Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 745i -výměna ložiska->vytekl vnější homokyneťák VYŘEŠ

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bembik

#1 Příspěvek od Bembik »

Pěkné odpoledne přeji pánové,
opět bych potřeboval radu se "špekem"....V pátek jsme vytahovali polosu a měnili ložisko (zadní). Všechno super, ale nyní (po ujetí cca 1000km) jsem si všiml, že mám kopletně "zech*anej" podběh, kolo a vše okolo vnějšího homokyneťáku vazelínou. Manžeta je OK. Netušíte, kudy by mohla vazelí z homokyneťáku ven? Koukal jsem se, že náhrady kloubů se nedělají a co hůř - ani kompletních poloos.
Mockrát díky za tipy.
zzeli

#2 Příspěvek od zzeli »

Jste asi do ty manzety drbli. Po zahrati je vazelina tekutejsi a dik odstredive sile rada proleze i malinkou dirkou / netesnosti.
Bembik

#3 Příspěvek od Bembik »

Manžetu jsem sice jen okem kontroloval a vypadala docela OK - ale zítra půjde znova ven. Jen ať se připravím - nepraskají ty obaly homokyneťáku? Docela jsme ho tam na sílu nabíjeli...
zzeli

#4 Příspěvek od zzeli »

Obalem myslis to kovovy pouzdro? Ja ho jednou rezal flexou u Fabie a docela to dalo zabrat, byl to poctivej kus zeleza. A jeste pred tim rezanim jsme tomu ze vsech sil ublizovali kladivovitymi nastroji, ale nedalo se to :D
zzeli

#5 Příspěvek od zzeli »

Obalem myslis to kovovy pouzdro? Ja ho jednou rezal flexou u Fabie a docela to dalo zabrat, byl to poctivej kus zeleza. A jeste pred tim rezanim jsme tomu ze vsech sil ublizovali kladivovitymi nastroji, ale nedalo se to :D

EDIT: A jestli jsi mel manzetu dole a treba i pridaval mazivo, tak ho tam je treba ve vysledku moc a prska to ven pod jeste vetsim tlakem. Asi bych jen mrknul, jestli skutecne neni manzeta poskozena a jestli dobre drzi. Znova to vyndavat IMHO neni treba, bude to nejaka prkotinka. Pak bych to trochu ocistil a sledoval jestli to jeste porad dela bordel.
Bembik

#6 Příspěvek od Bembik »

Manžeta se právě vůbec nesundávala, pouze se vytáhla poloosa a dala zpět... Sundal jsem kolo, lehl pod auto a na manžetě jsem nic nepoznal... spíše to bylo zech*aný jakoby od toho tisícihranu.... kraj manžety byl docela čistej...
Bembik

#7 Příspěvek od Bembik »

Takže, včera rozebráno a homokyneťák je z takových dvou části - robustní kov a na něm je nalisovaný plech, na kterém je poté uchycena manžeta. Tento přechod nejspíš povolil a valila se tudy vazelína ven.
Řešení = obvařili jsme homokyneťák dokola a snad to bude dobrý :-)
zzeli

#8 Příspěvek od zzeli »

:thumbsup:
Koukam trochu voser, ale snad to bude drzet. Vazelina se nevypekla pri tom svarovani?
Bembik

#9 Příspěvek od Bembik »

Čeká mě technická, tak to zkontroluji tam a dám vědět..... Průser je, že vnější homokyneťák nelze koupit zvlášť, neexistují náhrady, takže jedině komplet poloosa za 17tis, což je docela úsměvné, ale věřím, že bude držet :-)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

bože vy jste hovada, obvařit poloosu :D
Bembik

#11 Příspěvek od Bembik »

Ostrava !!! :D
zzeli

#12 Příspěvek od zzeli »

Zavazicko na pneu to dohoni :D
Odpovědět