Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

e90 preface (N52B30) - "brambor2"

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
pavproch

Re: e90 preface (N52B30) - "brambor2"

#1141 Příspěvek od pavproch »

Co myslíte, "riskovat" s firemní pojistkou na autovrak?

Hledám fšudemožně úspory (nejen soukromě ale i firemně, dyž mi firma skomírá), (firemní) brambor2 je už autovrak MY2006 (ale já vůči němu stále :lovestruck:), co dybych u něj ušetřil na pojistce - neska full POV+HAV+skla s malou spoluúčastí a max plněním - a předělal ji jen na ze zákona povinnou POV s nejnižším možným plněním+skla?
U Pindice (taky MY2006) sem přesně tohle udělal už před lety, paxem sice asi rock z teho byl připosratý, jaxem se bál "codyby", ale nakonec mě to přešlo a už s tím nějak žiju smířen a platím soukromě "málo"...
Allianz + mám dyžtak čas do zač. březence to změnit na další období...

Je tu něgdo s podobným firemním autovrakem, kerý má jen POV? Jaké pocity/zkušenosti z teho?

A ešče jedna zvídavá otázka, tentokráte ne o firemních penězích (ty budu muset Michalovi dát tajatak) ale technická: Předpokládám-li, že ten málo jetý N52 z Říše přivezou, KDY HO DO BRAMBORA2 IN(G)STALOVAT?
Nejpozději 26.březence musím na STK - swapovat před anebo až po? (Prozatím stále ale yezdím se starým, olej žroucím, ale yezdim...)

EDIT po napomenutí na AF.cz:
Spectral píše: Udělal bych ten swap hned, ASAP. Jednak kvůli tomu, abych případný problém s novým motorem odhalil hned a ještě to i reklamoval (po tom měsíci se už s tebou nikdo bavit nebude a celkově ochota prodejce něco řešit bude s každým dalším dnem po doručení nižší a nižší), a jednak proto, že není na co čekat. Rovnou si při tom velkém servisu auto připravíš i na STK, aby bylo celkově ready. Tvůj servisák bude určitě schopen při prvotní kontrole na zvedáku říct, kdyby byl nějaký vážný problém, pro který bys na STK neprošel a swap ani nezahajovat. Pokud nic takového neobjeví, tak po úspěšném swapu snad musíš projít.
Dík. Kura to mě nenapadlo (ref případný problém/reklamace do Říše řešit neodkladně po doručení do CZ), holt geront, je to (občas) už i s logickým myšlením napikaču. Jo, dyž ten N52 bude, taxe s Michalem domluvím asap.