Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 750iL - chci koupit...na co si dat pozor ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
juzek

#1 Příspěvek od juzek »

nazdar kluci,rozmyslam o kupe 750iL,viete mi nejako poradit,naco si davat pozor? najcastejsie chyby motora,co sa tak dokaze mrdat a tak,aka je tam spotraba,lebo cital som vela a stale pisu inu tak neveim,skuste mi prosim približit viac dikes
korado

#2 Příspěvek od korado »

Pri tak starom a technicky náročnom aute ako 750iL už asi na všetko. Základ je aby bol dobrý motor a prevodovka, ostatné veci sa dajú doladiť. Long-y majú štandardne nivo, takže skontroluj, či netečie. Motor musí ísť krásne, na voľnobeh by si ho nemal ani počuť, prevodovka hladko radiť, sama sa rozbiehať, cúvať, držať v miernom kopci. Ten motor sú vlastne dva šesťvalce, takže aj motorovej elektroniky je 2x toľko, dve váhy vzduchu, štyri lambdy. Viem, že sa "blbo" menia sviečky, resp. k tej dvanástej je horší prístup. Spotreba, na to nepozeraj, je to V12, takže si potiahne. Mimo mesta okolo 12 litrov (môj rekord je 9,4), čisto mesto aj 20, priemerka za cca 13.000km v Bratislave je asi 17,5 litra (mesto, mimo mesto cca 50:50). Vozenie parádne, záťah neskutočný v akomkoľvek spektre otáčok, ten motor má charakteristiku ako elektromotor. Pozor na chladenie, taký kolos ho musí mať v poriadku, lebo sa vie prehriať veeeeľmi rýchlo. Pozri - vymeň termostat, je elektornicky riadený, ďalšia chuťovka. Alternátor vodou chladený, detto. Nie je to auto na denné jazdenie, už vôbec nie do mesta, skôr ako víkendovka a "mazlík". Prajem šťastnú ruku pri výbere. A pamätaj, málokedy bude dobré auto lacné :!: (aj keď výnimka môže byť, málokto už dnes chce 5,4 litrovú V12-tku)
juzek

#3 Příspěvek od juzek »

Dakujem ti pekne za info,určite budem davat pozor take veci ako motor a prevodovka,to su podstate najhlavnejsie,ta spotreba je pohode,ja mam vetsiu na mojej e32 730i R6 :D no a to auto chcem len tak na teke vyjazdy ako sa povie,ja zase toho vela nenabeham.Strašne sa mi to auto pači je to TOP z bmw,aspon premna,keby nieco mohol by som ti zaspat sukromnu spravu ohladom auta? dikes zatim
Odpovědět