Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Z4 e89 30i S-drive MR2009 - m4Zlik... :-)
- pavproch
@vita: kuju, samozřejmě, že to fungovalo....
takže už mi tam nic nesfítí ani čebreně ani oranžově....
fčíl ešče pořádně zajet ty brzdy - jen co bude hezky (venku aktuálně u nás padjí trakače), tak vyrazím na bumbálku a v tym šůsu dolů na haute becwa je pořádně zajedu....
a taky musím vyzkoušet ručku, esli bez kalibrace udrží m4Zlika aji ve svahu...

takže už mi tam nic nesfítí ani čebreně ani oranžově....
fčíl ešče pořádně zajet ty brzdy - jen co bude hezky (venku aktuálně u nás padjí trakače), tak vyrazím na bumbálku a v tym šůsu dolů na haute becwa je pořádně zajedu....
a taky musím vyzkoušet ručku, esli bez kalibrace udrží m4Zlika aji ve svahu...
- pavproch
podzim nepodzim, neska sem byl větrat.... odpoledne sem přišel z práce, narychlo posekal trávu okolo chalupy (name´s Forrest, Forrest Gump
- po třech týdnech první den kdy nebylo mokro i odpoledne) a pak vyrazil - Ebeka, Bílá, St.Hamry, Konečná a tak - fajne, ale i přes topení v červeném a řidičské rukavice bylo zima na pacičky.... 

- pavproch
Hmmmmm, tak letos teda sem ten závěr sezony vůbec nezvlád.... m4Zlik byl naposled na vzduchu před asi 2 nebo 3 týdnama, od té doby bylo buď hnusně nebo sem byl v práci.... chjono, že já sem místo hraní si na kapitalistu nešel robiť někam k pásu...
Takže ode dneška bude 5 měsíců spát v garáži... dobrou noc...
Takže ode dneška bude 5 měsíců spát v garáži... dobrou noc...
- pavproch
neska sem asi po měsíci viděl m4Zlika .... visí tam na zvedáku, má vyhřezlý diff a kardan (diff už má v sobě final gear 5.00 by Drechsler, ale chybí ještě dodělat úpravu propojení s kardanem....), už má i implantované H+R pružiny a stabíky... bohužel přitem sa zistilo, že jeden tlumič teče (a to po pouhých necelých 6 letech a 48tis km...jj, už ani v Reichu to není, co bývalo....), takže aji tlumiče budou funglovky (adaptivní OEM BMW)... ač zimní potfor, začínám se těšit na jaro...
- pavproch
tak to bylo videjo, no... halt starý člověk sui už nepamatuje..
http://e89.zpost.com/forums/showthread.php?t=1057115
http://e89.zpost.com/forums/showthread.php?t=1057115
- pavproch
Tak až sem do Francie za mnou došly dobré zprávy ohledně m4Zlikovy proměny.... diff 5.00 je tam včetně kardanu ze Z4 e85 3.0Si, tvrdší pružiny a stabíky H+R taky (prý se muselo upravovat uložení zadního stabiku, to co dodal H+R nefungovalo - sevřelo ho nafest, takže nemohl stabíkovat....)
Začínám se těšit na jaro... i dyž při pohledu z wokna (tady v Le2Alpes od včerejšího večera asi půlmetr a furt sype o dušu) ne až zas tak moc...
Začínám se těšit na jaro... i dyž při pohledu z wokna (tady v Le2Alpes od včerejšího večera asi půlmetr a furt sype o dušu) ne až zas tak moc...
- pavproch
Tak m4Zlik je ready na sezonu.... diff, tlumiče, pružiny, stabíky.... třmeny namalované ///M modrou, celý umytý a vyblyskaný voskem na Rollsy... aji motor umytý (což je vždycky u "starého" auta podezřelé...
)
Bo bylo venku sněžení (a m4Zlik je na letních a hlavně bez HAV), taxem ho nezkúšal, ale úpravce s tím pro kontrolu jel a prý to fčíl s kratším diffem jede jak okruhová ///M3 e46... to sem fakt zvědav :lovestruck:

Bo bylo venku sněžení (a m4Zlik je na letních a hlavně bez HAV), taxem ho nezkúšal, ale úpravce s tím pro kontrolu jel a prý to fčíl s kratším diffem jede jak okruhová ///M3 e46... to sem fakt zvědav :lovestruck:
- pavproch
Tak, m4Zlik už je zase spinkající doma v garáži, pod plachtou... a vzbudí sa až 1.dubence...
Vzhledem k množství toho bílého studeného, co tady u nás máme, mi byl přivezen na vleku, takže sem s ním popojel jen 30metrů od vleku do garáže... čili moje jízdní průjmy z kratšího diffu, tvrdších a kratších pružin, tvrdších stabíků, nových DCC tlumičů a geošky nastavené neutrálně až lehce do agresivna sou nula-nula-prd.... takže průjmy až 1.dubence nejdříff, no...
I dyž pár postřehů mám: po vosku na Rollsy sa fakt blyská jak psíkulky a modrá barva třmenů se fajně doplňuje s modrým lemováním nových ///M koberečků....
Vzhledem k množství toho bílého studeného, co tady u nás máme, mi byl přivezen na vleku, takže sem s ním popojel jen 30metrů od vleku do garáže... čili moje jízdní průjmy z kratšího diffu, tvrdších a kratších pružin, tvrdších stabíků, nových DCC tlumičů a geošky nastavené neutrálně až lehce do agresivna sou nula-nula-prd.... takže průjmy až 1.dubence nejdříff, no...
I dyž pár postřehů mám: po vosku na Rollsy sa fakt blyská jak psíkulky a modrá barva třmenů se fajně doplňuje s modrým lemováním nových ///M koberečků....

- pavproch
pavproch fčíl na AF.cz píše:Jaxem tu psal o tym přepínání v hlavě na "léto", taxa mi to neska přepnulo anjcvaj....![]()
Neska bylo první jarní větrání vlasů... ale jen asi 30km (k benzince dofouknout kola a mírnou oklikou přes Soláň z5).... :p Sic zoncna sfítí, tak je ještě zimečka na pacinky....![]()
První jízdní dojmy po zimních úpravách ve zkratce:
m4Zlik to přes zimu nezapoměl, a já asi taky ne....![]()
A fčíl podrobněji:
- tužší a kratší pružiny a stabíky to docela fest přitvrdily.... fčíl sou nejměkčí částí podvozku OEM adaptivní tlumiče (i ve "sport" se zdají být krapet měkší a houpavější, než by se slušelo k přitvrzenému podvozku, ale asi si na to pude zvyknout...
- investice do zkrácení diffu byla velmi, velmi výnosná..... ty woe, to fčíl jede jak z praku.... jednoznačně nejpomalejší částí auta je fčíl řidič....![]()
- elektrický posilovač ve "sport" je oproti hydraulice (mám fčíl v 3er komplet novou převodku řízení i čerpadlo) úplně "němý" (neřekne ale lautr vůbec nic o tom, co se děje pod předníma gumama), zato je až nepřiměřeně tuhý..... chjo no, proč? (to tam dali?)
Ve čtvrtek má být až prý 23st, takže asi budu větrat vlasy poněkud důkladněji....![]()