Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - standklima(dálková klimatizace)
Aby byla klimatizace nezávislá, musela by fungovat nezávisle na nastartovaném motoru (jako např. Webasto). Tohle je pouze dálkové startování, uměly to alarmy SUN1 nebo Magicar už před 20 lety. Dnes bych volil spíš ovládání přes GSM modul a nějakou app do mobilu
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
To jo, ale pořád je to omezený dosahem, v dnešní době bych upřednostňoval ovládání přes GSM modul, nehledě na to, že ten může komunikovat i s alarmem nebo imobilizérem. Ale fičura je to dobrá.JaraX píše:...ale origo řešení je origo řešení.
nevím jestli jde standklima i přes termocall, ale mě to vyhovuje dost, včera jsem zkoušel dosah a je to víc jak 150m, (musel jsem tam jít pešky a dál se mi nechtělo
) ,ale když jsem někde s malym a vidím z okna ja pere slunko du auta,tak to před odjezdem cvanku a necham vyklimovat.
ale předělat to na neorigo GSM by nebyl celkem problém

ale předělat to na neorigo GSM by nebyl celkem problém
jednu chvíli jsem o ní uvažoval také, ale když jsem zjistil, že to není pravá nezávislá klima, nejsem si jistý jestli to chci dodělat. Co jsem ale četl, měla by existovat TermoCall jednotka jak na webasto tak tohle. A tuším, že na iTunes je i snad nějaká aplikace přímo od BMW na ovládání. Takže pokud by to šlo řešit přes GSM byla by to bomba.
Na kolik Tě to přišlo JaraXi, jestli to není tajné.
Na kolik Tě to přišlo JaraXi, jestli to není tajné.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
no kurevtore, doporučím ti koupit si nějakýho šádezmrda nebo čtyřikroužky pro teploušky, BMW má přece tak hrozně nekvalitní interier a tak drahý provozkurevtor píše:"Kategorie: Zvířata a domácí mazlíčci"![]()
![]()
Dobrá práce, ale upřímně řečeno mi to připadá zbytečné. Mnohem užitečnější mi připadá solární šíbr u Audi, který nezatěžuje baterku, nežere palivo a funguje automaticky... Ale vy nesnášíte audiny takže solární šíbr je podle vás jistě to nejhorší na světě![]()

k čemu solární šíbr, jo vyvětrá ti, ale stejně se dostanu max na teplotu co je venku, a to se musí ještě hodně snažit, nebo ti udělá v 35C v autě 20C?

hmm, tak to je super. Teď už jen sehnat ten ovladač a přijít na to, jestli to má opravdu TermoCall jak jsem psal...Ori94 píše:4k za ovladač, pak už se to jen nakoduje
ok, ale i tak jablíčkáři to pochopí...JaraX píše:App Store
ano nesnášíme čtyřkroužky pro teplošky. Ale solární panel, který by uměl klimatizovat bych klidně v autě kousnul. Ale ne šíbr... :-Pkurevtor píše:Ale vy nesnášíte audiny takže solární šíbr je podle vás jistě to nejhorší na světě
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Jardo, mrkni jestli to máš dobře nakódovaný a neruší to okolí. Rusákům se prej sám od sebe startuje Sojuz zaparkovanej u ISS
proč bys nemohl?Angelos píše:Přesně, k čemu je pak šíbr, když se nemůžu večer dívat na hvězdykurevtor píše: Ale vy nesnášíte audiny takže solární šíbr je podle vás jistě to nejhorší na světě![]()

jinak osobně bych ten solární šíbr asi oželel, myslím, že to není tak účinný jak se audi snaží prezentovat.
JaraX: díky za doporučení, ale já svoji Audi už mám. A snad bude časem i ta A8 4.2i, chtěl jsem ji teď v létě, ale rozhodl jsem se pro jinou magořinku

s tim šíbrem máš v podstatě pravdu, on umí jen větrat, ne chladit. Ale tím, že auto by bylo vevnitř rozpálený a ten šíbr to větrá tak tím to vlastně chladí

každopádně v e65 solární šíbr fakt nepotřebuju, stačilo by mi, kdyby S358A fungovalo tak jak sem si myslel, že bude fungovat

nebylo by marné si dálkovým ovladačem zapnout klimu auta stejně jako webasto v zimě tak by klima zapla a vychladila auto a pak by člověk přišel do auta kde bude krásnejch 20-24 místo venkovních 40-50C na slunci.
V autě dokáže bejt klidně 60C když jsou ty vedra.
Klidně si to změřte teploměrem kdo nevěří. Třeba tím laserovým. je to mazec...
V autě dokáže bejt klidně 60C když jsou ty vedra.
Klidně si to změřte teploměrem kdo nevěří. Třeba tím laserovým. je to mazec...
Filozof: srovnání s webastem není podle mě korektní..... Osobně by mi dávalo větší smysl, kdyby si "uživatel" mohl zapnout funkci v autě a auto by potom udržovalo určitou teplotu samo prostě podle termostatu. Tzn. necháš auto na rozpálenym parkovišti u lidlu - tak to zapneš. Necháváš auto někde na 5 dní - tak to nezapneš. To s tím dálkovým ovládáním mi připadá ne tolik užitečné.
ale i webasto je tak, že se v kontrétní hodinu nebo tvůj povel zapne. Takže to funguje úplně stejně, ne?
Ano, bylo by super, aby oboje fungovalo, takže se nastavíš teplotu a ono ji to udržuje. Prostě takové pojízdná lednička, co je udržuje 21st a jedzní na benzín
Ano, bylo by super, aby oboje fungovalo, takže se nastavíš teplotu a ono ji to udržuje. Prostě takové pojízdná lednička, co je udržuje 21st a jedzní na benzín

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex