jsem psal, kdyby sis porovnal výbavy E65 co jsou třeba na SAutu, tak tahle bude mít lepší výbavu jak minimálně 90% dalších. Ono Jaro pro tebe je každá, která není úplně po střechu vybavená, holota a socka. A pak to po tobě papouškují i další, i když sami nikdy tolik výbavy ani z rychlíku neviděli. Souhlasím s tebou, jsou o dost lépe vybavené sedmy, souhlasím i v tom, že se na výbavu vyplatí počkat, ale tady rovnou za sebe dodávám - na výbavu, kterou sám chci, potřebuju a využiju. A tady v tom bodě už si musí každý za sebe říct, co chce, potřebuje a využije. Stejně tak s tebou souhlasím, že pokud má někdo možnost za stejnou cenu koupit holotu a top výbavu, měl by jít do výbavy, o tom sedma je.

Jak jsem psal, taky jsem na začátku koukal jen po totálně naložených kusech, kterých už před těmi 3 lety nebylo na trhu moc. A časem jsem snižoval svoje nároky o blbosti, které bych nevyužil, až jsem došel k tomuhle autu. Pro příklad - třeba zadní komforty, původně jsem je chtěl, vypadá to dobře. Ale já v tom autě jezdím z 98% sám, a to jsem věděl, už když jsem ho kupoval. A takhle je to se vším.

Nemám problém tady s diskuzí o mém autě, však jsem rovnou psal OT povoleno a čekal, že se to rozjede :)

K L7 ještě jednou, v autě origo nebyl, byl dodělávaný Luciferem z origo dílů, zesík od Falcona s vylepšením, origo všechny nové (ve smyslu jiné) repro, kabeláže. Žádné tlumení. Hraje to o pořádný kus líp než HiFi, který tam byl v origu. Osobně jsem ale po místních chvalozpěvech očekával ještě asi o kousek lepší věci, ale to může být dost subjektivní. Otázka je, jestli to někomu stojí cenově za to, u mě to byla otázka cca 40,-, ale s tím jsem počítal. Jde to i levněji, jde to asi i dráž.

Jinak s cenou máme problém všichni, každý, kdo kupuje, by to chtěl zadarmo a dovézt před barák, každý, kdo prodává, by za to chtěl milion a ještě nějaký bonus :) Cena není úplně pevná, pokud se najde někdo z klubu a jednání bude na úrovni.

Porovnávat s jinýma na mobile.de, trochu se usmívám, tam vám samozřejmě turek nenapíše, kolik to má chyb, a odkud co všechno teče a netěsní a bouchá a bůhví co. To zjistíte, až když dojedete 800km na top stav a pak se divíte. Čest výjimkám. Ani moje není teď aktuálně v top stavu, viz ty vypsané chyby a mouchy, ale nikde z ní nic neteče, motor jako nový, převodovka taktéž, atd.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
Filozof

#33 Příspěvek od Filozof »

Jaraxi já to hledat nebudu ale psal jsi ze s L7 se ti zda lépe odhlučnená jako nějaká holá 7er že je to jinde.

I já blbou e38 mám odhlučněnou z výroby základním pěnovým molitanem cca2mm silným, který je oblepený butylkaučukem přes celý vnitřek dveří a teprve na něm je ozvučnice s reproduktorem.
A až potom je tapecírunk.
Očekával jsem tedy po tom co psal asi půl roku zpátky že jsou l7 nějak více odhlučněné když to tak napsal že i samotná jízda je komfortnější a více odhlučnená 7er než když jede v holotě.

Ok tak aspoň jsme to rozlouskly jinak odhlučnění má obrovský význam u aut co jsem měl možnost slyšet je to sto a jedna.
honzaD93

#34 Příspěvek od honzaD93 »

Tak se pochlubte, kdo má v e65 couvací nebo blatníkové kamery co? :shock:

Obrázek
Obrázek
fishmaker Moderátor
Moderátor

#35 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

HonzaD93 : jen bych tě poopravil...e65tka neměla kamery v blatnících...to měla až Fková řada...u e65tky to bylo řešeno pomocí jedné kamery, která měla pomocí zrcátek rozdělený ten výhled na dvě strany..
mám kdyžtak i PDFko s retrofitem...jinak pochybuju, že to někdo má na autě :D
jinak jsem dohledal ceny...do 10tis bez slevy :) takže kdo jde do toho ?

EDIT : co jsem tak vyčetl...tak asi nemůžeš mít dohromady zadní a přední kameru, protože jsou vzadu připojený na stejný piny
Terminal 30 pick-up on joint connector X1889
Terminal 31 pick-up on joint connector X13094
Přílohy
e65-front-camera.jpg
e65-front-camera.jpg (155.72 KiB) Zobrazeno 3953 x
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
tomas777

#36 Příspěvek od tomas777 »

@fishmaker můžeš prosím to PDF sem pro zajímavost nahodit, případně poslat SZ? Díky
fishmaker Moderátor
Moderátor

#37 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

tady jsou oba retrofity...jak na parkovací kameru...tak na tu přední :)

EDIT : jestli tomu zapojení někdo rozumí...tak ať zkusí napsat, jestli to lze provozovat obojí zároveň nebo se to vylučuje :unsure:
Přílohy
EBA-Frontcamera.pdf
(1.08 MiB) Staženo 619 x
EBA-RearViewCamera.pdf
(1.04 MiB) Staženo 398 x
honzaD93

#38 Příspěvek od honzaD93 »

Dodělávat to určitě nebudu, ale líbí se mi jak je to hezky popsaný v tom pdf. Jsou tady ty postupy někde volně na internetu? Zajímaly by mě dodělávky spíš na e34.
tomas777

#39 Příspěvek od tomas777 »

fishmaker píše:tady jsou oba retrofity...jak na parkovací kameru...tak na tu přední :)

EDIT : jestli tomu zapojení někdo rozumí...tak ať zkusí napsat, jestli to lze provozovat obojí zároveň nebo se to vylučuje :unsure:
Zapojení teda nerozumím :), ale zadní kamera se pokud to chápu správně, zobrazí na displayi při zpátečce a tu přední spouští tlačítko u volantu. Takže nejspíš je asi na monitoru zobrazena jen jedna. Jinak je zajímavý, že se návod na přední zmiňuje v jedné větě na straně 2 o zadní, ale ten na zadní o přední nikoliv. Taky se návody zmiňuji o uživatelském manuálu, ale nevzpomínám si, že by v něm něco o kameře bylo. Teď jsem na dovolené, tak to na to nemůžu mrknout. Ještě na internetu jsem našel obrázky kamer, kde byly na displayi obě, ale nevím, zda to byla tato nebo nějaký neorigo. Takže se nabízí otázka jestli není třeba nějaké neorigo lepší. No a v neposlední řade ještě není jasný, jak kamera funguje s PDC. Vzhledem k tomu, že manuál říká, že se nic nekóduje, tak si myslím, že obraz kamery prostě natvrdo překryje cokoliv ostatního na displayi idrive.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#40 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

tomas777 : asi jsem se špatně vyjádřil...mě nejde o použití v jednom okamžiku obou kamer...jak přední tak zadní...spíš, jestli je reálný to mít zapojený obojí, když to používá stejný PINy v některých jednotkách..
zadní kamera se spíná po zařazení zpátečky...a přední tlačítkem pod volantem
obě zařízení používají switchbox
Odpovědět