Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 740d - rachtání při přidání plynu
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, již delší dobu mám takový problém, nic to neovlivňuje, jen je to nepříjemné a dnes jsem se rozhodl tomu věnovat chvilku.
Při běžícím motoru (bez něj to nedělá) při lehkém ale opravdu stačí lehkém sešlápnutí plynu ani nemusí jít do otáček někde něco vrže nebo spíše rachtá. Zvuk jsem vypozoroval vycházející jakoby za předním levím kolem. Je to slyšet i když parkují v garážích a popojíždím tam. Natočil jsem i nějaké to video a slyšet to tam je sem tam chvílema to zarachtá. Pokud se rozjedu už o něco více tak se to neprojevuje doku nepustím plyn a znovu ho mírně nesešlápnu.
https://1drv.ms/v/s!Ao_fy4G1t2Q3jJoDH08-LqUrgv1pRg
Budu rád za jakékoliv podměty a připomínky co to může dělat a jak to opravit. Děkuji
Při běžícím motoru (bez něj to nedělá) při lehkém ale opravdu stačí lehkém sešlápnutí plynu ani nemusí jít do otáček někde něco vrže nebo spíše rachtá. Zvuk jsem vypozoroval vycházející jakoby za předním levím kolem. Je to slyšet i když parkují v garážích a popojíždím tam. Natočil jsem i nějaké to video a slyšet to tam je sem tam chvílema to zarachtá. Pokud se rozjedu už o něco více tak se to neprojevuje doku nepustím plyn a znovu ho mírně nesešlápnu.
https://1drv.ms/v/s!Ao_fy4G1t2Q3jJoDH08-LqUrgv1pRg
Budu rád za jakékoliv podměty a připomínky co to může dělat a jak to opravit. Děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
To sice nejsou, ale zvuk se může tím místem šířit. Mrknul bych, jestli se při tom zvuku nerozkmitá napínák. U 330d mně to dělalo něco podobného, jenom při jemném sešlápnutí mně to zarachotilo. Při tahu a volnoběhu klid, pak při studeném motoru to bylo taky znát. Po netu je to těžký. Mně něco chrastilo taky a většina lidí si myslelo, že to může být rozpadlá vodící lišta na řemenech a nakonec vyčochtané ložiska na vodících kladkách.Dragonerix píše:vtom se nevyznám takže nevím, nevylučuji to ale nemyslím si, osobně bych řekl že to dělá něco za co plynový pedál tahá...
EDIT: navíc ro jde z poza kola, tam řemeny snad nejsou ne?
Jestli myslis ten zvuk jako kdyz se hrabes v brasne s naradim (podobnejsi prirovnani me nenapadlo), tak to asi nebude nic s motorem ani prislusenstvim, kdyz to dela i bez zmeny otacek. Taky to malinko zni jako nejaky velky rele
Nevim kde jsou na plynovym pedalu nejaky snimace a jestli jsou pristupny pro manipulaci, ale zkusil bych s nima nejak zakvrdlat nebo je odpojit, jestli to bude mit vliv. Strelim hooodne od boku, souvislost s el. parkovaci brzdou?

-
- Kontaktovat uživatele:
no souvislost s parkovací brzdou... někdy se mi stane že jde zapnout až když ujedu třeba 5km... a někdy rovnou, takže netuším
možná? každopádně ano ten zvuk zní jako relé
proto mě původně napadlo to že plynový pedál za něco tahá co někde dře, vrže
Dnes jsem ověřoval rozvody u motoru a byly dělané v 160000 a auto má 200384Km aktuálně, tedy rozvodama či vodící lištou to nebude.

Dnes jsem ověřoval rozvody u motoru a byly dělané v 160000 a auto má 200384Km aktuálně, tedy rozvodama či vodící lištou to nebude.
No já jsem měl na mysli mikrořemeny, ne rozvody, řemeny co pohání altík a servo. No plynový pedál podle mě pohybuje potenciometrem, z kterého jde signál do řídící jednotky a pomocí další veličin vyhodnotí, jak hodně otevřít servomotor na škrtící kladce. Pochybuji, že to jde přes nějaký relé. Aspoň takhle nějak funguje Jednoduché MPIčko.
-
- Kontaktovat uživatele:
prostě když sešlápnu plyn od 0% plynule do 100% tedy teoreticky 100% max sem to nechal na 3k dál sem to nedával tak to zachrastí skutečně jen na 1% a pak už dál nic... prostě to sepnutí bych řekl... je jedno kolik jedu nebo zda stojím prostě když se rozjedu třeba 50km/h a pustím plyn a zase sešlápnu tak v tom 1% to zase zarachtá, je to dobře slyšet v garážích když tam popojíždím
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: