hurvajs77 píše:podle toho co jsem četl tady na fóru, tak 40d je opravdu průser. Někdo to snad přirovnal k nejhoršímu motoru, co BMW udělalo
ty jo tak to jsme asi četli stejný forum když jsem vybíral sedmičku tak jsem chtěl nafťáka, něco silnějšího... ale bohužel tady ty recenze na osmiválec 740d byly tak negativní, že jsem tuhle variantu vyškrtnul ze seznamu... ale docela by mě zajímalo v čem přesně je ten motor problémový. Chápu, že když se vysype turbo tak je to blbý, že se mění obě, ale co dál je tam tak problematický?
jen tak na okraj, 740d dá 745i v akceleraci, což? Ten zátah musí mít ropáček hodně slušnej
magyar píše:To áno, akurát že to je väčšinou na ceste do servisu :lol:
:smich2:
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Nevsiml jsem si ze by byla rychlejsi na rozjezd 745d oproti 745i.Pred 3 lety jsem to zkousel na srazu u Opavy,nafta me nepredjela ve dvou pokusech ani jednou.Tak asi spatna nafta nebo cip,nebo tak neco. .Pravda je ze ja mel nove pneu vzadu Pirelli,tudiz adheze ok a nehrabal,na rozdil od neho,ale to neni muj problem.Srovnani s 730d e65 byl uz rozdil tridy.
740d, 745d E65 je V8 ropák, co se tam sere? motor ani ne, ale spíš příslušenství, turba,navíc se musí měnit vše párově, nemuže jedno turbo tlačit 1,8 a druhy 1,6. u osmiválce je vždy nutno řešit vyvážení motoru. stejně jako u benzínového osmiválce člověk nemuže vyměnit jednu lambdasondu. dál to má vysokotlaky railovy čerpadlo, to odchází, navíc odchází i tlakový regulátor a snímač tlaku, k tomu odchází vstříky a je jich tam 8, má to 2x EGR, další problémy,
prostě to má smysl akorát tak nový, stejně jako 730D, která jak už má nějaky kilometry už je taky past, ale zdaleka ne takova jako V8Diesel
F01 740d už je N57S, tedy 3 litr s dvouma turbama, na to že je nafta je to super motor, navíc benzíny šli do sraček, 730D má velkou turbodíru, 750D je jen xdrive, takže 740d je u F01 jasná volba.
Také si říkám, že E65 je dobrá volba. Teď se 750Li jsem si udělal přípravu na spotřebu, aby to po naftě nebyl takový šok, a příští auto už bude 760Li... Jen mne trochu děsí ty benzinové motory v Fer... Ale uvidíme, myslím si, že dalších 10let klidně mohu mít E66 a nic vážného se nebude dít. E38 jezdí dodnes a některé jsou fakt pěkný kousky.
MOD fishmaker : smazána citace přímo předchozího příspěvku...doporučuju používat tlačítko ODPOVĚDĚT
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex