Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65 Pojistka
-
-
tak když to buchne dostane 150tis a ještě e65ku prodá na díly a bude mít dalších 80tis to jde...
2tis spoluúčast mi přijde super.
Jen at vás netrefí nějakej polák v polsku či jinde. Kamarád se přetahuje s pojištovnou o prachy už 4měsíce ... a furt nic ... a to vše řešila policie i naše pojištovna že má vše co je třeba ... prostě pojištovny jsou pěkné kur.y a pokud mohou vyjebou s každým.
2tis spoluúčast mi přijde super.
Jen at vás netrefí nějakej polák v polsku či jinde. Kamarád se přetahuje s pojištovnou o prachy už 4měsíce ... a furt nic ... a to vše řešila policie i naše pojištovna že má vše co je třeba ... prostě pojištovny jsou pěkné kur.y a pokud mohou vyjebou s každým.
To má logiku, ale co v případě krádeže?
Každopádně myslím, že auto by bylo ideální pojistit přesně na jeho hodnotu, kterou by pojišťovna vyplatila v případě krádeže nebo totálky. Jak ale tuto částku zjistit? Vyžádat si ji po pojišťovně těsně před uzavřením smlouvy s garancí, že se nebude snižovat po celé pojistné období?
Mě by se líbilo, kdyby šlo pojistit auto na konkrétní částku, u které bych měl jistotu, že mi ji pojišťovna proplatí. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Každopádně myslím, že auto by bylo ideální pojistit přesně na jeho hodnotu, kterou by pojišťovna vyplatila v případě krádeže nebo totálky. Jak ale tuto částku zjistit? Vyžádat si ji po pojišťovně těsně před uzavřením smlouvy s garancí, že se nebude snižovat po celé pojistné období?
Mě by se líbilo, kdyby šlo pojistit auto na konkrétní částku, u které bych měl jistotu, že mi ji pojišťovna proplatí. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
A na to jsi přišel jak?Filozof píše:tak když to buchne dostane 150tis a ještě e65ku prodá na díly a bude mít dalších 80tis to jde...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já měl komplet s havarijkem za 21tis, ale po 2 měsících mi přišel papír, že mám doplatit cca 20tis. Když jsem zjišťoval co a jak, tak ta kunda, co mi to uzavírala, asi lhala nebo co a žádnou slevu jsem nedostal. Takže jsem havarijko zrušil.
pojištění na all risk, na 450tis, skla na 20tis. Spoluúčast 10%. Cenově to vycházelo cca 45tis bez slev. Udajně jsem podle té kundy dostal od regionálního ředitele slevu 45%. Jen tak nějak o ní nikdo v Allianz nevěděl... :-D
Podle mne je havarijko důležité, ale ne každý chce platit takový ranec. Kór když se nemusí nic stát. Ano, pokud měl jistotu, že budu mít za ten rok škodu třeba 100tis, tak jim klidně dám 40tis. Bohužel mám špatný zkušenosti se zmrdama, co jezdí jako technici odhadovat škody. Řešil jsem to 2x a vždy byla cena tak o 25% nižší.
Na druhou stranu, pokud nejsem vinník já, tak to jde z pojistky toho druhého. Vandalismus a přírodní věci jsou fajn, ale...
Začínám tak nějak docházet k názoru, že havarijko je fakt zbytečná věc
pojištění na all risk, na 450tis, skla na 20tis. Spoluúčast 10%. Cenově to vycházelo cca 45tis bez slev. Udajně jsem podle té kundy dostal od regionálního ředitele slevu 45%. Jen tak nějak o ní nikdo v Allianz nevěděl... :-D
Podle mne je havarijko důležité, ale ne každý chce platit takový ranec. Kór když se nemusí nic stát. Ano, pokud měl jistotu, že budu mít za ten rok škodu třeba 100tis, tak jim klidně dám 40tis. Bohužel mám špatný zkušenosti se zmrdama, co jezdí jako technici odhadovat škody. Řešil jsem to 2x a vždy byla cena tak o 25% nižší.
Na druhou stranu, pokud nejsem vinník já, tak to jde z pojistky toho druhého. Vandalismus a přírodní věci jsou fajn, ale...
Začínám tak nějak docházet k názoru, že havarijko je fakt zbytečná věc
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
Prave me to zajima jak to majitele techto dnes uz starych aut resi protoze me zkusenosti jsou v podstate negativni pokud to neni nove auto.
Co jsem videl a mam zkusenost pojistovna vzdy dela velke problemy a v podstate jsem jeste nezazil aby komukoli vyplatila treba castku na kterou se havarijko sjednalo. Co mi prijde jako uzitecne je proti vandalismu a pripadne na castku treba do 200k jelikoz ikdyz jsi vuz pojistite na 350k pojistovna vam to na 99% za starou sedmu nevyplati.
Ono pokud bych si mohl byt jistej ze rocne zaplatim 25k pojistku a kdyz se mi cokoliv stane pojistovna bude plnit a rychle pak by to nebyl problem ale tak to opravdu neni a pak mi to opravdu prijde tak nejak zbytecne.
Napriklad ALLRISK u allianz tam ani nelze sjednat u auta starsiho 7let havarijko pro pripad havarije a max sjednana castka je tusim 150k.
Co jsem videl a mam zkusenost pojistovna vzdy dela velke problemy a v podstate jsem jeste nezazil aby komukoli vyplatila treba castku na kterou se havarijko sjednalo. Co mi prijde jako uzitecne je proti vandalismu a pripadne na castku treba do 200k jelikoz ikdyz jsi vuz pojistite na 350k pojistovna vam to na 99% za starou sedmu nevyplati.
Ono pokud bych si mohl byt jistej ze rocne zaplatim 25k pojistku a kdyz se mi cokoliv stane pojistovna bude plnit a rychle pak by to nebyl problem ale tak to opravdu neni a pak mi to opravdu prijde tak nejak zbytecne.
Napriklad ALLRISK u allianz tam ani nelze sjednat u auta starsiho 7let havarijko pro pripad havarije a max sjednana castka je tusim 150k.
jimmyhendrix píše:
Ja ma zrovna havarijni u Allianz. Predtim e61 jsem mel taky a pri poskozeni narazniku a svetel plnili uplne bez problemu v plne vyssi. Cca 81t.
to je divny, vím o tom, že to na netu tak mají, ale když jsem řešil "falešnou" pojistku přímo v Allianz, tak jsem si klidně mohl pojistil auto na ALL RISK a neměli s tím problém. Jen to díky předchozím zkuveným penalizacím ze 2 vandalizací, byla částka cca 60tis.
Jak jsem psal, r.v. 2006, hodnota 450tis.
Jak jsem psal, r.v. 2006, hodnota 450tis.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex