Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - brutální vibrace volant/auto
Jenom pro zajímavost
http://www.youtube.com/watch?v=Sgsh0clROBY
V popisu píše
1) The car was a bit bouncy on certain, but not all speed ramps
2) The steeringwheel could shake violently on certain. but not all rigdes on the highway
3) The car suffered from a permanent shimmy @ 120km/h that could not be solved by numerous wheel balancing actions with brand new tires, including road force balancing and replacement of tension struts did not help either...
Ten poslední bod je přesně ono - při 120 km/h mi to prostě hejbe volantem doleva doprava.
Fórum kde to přímo rozebírá
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=650193
http://www.youtube.com/watch?v=Sgsh0clROBY
V popisu píše
1) The car was a bit bouncy on certain, but not all speed ramps
2) The steeringwheel could shake violently on certain. but not all rigdes on the highway
3) The car suffered from a permanent shimmy @ 120km/h that could not be solved by numerous wheel balancing actions with brand new tires, including road force balancing and replacement of tension struts did not help either...
Ten poslední bod je přesně ono - při 120 km/h mi to prostě hejbe volantem doleva doprava.
Fórum kde to přímo rozebírá
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=650193
janys píše:Tak ono s tím mým autem to bylo zajímavý - kupoval jsem ho s tím, že to byl služebák a dostal jsem k němu dokonce seznam faktur a jejich částek, takže to vypadalo, že to auto má suprovou servisní historii.
Jenže to asi až tak horký nebylo, mechanik říkal, že ty tlumiče tam jsou ještě úplně původní a nikdo na ně nesáhl - 450 000 km))
O těch repasech vím, jenom jsem na ně neslyšel snad žádný reference.
Joo, to si vybavuju - to bylo auto ředitele Brisku v Táboře, kde Snejk odhalil finanční podvody,ne?

Tak zase na druhou stranu, pokud vydrželi 450tis km na českých silnicích, tak smekám. V německu možná, ale tady bych to viděl na malej zázrak...
K testu tlumičů na STK - kdysi tady jeden člen psal, že když šel dělat tenhle test, tak vysledek byl vždycky podle toho, co tomu mechanikovi řek - budˇ špatný nebo OK. Dle mého ty EDC tlumiče asi nepůjdou testovat konvenční cestou ne? Když maj dva režimy.. Ale pouze hádám

A nemohlo by to být třeba něco s DD? Dělá to i na rovině, nebo jenom v zatáčkách? Nebo to řízení, někdy v něm ťuká a je třeba ho repasovat...
Ten volant lítá doleva doprava kdekoliv - na rovině, v zatáčkách, v kopci... prostě to má nástup někde kolem 100-100 km/h, nejvíc to hází kolem 130.
Bylo mi řečeno, že jak jsou špatné tlumiče, tak kola prostě pořádně nesedí na vozovce a skáčou nahoru dolů - a tím to škube volantem. Že prej v tom jezdit je o držku, protože jak se vezme výmol, tak to hází auto na stranu. Já prostě jezdím relativně normálně, moc tomu nenakládám a netahám to auto někam na limit, tak to nedokážu pořádně posoudit, jestli to ještě je ovladatelný nebo už to je za hranou.
Ono testovat to na našich silnicích, to je taky pakárna. Jel jsem s tím po D8, kde je za Prahou novej asfalt a házelo to taky, i když asi míň.
No a pak člověk začne bejt úplně přecitlivělej a cejtí každej kamínek, jak se na to soustředí. Třeba jsem zastavoval na parkovišti z poměrně velký rychlosti a jak jsem to zadupnul a auto zastavilo, tak se zepředu ozval zvuk jak když skáčete po starý železný posteli... takový vrzání pružin a tak
Bylo mi řečeno, že jak jsou špatné tlumiče, tak kola prostě pořádně nesedí na vozovce a skáčou nahoru dolů - a tím to škube volantem. Že prej v tom jezdit je o držku, protože jak se vezme výmol, tak to hází auto na stranu. Já prostě jezdím relativně normálně, moc tomu nenakládám a netahám to auto někam na limit, tak to nedokážu pořádně posoudit, jestli to ještě je ovladatelný nebo už to je za hranou.
Ono testovat to na našich silnicích, to je taky pakárna. Jel jsem s tím po D8, kde je za Prahou novej asfalt a házelo to taky, i když asi míň.
No a pak člověk začne bejt úplně přecitlivělej a cejtí každej kamínek, jak se na to soustředí. Třeba jsem zastavoval na parkovišti z poměrně velký rychlosti a jak jsem to zadupnul a auto zastavilo, tak se zepředu ozval zvuk jak když skáčete po starý železný posteli... takový vrzání pružin a tak
sou oskákaný gumy?
ještě jeden test
najdi pěknou cestu kde mužou jet dvě auta vedle sebe a spolujezdec v druhym autě at sleduje co dělaj ty kola, klidně někde na hrbolech, uvidíte co to kolo bude dělat, špatny tlumiče jdou vidět, často vidím jak předjíždím auto které ma v prdeli tlumiče a kolo mu kmitá jak šileny
ještě jeden test
najdi pěknou cestu kde mužou jet dvě auta vedle sebe a spolujezdec v druhym autě at sleduje co dělaj ty kola, klidně někde na hrbolech, uvidíte co to kolo bude dělat, špatny tlumiče jdou vidět, často vidím jak předjíždím auto které ma v prdeli tlumiče a kolo mu kmitá jak šileny
Snejk to nebere, takže tady je video 
http://www.youtube.com/watch?v=ln6Qt9TYj3s
0:30-4:30 pomalá jízda 40/50
4:30 začíná rychlejší jízda
od 8:55 zase klidná jízda
Jel jsem po úplně obyčejných pražských silnicích, nevybíral jsem záměrně žádnej velkej tankodrom, ale výmoly tu pochopitelně jsou. To je hodně vidět o těch 8:55
No, sice kamerka má obraz jak mobilní foťáky před osmi lety, ale řekl bych že aspoň něco vidět je. Ještě dotaz - co třeba výměna oleje v dynamic drive?

http://www.youtube.com/watch?v=ln6Qt9TYj3s
0:30-4:30 pomalá jízda 40/50
4:30 začíná rychlejší jízda
od 8:55 zase klidná jízda
Jel jsem po úplně obyčejných pražských silnicích, nevybíral jsem záměrně žádnej velkej tankodrom, ale výmoly tu pochopitelně jsou. To je hodně vidět o těch 8:55
No, sice kamerka má obraz jak mobilní foťáky před osmi lety, ale řekl bych že aspoň něco vidět je. Ještě dotaz - co třeba výměna oleje v dynamic drive?
Mam rovnaky problem , vymenene komplet predna aj zadna naprava okrem tlmicov tie su zle to viem no pri jazde to necitit, okolo 100 az 110 zacne vybrovat volant dost silne, myslel som ze krivé disky dal som skontrolovat prevazit ziadny vysledok, geometria cerstvo nastavena, takze uz len tie tlmice asi zostava vymenit. zaujimave je ze auto nelieta po ceste drzi stopu neskace co by pri ko tlmicoch asi malo ,
zajed na test tlumičů, na testu nech auto nastartované a nastav EDC nejprv na komfort a pak na sport, test udělej při obojí, na STK najdou i nějaké vůle, ale né všechny.
osobně doporučuju dát to auto někomu kdo má s E65 zkušenosti, ted sem tu jedno takové měl, pán jezdil kde mohl ale špatné dvě ramena mu nenašli
hlavně že mu měnili furt dokola kotouče.
osobně doporučuju dát to auto někomu kdo má s E65 zkušenosti, ted sem tu jedno takové měl, pán jezdil kde mohl ale špatné dvě ramena mu nenašli

takzte jeden postreh, demontoval som P P tlmic zlozil pruzinu odskusal tlmic ( dnu piest ziadny odpor von kladol normal odpor) taze ko. Namontoval som ten tlmic do auta a cuduj sa trasenie prestalo. takze nove ramena po geomet. trasenie po demont.- namont. tlmica netrasie. Kedze boli tlmice ko kupil som nove namontoval zase trasie. bol som na geometrii nastavena presne dozeral som na to stale trasie. Uz ma z toho ide porazit. Nejaka rada nad zlato ???????