Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - kamienok a prasknuté čelné sklo
pojistitelem je Česká pojišťovna, ale mám to přes brokera... takže mám jakoby svou flotilu a max. bonusy a proto mám celkem příznivé ceny... ale na bramoboráka platim podle mě zbytečně moc.. něco přes 25 ročně myslim
pivasek: těch 13 litrů ročně to je all risk se vším všudy? Kolik máš min. spoluúčast v Kč? Jestli je to tak tak bych asi přešel k nim
je to běžná ceníková cena nebo je v tom nějaký známý apod.? 

Je to allrisk se vsim vsudy a min. spoluucast 5tis kc. Mam to pres kamaradku, ktera dela u maklerske firmy Casensky & Hlavaty. Generali vyslo uplne suverenne nejlip. U ostatnich pojistoven ji to same vychazelo od 25 do 45tis, pri max bonusech. Smlouvu tam mam 2 roky. Je v tom i nejaka docela slusna asistencni sluzba, zrovna v pondeli jsem ji vyuzil pri poruse. Prijela pro me behem 20min odtahovka, nalozili sedmu a odvezli ji zdarma 125km k Jaraxovi 

seš si tím jistý? Zrovna nedávno jsme to řešili se Snejkem. Neoriginální skla, pokud mají antireflexní vrstvu, tak jediný originál má tu fólii dotažnou až opravdu do krajů. Snejk má neorigo a díky nedotažené fólii se mu blbě láme světlo a říkal, že mu to vadí.palciatko píše:Takže sklo som nakoniec vymenil a zaplatil z vlastného (410EUR, Hornet), sklo má rovnaké featurky ako sklo pôvodné.
Ďakujem za rady. :)
P.
Jinak mám i zkušenost, že neorigo stojí za hovno, je prostě nějak jinak udělaný, brátálně na tom vržou stěrače a asi je i jinak zaoblné, protože stěrač u spolujezdce nedoléhá tak 15cm. Tudíž, za mě jedině originál, ikdyž to není levná záležitost.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
:-D :-Dkurevtor píše:to musel jít JaraX do kolen když to tvoje auto dovezli ne? Na plaťáku k němu přece jezdí jen diesly :-D :-D ;-)
Já před měsícem pojišťoval svou 750 a byl to docela ranec. Ukecal jsem tu bábu, ta ukecala regionálního ředitele a dostal jsem slevu 45%. Celkem jsem platil na all risk, pojištění skel na 30tis. částku 20tis. U Allianz. K jiné pojišťovně bych ani nešel, nechtějí plnit a už jsem to slyšel od plno lidí. Nalákají tě na cenu, ale když mají plnit, pošlou tě do prdele
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
to ano, raději platit pár palackejch navíc u seriózní pojišťovny než pak řešit, že neplní... ale ono je to případ od případu taky, já právě slyšel i dost negativních hodnocení na allianz, že raději pošlou x právníků než aby plnili... dvacka ročně je celkem už v poho... když ale člověk koukne na net a spočítá mu to 53 tisíc až 134 tisíc za rok tak to není hezký pohled 

souhlas, že cenz na netu jsou až úchylný... Řekl jsem té bábě, že těch 40tis je moc a nedám to. Sama se nabídla, že zkusí slevu u ředitele, já jen uvedl, že max. co jsem ochoten zaplatit je 20tis. Na štěstí to klaplo...

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
te 760 umřela jen vodní pumpa, žadný vstřiky, turba, apod jak u dieselu, kdyby dolíval hodně vody tak s tím normálně dojede, ale proč to trápit když je odtah zdarma? pivasek vlastně ještě ušetřil za benzín

allianzka, generali a uniqua platí pefrektně, nikdy žádná výhrada k žadné opravě, vždy vše bez problému zaplaceno,
čemu se ale všichni vyhněte je česká pojištovna, ti absolutně neplní a se vším dělaj problémy.

allianzka, generali a uniqua platí pefrektně, nikdy žádná výhrada k žadné opravě, vždy vše bez problému zaplaceno,
čemu se ale všichni vyhněte je česká pojištovna, ti absolutně neplní a se vším dělaj problémy.
ale jinak k pivaskovi, je to jeden z mých nej zakazníků, pokud je na autě nějaká záváda, tak to vždy nechá opravit kvalitně, žádné lepení, nahrazování apod, na autě má keramickou ochranu laku, pravidelně se mění všechny náplně apod. kůže dostává nejlepší péči
jako odměnu za to jak se ke svému autu chová má furt nějaké závady, zvláštní problémy které se vyhnou všem, defekty apod.
jako odměnu za to jak se ke svému autu chová má furt nějaké závady, zvláštní problémy které se vyhnou všem, defekty apod.
podle toho co mi říkal Snejk, keramika je překonaná a existuje něco lepšího. Také mi říkal, že mu to někdo dělá. Cena je cca 12tis. - možná více, ale určitě do 15tis. Ten človíček na to dává pak dva roky záruku a auto se jen oplachuje. Tak jsem to tedy pochopil. Sám o tom uvažuji až nechám opravit neduhy laku...
@JaraX: hmm, tak to není nejlepší zákazník, to je normální majitel BMW, resp, tak by měl vypadat. Ikdyž bohužel v našich poměrech je přístup lepení a nahrazování běžný. Také dělám pravidelný servis a péči - originální díly, kosmetika Swissvax. Chápu, že se chceš vychválit, protože Piváskovi děláš servis, ale v tuhle chvíli by se hodilo říci, že tu něco smrdí... :-D
@JaraX: hmm, tak to není nejlepší zákazník, to je normální majitel BMW, resp, tak by měl vypadat. Ikdyž bohužel v našich poměrech je přístup lepení a nahrazování běžný. Také dělám pravidelný servis a péči - originální díly, kosmetika Swissvax. Chápu, že se chceš vychválit, protože Piváskovi děláš servis, ale v tuhle chvíli by se hodilo říci, že tu něco smrdí... :-D

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Keramická ochrana stojí sama o sobě 1900,- Kč a záleží na tom, jak hodně je zachovalý lak na autě. Pokud by to bylo hodně poškrábané, tak by se měl člověk stejně vejít max do 8000,-. Většina si to ale holt nechá zaplatit, protože lidi pořádně nevědí. Někdo si za to vezme i 25tis
Ten výsledný efekt je brutální. Úplně neuvěřitelný lesk a auto je fakt jako zrcadlo. Nejvíc to je znát na tmavých barvách, ideálně na černé.
Jinak proti kokotum na parkovišti to určitě nepomůže, proti tomu nepomůže bohužel nic, ale zachrání to hodně. Já osobně radši u obchoďáku parkuju o 2 řady dál od posledních aut. Auto se určitě musí mýt, jen oplach nestačí, ale je to s tou keramikou o dost jednodušší.

Jinak proti kokotum na parkovišti to určitě nepomůže, proti tomu nepomůže bohužel nic, ale zachrání to hodně. Já osobně radši u obchoďáku parkuju o 2 řady dál od posledních aut. Auto se určitě musí mýt, jen oplach nestačí, ale je to s tou keramikou o dost jednodušší.
Ještě pro Hurvajse, kdyby jsi viděl, co jezdí k Jaraxovi na servis za domrdaný sedmičky a lidi na ty auta totálně serou, tak by jsi se nedivil, jak o mě píše...
A k té keramice, je to toto...
http://www.detailingpro.cz/pece-o-lak/o ... gloss-coat

A k té keramice, je to toto...
http://www.detailingpro.cz/pece-o-lak/o ... gloss-coat
nevím o čem přesně mluvil Snejk, jen si mapatuji, že se mu zmiňoval, že jsem keremickou ochranu už viděl a slyšel. On mi říkal, že člověk, který to dělá podíval, že to není keramika, že je to něco technologicky dál.
Na to abych viděl domrdaný auto, nemusím k JaraXovi - stačí se podívat do autobazarů. Vím, že drtivá většina lidí na auto sere, koupí levnou druhovýrobu / čínu. Já bych takové lidi věšel za koule do průvanu. Podle mne je jedno jestli to je BMW nebo pochcávka, ale při opravě by se měli používat originální díly.
Na to abych viděl domrdaný auto, nemusím k JaraXovi - stačí se podívat do autobazarů. Vím, že drtivá většina lidí na auto sere, koupí levnou druhovýrobu / čínu. Já bych takové lidi věšel za koule do průvanu. Podle mne je jedno jestli to je BMW nebo pochcávka, ale při opravě by se měli používat originální díly.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
já bych to asi s věšením za koule tolik nehrotil, jestli někdo servisuje svý auto drátama a izolepou tak je to jen jeho věc. Jasně, že by se to nemělo, ale to je každýho věc. Za co bych ale věšel za koule je parkování s koulí na vozejk. Jak je možný, že jezdí tolik aut s koulí, ale bez vozejku? Copak se to nemusí sundat, když nejedou s vozejkem?
vím, že je to radikální názor, samozřejmě si může servisovat jak chce, ale jde pak o další lidi, kteří pak koupí auto. Dost věcí nemusíš ani poznat a pak podobný šmejdy proklínáš. Jak jsem několikrát psal, zastávám názor, že pokud mám opici, musím mít na banány.
Co vím, tak koule nejsou sundavací v hodně případech. To že BMW a jiné lepší značky mají zasouvací nebo vyndavací, je spíše výjimka. Jestli do Tebe někdo vrací koulí nebo omlátí dveře je to tom, že onen člověk je prostě hovado. Stačí se podívat na silnice jaký jsou čeští řidiči kokoti a zmrdi... Pak se není čemu divit, že takovejhle dement to Tebe klidně vrazí kouli a odjede
Co vím, tak koule nejsou sundavací v hodně případech. To že BMW a jiné lepší značky mají zasouvací nebo vyndavací, je spíše výjimka. Jestli do Tebe někdo vrací koulí nebo omlátí dveře je to tom, že onen člověk je prostě hovado. Stačí se podívat na silnice jaký jsou čeští řidiči kokoti a zmrdi... Pak se není čemu divit, že takovejhle dement to Tebe klidně vrazí kouli a odjede

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex