Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 - volič převodovky jde ztuha

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
MadJohn

#1 Příspěvek od MadJohn »

Zdravím všechny. Dnes mi zničeho nic začal jít ztuha volič převodovky. Jde velmi ztuha a není ani poznat změna odporu když tam padne některý režim. Převodovka jinak funguje na 100% jak má. Čím to může být? Mám se bát že je to předzvuk že odchází? Díky za každou radu
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

muže to byt jen lanko ale taky problem v převodovce, zajet ke svymu mechanikovi at na to mrkne,
normann

#3 Příspěvek od normann »

měl jsem tento problém asi před rokem, zespod byl načatý bowden, který hýbe s kulisou na převodovce, moc jsem tomu nevěnoval ze začátku pozornost, projevovalo se to tzv. plíživým efektem, až jednoho dne to řazení šlo fakt ztuha, podíval jsem se na to zespod a už jsem to tam viděl, lanko bylo v bowdenu zarezlé, sotva se dalo řadit, sehnal jsem si bowden z jiného auta a řazení jde zas jako když to bylo nové, bowden jsem samože před instalací prostříkl asi wdečkem, nebo promázl grafitkou, to už si nepamatuju, jak jsem to promazal. je to už rok a řazení jde stále pěkně.
calif

#4 Příspěvek od calif »

kdybys chtěl mám na prodej celý volič za 300kč.... i s lankem
normann

#5 Příspěvek od normann »

vždyt ti píšu, že to mám už v pořádku.
jinak cena je hezká.
když se to porouchá, ozvu se, pokud to ještě budeš mít.
calif

#6 Příspěvek od calif »

:) já ho tímto nabízel Madjohnovi :) ale beztak to nikdo nechce, koupil jsem to kvůli dřevěný páce voliče, potřeboval jsem ji jako náhradní do doby než mi Dtomík přečalouní mou původní, ale beztak to nikdo nechce ani za ty 3 kila.... to si to radši nechám kdybych měl podobný problém s lankem....
normann

#7 Příspěvek od normann »

no jasně schovej to, časem se ti to může hodit, pak jako když to najdeš, někde to ulož, chleba to nežere.
Odpovědět