nevim přesně jak je to u E65, takže spíš obecně, ale asi to bude platit aj tady
ten průvan z výdechů na dálnic je náporový z venku
loužičky pod autem může být klidně i kondenz z klimatizace ... má to nějakou barvu? chuť? vůni?
první bych se podíval na pojistky (jestli to chvílu funguje a chvílu ne, tak to tím asi nebude, ale je to nejlevnější varianta)
asi ti umřel ventilátor, nebo jeho regulátor (kdysi zvaný ježek). napoj ventilátor napřímo na nějaký zdroj 12V a uvidíš na čem jsi
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
kabyr01 píše:A taky občas sleduju pod autem malé loužičky - můj odhad byl na O-kroužek, může to mít nějakou spojitost?
také bych to viděl na vodu z klimy. Stačí se podívat v létě na parkoviště, kolik aut má pod sebou loužičky. Já chladím poměrně dost a mám je v podstatě skoro furt - cca v prostřed auta za motorem, prostě v místě kde je klima.
Měl jsem za to, že pokud umře ježek, tak to spíše stále topí. Osobně bych zkusil vyndat ventilátor.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
a jak víš, že nebeží kompresor klimy? Když to nefouká, tak to neznamená, že vlastní klima neběží. Alespoň tak to chápu já.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
V topení máš výměník tepla na topení a klimování a do toho celého fouká ventilátor, který prohání vzduch těma výměníkama směrem do kabiny. Klima ti asi klimuje ale ventilátor do toho nefouká ... ba naopak klima chladí jak vzteklá protože se snaží auto vychladit, ale ventilátor jí s tím nepomáhá, takže se to klimě nedaří.
Ježek je regulátor ventilátoru, který podle signálu co dostane z ovládacího panelu, do ventilátoru pustí víc nebo míň proudu a podle toho se ventilátor točí pomalejš nebo rychlejš. Když umře, tak si ventilátor dělá co chce, točí se málo, nebo hodně, furt a nebo vůbec.... Na to, jestli z výdechů leze teplý nebo studený vzduch, ježek nemá vliv.
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
Ahoj, díky za obrázky - taky jsem myslel tyhle díly.
Včera už jsme se k němu snažili dostat (od spolujezdce dole - přístup nic moc) ale skoncili jsme na jednom blbem bilem konektoru, kterej zaboha nemuzeme odpojit.. Vypadá jako klasickej "stiskni s obou stran a zatáhnni" ale to na něj vůbec nefunguje.
Může být zoxidovaný, takže to bude chtít hrubou sílu. Já ventilátor měnil, sralo mě jak pískal (ikdyž jen někdy) a když jsem ho vyndal, byl jsem zděšený jak moc je ten regulátor volezlej - jako by na něj něco vyteklo a pak celý hliník a elektronika zoxidovala. Oxistil jsem to a funguje to. Pamatuji se, že jsem ten konektor měl také problém odpojit - pomohl kontaktol
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
jestli je to takhle, tak by asi chtělo zjistit, proč se to děje. Rozhodně to není normální. Regulátor tuším stojí něco kolem 3tis. a pokud by měl zase odejít tak nevím...
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
tak uz si zas poridil 7? vidim ze nejakej drzak:-)) ani ses nepochlubil. ja se vratil ke starej dobrej 38. ta 65 me nejak nanadchla. blejt z toho vzhledu kazdy rano fakt nemusim:-))) face by sel:-)) ale na tomhle se fakt ten fricek vyradil. tak kdy dame mc?
Byl to vypálenej konektor k ventilátoru, samostatně nesehnatelnej - tak jsem ho musel objednat přímo v BMW. Cena 390kč za malej bílej plast docela pěkná
také jsem kupoval konektory na světla a jeden stál tuším 600,-. Ale na druhou stranu byl tak 2x větší :-D
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex